Da li je siguran WPA2-PSK ?

poruka: 18
|
čitano: 24.410
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Čitajući po nekim forumima i ostalim stranicama po netu našao sam informacije da je korištenje WPA2-PSK ključa od npr 63 znaka neke slučajne sekvence tipa: "djhddj$$)$skadf" još uvijek dobro rješenje za  siguran wireless. Zanima  me da li netko ima neke  druge informacije u svezi korištenja ovog tipa zaštite, i da li je on ustvari toliko siguran koliko se tvrdi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2008 12:12 (daseparo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Da li je siguran WPA2-PSK ?
daseparo kaže...

Čitajući po nekim forumima i ostalim stranicama po netu našao sam informacije da je korištenje WPA2-PSK ključa od npr 63 znaka neke slučajne sekvence tipa: "djhddj$$)$skadf" još uvijek dobro rješenje za  siguran wireless. Zanima  me da li netko ima neke  druge informacije u svezi korištenja ovog tipa zaštite, i da li je on ustvari toliko siguran koliko se tvrdi.

WPA-PSK jos je uvijek vise nego dovoljno siguran i koristi se i u mnogim firmama. Zadnja preporuka koju sam dobio iz prosinca 2007., a koja se temelji na nekakvom internom firminom istrazivanju govori da se WPA-PSK smatra odlicnim rijesenjem sto se sigurnosti tice. Stovise u dijelu mreze dozvoljava se i uporaba WEPa. Prelazak na WPA2 je posve neisplativ iako je primarni firmin prihod istrazivanje i razvoj.
17 godina
neaktivan

Thnx na odgovoru.

Evo ja sam neki dan frendu stavio WPA-PSK zaštitu, ključ generiran sa neke internet stranice. Neka skroz random sekvenca.  Doma imam wep i dovoljan mi je, a on se žalio na veliki promet ,iako sam mu objasnio da mu je to vjerojatno jubito pojeo.

Zanima me zašto je prelaz na WPA2 neisplativ, jel to zbog mrežnih kartica na računalima koje ne podržavaju WPA2? Jer koliko sam primjetio čak i oni Zyxcel routeri imaju podršku za WPA2 key. Il ima neka caka oko korištenja istog?

17 godina
neaktivan
daseparo kaže...

Zanima me zašto je prelaz na WPA2 neisplativ, jel to zbog mrežnih kartica na računalima koje ne podržavaju WPA2? Jer koliko sam primjetio čak i oni Zyxcel routeri imaju podršku za WPA2 key. Il ima neka caka oko korištenja istog?

Zato jer je uz dovoljno složenu shifru gotovo nemoguće "probiti" WPA-PSK, npr 63 znaka sastavljena od velikih, malih slova
zatim brojeva i ASC II znakova?

I am a Bad Motherfucker
You fuck with me, you fuckin' with the best!
17 godina
neaktivan
daseparo kaže...

Postoji nekoliko razloga:
1. firma ima nekoliko stotina APova kojima se upravlja centralno, ali dio opreme bi trebalo i fizicki zamjeniti. Zamjena istih je financijski potpuno neopravdana, a i trajala bi predugo. A i treba gasiti proizvodnju na APu koji se mijenja.
2. vilicari i slicna oprema podrzava samo WEP
3. udio laptopa koji podrzavaju WPA2 je jos uvijek malen pa bi to bilo dodatno opterecenje helpdeska i izvor nezadovoljstva korisnika
17 godina

A ja sam sve do sada mislio da je enkripcija bazirana na softveru :)

1337
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeleni kaže...

A ja sam sve do sada mislio da je enkripcija bazirana na softveru :)

Razmisljas previse tehnicki, a premalo "financijski". :D

Kada bi proizvodac uredaja A (nije u ovoj prici bitno je li to vilicar, citac, CNC masina ili mikrovalna pecnica) ponudio besplatnu softversku nadogradnju postojeceg hardveraja na vecinu mogucnosti iduce generacije proizvoda tko bi i zasto kupio novu generaciju?

Slicna ti je stvar i sa mreznom opremom. Recimo za dio cijene gigabitnog switcha, mozes dobiti 100Mbita. Ako pak zelis preci na Gbit sve sto treba napraviti je dokupiti licencu, natociti novi softver i tvoj switch je upravo postao gigabitni. A ja sam sve do sada mislio da je brzina ipak bazirana i na kvaliteti hardvera. Sa tehnicke strane price ovo je masakr. Sa financijske ovo je dobra zarada iako mislim da oni koriste neki drugi pojam poput "nadogradivost". To je kao da ti BMW proda auto elektronski limitiran na 120km/h, a ako zelis u svakom trenutku mozes nadoplatiti licencu da ti ide 130, 180 ili 250km/h. Ovisno o tome koliko imas love. Naravno nadogradnja te mora izaci barem 15ak posto skuplje nego da si odmah kupio licencu za 250km/h.
14 godina
protjeran

Pozdrav svima.! Naime imam na računalu WEP zaštitu ahtio bih je zamjeniti sa WPA2-PSK. Pokušao sam ali stalno mi se pojavi obavjest: (Windows je naišao na pogrešku pri spremanju bežičnog profila.

Konkretna pogreška: za profil je potreban način rada FIPS140-2, koji mrežni prilagodnik ne podržava). Računalo je staro 1 god. Model HP ProBook 4710s. Instaliran je Windows 7. Jeli moguće to promjeniti ili ne.  HVALA.!

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2011 18:39 (dadonv1).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Da li je siguran WPA2-PSK ?

-enkripciju ne postavljaš na računalu, nego na routeru (tj na WLANu). Ostali uređaji se spajaju automatski, samo stariji uređaji nemaju novije enkripcije ili defaultno Sedmica ne dozvoljava WEP64...

Ako mijenjaš enkripciju trebaš ponovo uspostaviti novu konekciju, predhosno obrišeš staru... i naravno moraš znati key.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
Kako se briše stara enkripcija.
14 godina
neaktivan
možeš tvornički resetirat postavke routera x)
'butelja kvalitetnog bijelog vina, veliki čevapi s lukom, dobra mjuza... Zar život može biti bolji?' počivao u miru, EnlightenedPhoenix
14 godina
protjeran
Onda ću valjda obrisati sve živo.
14 godina
neaktivan
možeš ručno maknuti staru enkripciju logiranjem na admina routera, ako neznaš koji je password, pogledaj default password za tvoj tip routera, a ako si promjenio password i nemaš pristup adminu, tvornički reset ti je jedina opcija, ili da ostaviš postavke kako jesu
'butelja kvalitetnog bijelog vina, veliki čevapi s lukom, dobra mjuza... Zar život može biti bolji?' počivao u miru, EnlightenedPhoenix
14 godina
protjeran
Pokušat ću ttako.Hvala
14 godina

Najčešće:

usename :  user

password:   "ostavi prazno"

mutikaša i probisvijet
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

WPA2 je apsolutno neprobojan osim bruteforce metodom, no ako staviš lozinku tipa n3c€m1n1k0pr0b1tn@t je TOTALNO neprobojan.

3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sve se moze probiti ako naravno imas znanja, ni WPA2-PSK-a nije siguran ako zivis u nekom "hakerskom" kvartu ili pak stavis neku lamersku lozinku tipa aabbcc112 koje se lako moze probiti bruteforce metodom.Ja koristim WPA2-PSKA-a, nisam do sada primjetio upada u mrezu.Moja preporuka je da stavis flat rate internet.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 20:39 (Space Invader).
16 godina
wpa2 je POTPUNO siguran 'prave' napade.
3.650 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice