Čitajući po nekim forumima i ostalim stranicama po netu našao sam informacije da je korištenje WPA2-PSK ključa od npr 63 znaka neke slučajne sekvence tipa: "djhddj$$)$skadf" još uvijek dobro rješenje za siguran wireless. Zanima me da li netko ima neke druge informacije u svezi korištenja ovog tipa zaštite, i da li je on ustvari toliko siguran koliko se tvrdi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čitajući po nekim forumima i ostalim stranicama po netu našao sam informacije da je korištenje WPA2-PSK ključa od npr 63 znaka neke slučajne sekvence tipa: "djhddj$$)$skadf" još uvijek dobro rješenje za siguran wireless. Zanima me da li netko ima neke druge informacije u svezi korištenja ovog tipa zaštite, i da li je on ustvari toliko siguran koliko se tvrdi.
Thnx na odgovoru.
Evo ja sam neki dan frendu stavio WPA-PSK zaštitu, ključ generiran sa neke internet stranice. Neka skroz random sekvenca. Doma imam wep i dovoljan mi je, a on se žalio na veliki promet ,iako sam mu objasnio da mu je to vjerojatno jubito pojeo.
Zanima me zašto je prelaz na WPA2 neisplativ, jel to zbog mrežnih kartica na računalima koje ne podržavaju WPA2? Jer koliko sam primjetio čak i oni Zyxcel routeri imaju podršku za WPA2 key. Il ima neka caka oko korištenja istog?
Zanima me zašto je prelaz na WPA2 neisplativ, jel to zbog mrežnih kartica na računalima koje ne podržavaju WPA2? Jer koliko sam primjetio čak i oni Zyxcel routeri imaju podršku za WPA2 key. Il ima neka caka oko korištenja istog?
You fuck with me, you fuckin' with the best!
A ja sam sve do sada mislio da je enkripcija bazirana na softveru :)
A ja sam sve do sada mislio da je enkripcija bazirana na softveru :)
Pozdrav svima.! Naime imam na računalu WEP zaštitu ahtio bih je zamjeniti sa WPA2-PSK. Pokušao sam ali stalno mi se pojavi obavjest: (Windows je naišao na pogrešku pri spremanju bežičnog profila.
Konkretna pogreška: za profil je potreban način rada FIPS140-2, koji mrežni prilagodnik ne podržava). Računalo je staro 1 god. Model HP ProBook 4710s. Instaliran je Windows 7. Jeli moguće to promjeniti ili ne. HVALA.!
-enkripciju ne postavljaš na računalu, nego na routeru (tj na WLANu). Ostali uređaji se spajaju automatski, samo stariji uređaji nemaju novije enkripcije ili defaultno Sedmica ne dozvoljava WEP64...
Ako mijenjaš enkripciju trebaš ponovo uspostaviti novu konekciju, predhosno obrišeš staru... i naravno moraš znati key.
Najčešće:
usename : user
password: "ostavi prazno"
WPA2 je apsolutno neprobojan osim bruteforce metodom, no ako staviš lozinku tipa n3c€m1n1k0pr0b1tn@t je TOTALNO neprobojan.
Sve se moze probiti ako naravno imas znanja, ni WPA2-PSK-a nije siguran ako zivis u nekom "hakerskom" kvartu ili pak stavis neku lamersku lozinku tipa aabbcc112 koje se lako moze probiti bruteforce metodom.Ja koristim WPA2-PSKA-a, nisam do sada primjetio upada u mrezu.Moja preporuka je da stavis flat rate internet.