Wi-Fi u kuci

poruka: 35
|
čitano: 14.785
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Wi-Fi u kuci

Dakle ovako, imam internet od Bt neta, prije par godina sam dobio na izbor zicni ili bezicni internet i posto tada nisam imao punu kucu smartphona i tableta, uzeo sam zicni. E sad mene zanima, posto mi treba wi fi doma, da li moguce ikako to izvesti? Imam modem od bt neta i to je to, nista drugo od opreme nema, osim zice naravno

prodajem steam account, pp za vise informacija
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Wi-Fi u kuci
Dovoljno ti je uzet bezicni router, ima ih vec od 130kn navise... ako imas jos pitanja samo reci...
15 godina
wifi kaže...
Dovoljno ti je uzet bezicni router, ima ih vec od 130kn navise... ako imas jos pitanja samo reci...

Da imam, jel mi mozes pokazati jedan primjer takvog rutera i kako da to postavim?

15 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
wifi kaže...

Da imam, jel mi mozes pokazati jedan primjer takvog rutera i kako da to postavim?

Evo ti LINK do moje teme gdje imaš sve step-by-step objašnjeno.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
wifi kaže...

evo, jedan od najjeftinijih (ne nuzno los zbog toga), d-link go-rt-n150

http://www.diskont24.com/product.php?productid=125524

u prilozenim uputstvima (a i na netu) imas default korisnicko ime i lozinku, UTP kabelom se prvo spoji na laptop dok sve ne postavis, drugi kraj na LAN port, jedino sto zapravo trebas namjestit je DHCP s WAN strane, i WPA2 s WLAN strane s odgovarajucom sifrom. Kad uzmes konkretni uredjaj, slobodno se javi, pa ti mogu pomoc korak po korak posto su u detaljima razliciti... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 15:29 (wifi).
12 godina
neaktivan
Wi-Fi u kuci

A da nazoves bnet i trazis da ti stave wifi router umjesto zicnog??

To je moj punac napravio i treci dan mu zamjenili.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Praedator kaže...

A da nazoves bnet i trazis da ti stave wifi router umjesto zicnog??

To je moj punac napravio i treci dan mu zamjenili.

Ma ta njihova korisnicka sluza je za k****. Ne treba mi vise njihovih high tech uredaja jer mi je muka, moram cekat da istekne ugovor da promjenim operatera...zato pitam jel ima kakva solucija da ja samostalno mogu napraviti

15 godina
vlad0 kaže...
FiCoO kaže...
wifi kaže...

Evo ti LINK do moje teme gdje imaš sve step-by-step objašnjeno.

ja imam bT net, ne bnet, jel razlika?

12 godina
neaktivan
Wi-Fi u kuci

BT net, ups, sorry, onda neznam, nazovi pa ih pitaj.

Ili uzmi AirLive USB1700WL pa ju spoji na komp i sa njom salji wifi signal po kuci.

Inace odlicna kartica za cijenu od oko 100-150kn na njuskalu.

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/air-live-wireless-oglas-8649229

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 15:46 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Wi-Fi u kuci

Je,razlika je :)
Nazovi BT net (http://www.btnet.hr/ -> njihov si korisnik jel?) sluzbu za korisnike i pitaj ih kolko bi te kostala zamjena tvog postojeceg modema za WiFi ruter :).

E sad :) ja imam pitanje za tebe :D

Da li si na BT net optici i ako da, kako si zadovoljan?

Ima tu tema na forumu o BT netu al nema nikog da opise iskustva s njima :)
Dosli su kod mene u kvart al sam skeptican :-/ i strah me djecjih bolesti u pocetku.

Nude optiku pa su zbog toga i zanimljivi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Praedator kaže...

BT net, ups, sorry, onda neznam, nazovi pa ih pitaj.

Ili uzmi AirLive USB1700WL pa ju spoji na komp i sa njom salji wifi signal po kuci.

Inace odlicna kartica za cijenu od oko 100-150kn na njuskalu.

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/air-live-wireless-oglas-8649229

jesi ti ozbiljan???? {#}

predlazes mu da uzme USB wifi karticu, drzi ukljucen komp od 0-24h i nabije racuna za struju vise nego kosta novi N wifi router (108kn) koji ce mu sve to obavljat bez ikakvih problema. 

12 godina
neaktivan
Wi-Fi u kuci

A cuj, meni je komp 24/7 ukljucen, ja sam mu dao izbor, na njemu je da odluci kako ce nesto napraviti.

I ozbiljan sa da, netko nezna postaviti postavke na routeru.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tebi mozda je, vecini nije i nema potrebe bit... mozda cak ni tebi, jer ne znam sto konkretno radis s njim 24/7. 

zar doista mislis da je laiku lakse postavit obicni usb stick da se ponasa kao AP (sto po defaultu, bez odgovarajucih programa nece ni moc, bar pod winsima) u odnosu na 2-3 postavke routera?

meni je osobno lakse nekome objasnit (u ovom konkretnom slucaju) kako nariktat router, nego 1. ic na skuplje rjesenje, 2. ic na kompliciranije rjesenje koje zahtjeva stalno ukljuceno racunalo i dodatne programe. 

15 godina
smajlee kaže...

Je,razlika je :)
Nazovi BT net (http://www.btnet.hr/ -> njihov si korisnik jel?) sluzbu za korisnike i pitaj ih kolko bi te kostala zamjena tvog postojeceg modema za WiFi ruter :).

E sad :) ja imam pitanje za tebe :D

Da li si na BT net optici i ako da, kako si zadovoljan?

Ima tu tema na forumu o BT netu al nema nikog da opise iskustva s njima :)
Dosli su kod mene u kvart al sam skeptican :-/ i strah me djecjih bolesti u pocetku.

Nude optiku pa su zbog toga i zanimljivi.

Iskreno, neznam dal imam optiku, ali mislim da ne, imam onaj paket 3u1, internet mi je 8mbps. E sad, sto se tice interneta, sve 5, zadovoljan sam, sto se tice televizije, imaju nekakav prijemnik ili kako god se to zove, kao da je iz 19.st s daljinskim na kojem ako nemas djecje prste nemozes pogoditi gumb, za vecinu kanala si moras sam paliti titlove (gledam cesto discovery i to me jako zivcira) ali u svakom slucaju je uredu vise manje, a telefon...ne, nebi nikako, u jednom vremenu sam se 2 tjedna navlacio s njima kaj izvode, ja nemogu nikoga zvat niti mene itko moze dobiti...mozda nije svima tako, ali eto htio si misljenje, moje misljenje je da bih probao amis

Znaci ako sam razumio dobro, kupim onaj ruter, spojim ga na modem? ili na zicu iz zida? i onda ima ona antenica koja salje wifi signal, dobijem username i password i spojim se? i to je to? 

I ne, nemam namjeru imati upaljen kompjuter 0-24, i ovako mi je vruce a i struja nije besplatna

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 17:31 (FiCoO).
17 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

Znaci ako sam razumio dobro, kupim onaj ruter, spojim ga na modem? ili na zicu iz zida? i onda ima ona antenica koja salje wifi signal, dobijem username i password i spojim se? i to je to? 

I ne, nemam namjeru imati upaljen kompjuter 0-24, i ovako mi je vruce a i struja nije besplatna

da, kupis router, i UTP kabelom (dobijes uglavnom s njim) spajas WAN port na bezicnom routeru na LAN port (onaj di ti je sad spojen PC) modema. PC nakon svega ustekajes na LAN port bezicnog routera!!! 

nakon sto se ulogiras (mozes s pc-a) pomocu zadane IP adrese, uneses korisnicko ime i lozinku imas pristup postavkama routera. 

Tebi trebaju u osnovi dvije stvari:

Internet postavke (WAN) gdje ces za tip veze postavit DHCP, dok ce router u praksi sve ostalo sam postavit

Wireless postavke (WLAN) gdje ces trebat postavit naziv svoje bezicne mreze (SSID), te sifru koju ces koristit za WPA2. 

Postoji jos jedna stavka ukoliko nije po defaultu postavljena, a to je ukljucivanje DHCP s (W)LAN strane wireless routera, tako da ti svi klijenti automatski dobijaju postavke. 

slobodno kad kupis router, javi se preko PM-a, pa cu te tocno provest di, sta, kud i kako... 

12 godina
neaktivan
wifi kaže...

tebi mozda je, vecini nije i nema potrebe bit... mozda cak ni tebi, jer ne znam sto konkretno radis s njim 24/7. 

zar doista mislis da je laiku lakse postavit obicni usb stick da se ponasa kao AP (sto po defaultu, bez odgovarajucih programa nece ni moc, bar pod winsima) u odnosu na 2-3 postavke routera?

meni je osobno lakse nekome objasnit (u ovom konkretnom slucaju) kako nariktat router, nego 1. ic na skuplje rjesenje, 2. ic na kompliciranije rjesenje koje zahtjeva stalno ukljuceno racunalo i dodatne programe. 

Neznam odakle ti ideja sta ja radim 24/7 ali zanimljiv dio posta.

Inace i router i AP stick su jednostavni ako se imalo kuzis.

Ja sam mu nudio opciju koju sam imao prije 2 godine i mene je dobro sluzila.

Što hladnije to bolje...
15 godina
wifi kaže...
FiCoO kaže...

da, kupis router, i UTP kabelom (dobijes uglavnom s njim) spajas WAN port na bezicnom routeru na LAN port (onaj di ti je sad spojen PC) modema. PC nakon svega ustekajes na LAN port bezicnog routera!!! 

nakon sto se ulogiras (mozes s pc-a) pomocu zadane IP adrese, uneses korisnicko ime i lozinku imas pristup postavkama routera. 

Tebi trebaju u osnovi dvije stvari:

Internet postavke (WAN) gdje ces za tip veze postavit DHCP, dok ce router u praksi sve ostalo sam postavit

Wireless postavke (WLAN) gdje ces trebat postavit naziv svoje bezicne mreze (SSID), te sifru koju ces koristit za WPA2. 

Postoji jos jedna stavka ukoliko nije po defaultu postavljena, a to je ukljucivanje DHCP s (W)LAN strane wireless routera, tako da ti svi klijenti automatski dobijaju postavke. 

slobodno kad kupis router, javi se preko PM-a, pa cu te tocno provest di, sta, kud i kako... 

Trebali bi mi sjest neki novci uskoro pa ti se javim, jer ja ovdje vidim samo puno nepoznatih rijeci heh. E da sad jos samo jedno pitanje, moze li moj kompjuter i dalje biti povezan zicno na internet, a da wifi imam doma da se mogu s mobitelom spajati?

17 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

Trebali bi mi sjest neki novci uskoro pa ti se javim, jer ja ovdje vidim samo puno nepoznatih rijeci heh. E da sad jos samo jedno pitanje, moze li moj kompjuter i dalje biti povezan zicno na internet, a da wifi imam doma da se mogu s mobitelom spajati?

da, tebi ce komp i dalje bit zicno povezan, jedina je razlika sto nece bit povezan direktno na modem, vec ce bit povezan na novi router (isto kabelom). 

sve sto si zamislia radi bez problema... 

15 godina
wifi kaže...
FiCoO kaže...

da, tebi ce komp i dalje bit zicno povezan, jedina je razlika sto nece bit povezan direktno na modem, vec ce bit povezan na novi router (isto kabelom). 

sve sto si zamislia radi bez problema... 

Odlicno, a hoce li biti znacajnijih promjena u brzini interneta?

17 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

ne, jer je brzina lokalne mreze znatno veca od brzine interneta, tako da to brzine sto imas ces i dobit, osim u slucaju kad imas vise racunala i mobitela spojenih u isto vrime, jer se onda brzina interneta dijeli. 

jel mi mozes napisat model modema koji sad koristis i jel imas potrebu "spajat se" na internet ili si stalno ukljucen? 

15 godina
wifi kaže...
FiCoO kaže...

ne, jer je brzina lokalne mreze znatno veca od brzine interneta, tako da to brzine sto imas ces i dobit, osim u slucaju kad imas vise racunala i mobitela spojenih u isto vrime, jer se onda brzina interneta dijeli. 

jel mi mozes napisat model modema koji sad koristis i jel imas potrebu "spajat se" na internet ili si stalno ukljucen? 

Aha razumijem, hvala
Ako mislis da li bi stalno bio prikljucen na wifi kad bi bio doma, ne, spajao bih se po potrebi, kad bi skidao aplikacije, pretrazivao nesto na internetu ili zvao 

17 godina
neaktivan
FiCoO kaže...

Ako mislis da li bi stalno bio prikljucen na wifi kad bi bio doma, ne, spajao bih se po potrebi, kad bi skidao aplikacije, pretrazivao nesto na internetu ili zvao 

ne, mislim na to jeli potrebno ista radit osim upalit racunalo i browser da bi se spojia na internet... 

15 godina
wifi kaže...
FiCoO kaže...

ne, mislim na to jeli potrebno ista radit osim upalit racunalo i browser da bi se spojia na internet... 

Aha, ne, samo upalim kompjuter i na internetu je

17 godina
neaktivan
FiCoO kaže...
wifi kaže...
FiCoO kaže...

Aha, ne, samo upalim kompjuter i na internetu je

ok onda... router ces nariktat u 5 min onda... 

14 godina
neaktivan
Wi-Fi u kuci

Pozdrav svima

Posto namjeravam uzeti sebi neki smartphone i htio bih da koristim wi-fi na mobitelu kad sam u kuci. Posto koristim MISS.net-ov (ja sam iz BiH) internet i imam modem Thompson TCM420 koji sam dobio od njih nakon sto je zavrsio ugovor od 18 mjeseci, mene sad zanima da li ja moram kupiti novi router ili se moze i ovaj namjestiti nekako za wi-fi? 

Mozete li mi objasniti stra trebam kupiti ili uraditi kako bih to napravio, a da bude sto jeftinije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koliko vidim taj thompson je kabelski modem. Ako sam dobro skužio internet i dalje imaš preko kabela kod njih. Ako je tako treba ti wi-fi router sa WAN portom. Najjeftiniji kod nas koji sam našao ovako nabrzinu je http://www.diskont24.com/product.php?productid=125524

14 godina
neaktivan
Wi-Fi u kuci

Da preko kabela je, a jos me zanima da li mora biti router poput ovoga sto si mi ti postavio ili moze biti i onaj poput USB sticka http://cpudoo.com/4533-asus-wl-167g-v3.html ovo je otprilike 100kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wi-Fi u kuci

Da preko kabela je, a jos me zanima da li mora biti router poput ovoga sto si mi ti postavio ili moze biti i onaj poput USB sticka http://cpudoo.com/4533-asus-wl-167g-v3.html ovo je otprilike 100kn

edit: sry za dupli post, ali bio je neki problem pa sam slucajno dva puta poslao istu poruku

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 2:13 (eagle05).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemože, ovo što sti ti stavio je bežični usb adapter, to nije router. Za ovo što ti trebaš imaš dvije opcije:

1. Ovo što sam ti predložio, bežični usb router sa wan portom. Spajaš wan ulaz od wifi routera na lan izlaz na thompsonu i u administraciji routera podešavaš konekciju na internet. Na taj način onda poslije možeš spajati više kompjutera ili preko lan kablova na router ili bežično

2. Koristiti kompjuter za izlaz na internet. Tada bi ti ovaj asusov usb adapter trebao ako već nemaš u kompjuteru/laptopu bežičnu mrežnu. Ali je nedostatak toga da ti kompjuter mora biti upaljen svaki puta kada želiš sa smarphoneom ili nekim drugim uređajem preko wifi na internet.

Osim onoga što sam ti prije poslao može biti i ovaj asusov: http://www.diskont24.com/product.php?productid=112641 ili bilo koji drugi wifi router koji ima WAN i NAT

14 godina
neaktivan
Wi-Fi u kuci

Hvala ti na pomoci, odlucio sam se za prvu opciju(uzimam router)

Ja trenutno nemam bas neki velik izbor routera za manju cijenu pa cu ovdje postaviti link od prodavnica, pa ako nije problem da predlozite koji je najbolji,a d nije preskup:

1. http://cpudoo.com/152-wireless-router?&orderby=price&orderway=asc

2. http://unimatrix.ba/shop/category.php?id_category=37&orderby=price&orderway=asc

sluzio bi za kucnu upotrebu udaljenost max. 10-15m zavisno u koju sobu odem i mozda bi prepreke bile 2-3 zida

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2013 12:07 (eagle05).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice