Mislim da vec ima tema o tome, al ovo je mrvicu drugacije. Naime veza na internet mi je odlicna, ping je isto tako super (20-50), uglavnom je 30. Ali problem dolazi kad se moji starci spoje na wireless preko laptopa a ja igram nesto u multiplayeru. S onih predivnih 30 ping lijepo skace i na 999 pa me zna "malo" nosit po mapama. To mi se desava konstantno svaki dan od kad su skuzili kak je internet super stvar
E sad sam ja nasao program net limiter i isprobavao pri kojim ogranicenjima nece igra lagat a da je na laptopu ogranicena veza. Naime shvatio sam da ako ogranicim brzinu downloada necu nista postici pa ju na kraju nisam limitirao. Ali kad sam limitirao upload ping nije vise skakao toliko puno. Prestao je skakati tek dok sam ogranicio upload na 0.02 mbita, pri cemu su se stranice znacajno sporije ucitavale, slike pogotovo. Cim bih malo povisio brzinu uploada, ping bi opet poceo skakati kao i prije. Stoga sam vas zelio pitat da li je mozda rjesenja u povecanju brzine interneta? Znaci ja bih u ponedjeljak otisao u T-Com i trazio ih da mi povecaju brzinu, sa cime se dize brzina downloada i uploada. Pa sad ako bi upload bio veci, bi li onda i dalje veza lagala (u igrama)?
Molim vas za cim brzi odgovor da ne bacim novce bezveze. I molim vas, ako je to rjesenje, da li se isplati uzimat onda po cijeni od 180,47 kn. Znaci to je cijena samo brzine, ne i flat interneta. Sad imam standardnih 4 mbit download i 256 kbit upload, a brzina sljedeceg paketa je 10 mbit download i 512 kbit upload. Ja osobno mislim da je to bezobrazno skupo, da imam mogucnos prijeci na bnet odmah bi presao ali jednostavno nemaju jos liniju na mojem podrucju.
Znaci glavno pitanje je kako srediti onaj lag, a onda dal je rjesenje veca brzina.
Molim za stvarno brz odgovor, hvala.