TP link adapter - problem s povezivanjem

poruka: 7
|
čitano: 2.162
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
TP link adapter - problem s povezivanjem

Pozdrav,

imam onaj mali TP link adapter, iz kojeg se žica povuče u laptop i koristi se signal iz routera. Normalno sam ga koristio prije tri mjeseca, i sad kad pokušavam opet, ne ide. S drugim laptopima hoce ali s mojim ne, počistio sam s antivirusnim programom nekoliko puta sve, išao na otklanjanje poteškoća, ali ništa nije pomoglo. 

Uređaj je identičan ovom lijevom na slici:

[IMG]http://i57.tinypic.com/kcnk94.jpg[/IMG]

Zna li netko kako to konfigurirati?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 16:54 (speedlink).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: TP link adapter - problem s povezivanjem
speedlink kaže...

..

Zna li netko kako to konfigurirati?

-to je powerline? Žičani (ne wlan)

-žica je lan kabel?

-nikako se ne konfigurira, spojiš, radi.

-provjeri/podesi ip, npr na auto. Pingaj router, pingaj svoj pc, provjeri kontakt-utičnicu.. (i nauči stavljati linkove, + preciznije podatke u postu)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Jebiga, nisam u tome, sorry na nespretnosti.

Provjerio utičnice X puta, tu sve štima. 

Prvi put mi je upravo tako i radio, ja ga spojio, on radio...i tkao godinu dana. Sada tri mjeseca nisam bio u državi i kada sam došao nazad neće. 

Možeš li mi reći kako da podesim IP i pingam router? Ako nije problem. Hvala unaprijed :)

12 godina
neaktivan

Eej, evo pingao sam ga, statistika kaze:

Packets: Sent = 4, Recieved = 1, Lost = 3 (75% loss)

EDIT: Naučio sam se i podešavat IP, svašta ljudi nauče haha, uglavnom, stoji mi na Auto :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 17:38 (speedlink).
16 godina

-nešto je na žici.. loš kabel, konektor ili smetnje, neki mixer-grijalica..? probaj odspojiti s utičnice (struja) nešto dok se pinga

dodaj u ping: ''ping -t'' ispred ipa (beskonačno, prekid CTRL+C). kad nestanu loši paketi pronašao si uzrok.

ako je dupli-ručni IP, u postakvama mreže, trebalo bi biti automatski (DHCP za ip-DNS-GW), ako je ručno bilo koja adresa unutar subneta ali ne već zauzeta, GW i DNS = IP od routera.

i provjeri spoj s druge strane, kod routera.. možeš ga i ugasit-upaliti. npr možda je njegov LAN port pregorio, probaj direktno u njega (ako možeš s računalom/laptopom?).. itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2014 17:42 (ihush).
12 godina
neaktivan

Hvala puno na savjetima.

Malo sam neuk pa ce mi trebat pomoc, ali prvo da kazem da sam mijenjao i kabal, probao s tri različita, tako da definitivno nije do kabla jer je sa svakim bilo isto. Kasnije cu biti u prilici ustekati direkt iz routera pa provjeriti i taj LAN port.

Što se tiče pinganja, tamo kucam adresu koju dobijem kada u cmd upisem ipconfig, i onda kucam adresu iz default gatewaya?

Jer kad pišem tu adresu (192.168.43.1) ništa mi ne bude pod lost (prvi put sam onu defaultnu kucao), i sada pingam s tim ping -t i takodjer mi stoji 0% lost.

Da probam ukucat tu adresu tamo pod IP ili da dalje ostavim "auto"? Ne kuzim se u ovom pa neam pojma sta da radim -.-'

16 godina
speedlink kaže...

Hvala puno na savjetima.

Malo sam neuk pa ce mi trebat pomoc, ali prvo da kazem da sam mijenjao i kabal, probao s tri različita, tako da definitivno nije do kabla jer je sa svakim bilo isto. Kasnije cu biti u prilici ustekati direkt iz routera pa provjeriti i taj LAN port.

Što se tiče pinganja, tamo kucam adresu koju dobijem kada u cmd upisem ipconfig, i onda kucam adresu iz default gatewaya?

Jer kad pišem tu adresu (192.168.43.1) ništa mi ne bude pod lost (prvi put sam onu defaultnu kucao), i sada pingam s tim ping -t i takodjer mi stoji 0% lost.

Da probam ukucat tu adresu tamo pod IP ili da dalje ostavim "auto"? Ne kuzim se u ovom pa neam pojma sta da radim -.-'

pingaš cilj tj adresu postojećeg PC/uređaja, ako je npr router na 192.168.1.1 tad može taj ip..

-neobično je kod tebe subnet (treći broj) .43.1 to bi značilo da je router podešavan, jer su defaulti 0-ili-1 za 99% uređaja.

-ako je upaljen auto dhcp, to je OK, ako postoji jedan router u mreži, zapravo jedan DHCP server (to sve su samo dijelovi 'kutije' modema). Ako su dva uređaja već imaš problem ili ako PC ne može do routera.. možeš prepisati brojeve koje si dobio od DHCPa, ali nekako moraš privjeriti da su OK. Gateway i DNS uneseš ip tog routera. recimo da je to 192.168.43.1 (i za ping itd.).

kod ručno unešenog IPa samo eliminiraš potrebu za DHCP serverom i moraš znati tj raspoerditi ostalim uređajima jedinstveni IP, praktičnije je npr PCje postavljati od .100->200, printere, servere i sl. ne neke druge npr 10-20.. itd. paziti na npr IPTV.

Automatika bi te svega toga trebala osloboditi..

-probaj još pod auto : u CMDu ''ipconfig /flushDNS'' nakon tog ''ipconfig /renew''

-možeš pingati i 'internet' ako je sve OK, npr ping google.hr ili ping 8.8.8.8

-ono lost 0% bi bilo OK, kad bi bili sigurni zašto je .43.1 umjesto očekivanog 1.1 .. npr to je možda neki drugi PC/uređaj do kojeg je mreža OK, to bi nam moglo pomoći kod traženja mjesta problema, tj tad je problem negdje kod routera-modema (ne kod računala ili između pinganog uređaja), npr port-kabel-konektor .. probati npr u drugi port (obično je 4 porta, 2+2..), možda je samo taj kabel u pogrešnom portu, npr tcom-MaxTV.. mreža je 1-2 žuto.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice