T-com speedtouch 780 port 80

poruka: 5
|
čitano: 2.680
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Nemogu otvoriti port 80, a treba mi za wamp server.. cuo sam da je to tako podeseno i da ne vrijedi otvarat port na ruteru do masine.. dakle, vidio sam na ovom forumu negdje da je moguce otvorit preko dyndns.. pa ako bi mi netko to mogao pojasnit kako?

0 0 hvala 0
12 godina
Re: T-com speedtouch 780 port 80

Imaš dyndns  ili neki drugi?

Port 80 služi za spajanje na server sa bilo kojeg mjesta.

Za spajanje ti služi dyndns nalog koji imaš tipa: matemali.dyndns.org

za spojit se u server triba ti bit otvoren port 80 koji je forwardan na ip adresu od tog servera.

E sad zašto mora bit port 80?Al se to ne može prominit?

Ako koristiš dyndns da se neko spoji na server mora imat otvoren bilo koji port.

Dyndns ne otvara portove nego ti u ruteru na ip od servera.

Dyndns je tvoj net id nekome da može povuć podatke sa tvog servera.

Dyndns ti više nije besplatan.

15 godina
odjavljen
AnthraxSecurity kaže...

Pozdrav!

Nemogu otvoriti port 80, a treba mi za wamp server.. cuo sam da je to tako podeseno i da ne vrijedi otvarat port na ruteru do masine.. dakle, vidio sam na ovom forumu negdje da je moguce otvorit preko dyndns.. pa ako bi mi netko to mogao pojasnit kako?

Krivo si čuo definitivno, za ispravno funkcioniranje xAMPP-a nije potrebno nikakov otvaranje portova niti intervencije po routeru. Otvaraš port jedino u slučaju da želiš da ti Apache u ovom slučaju bude dostupan izvan tvoje lokalne mreže, odnosno da može pristupiti svojem localhostu s bilo koje računala upisivanje trenutno dodijeljene vanjske IP adrese.

12 godina
neaktivan

tako je... zelim da se ljudi mogu prispajati na moj server jer sam imao hosting acc na 1freehosting.com,  ali je stalno padao...u 2-3h sam imao oko 30 korisnika istovremeno i pristup stranici vise nije bio moguc,...ustvari bilo je moguce pristupiti stranici tek nakon 24h

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 19:30 (AnthraxSecurity).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Otvori ga na routeru, pusti ga kroz firewall u routeru (ako je upaljen), pusti ga kroz firewall na host mašini i ugasi firewall na user.t-com.hr

http://nighthawk-software.blogspot.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice