Pomoć oko CISCO uređaja

poruka: 5
|
čitano: 1.811
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pomoć oko CISCO uređaja

Pozdrav, od druga sam dobio CISCO uređaj (12-portni) takozvani pametni switch (model: catalyst WS-C2912-XL). Drug odselio u Švicu pa mi eto poklonio-uvalio. E sad mene zanima kako da pristupim podešavanjima tog uređaja odnosno kako da ga učinim "glupim" i da on radi kao obični switch tj. samo da proslijeđuje signal koji dolazi do njega. Guglao sma i guglao ali ne uspjevam naći ništa, jer je ovaj uređaj izgleda starije generacije. {#}  Pomagajte ako neko zna. Živjeli!

0 0 hvala 0
13 godina
Pomoć oko CISCO uređaja

Mi smo u skoli sa Ciscovom opremom radili preko programa Putty, spajali se sa konzolnim kablovima i tako ručno unosili komande. Da se lako ako znas koje su komande i kao cisco os radi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Pomoć oko CISCO uređaja

Znači slabe su šanse da ja nešto uradim sa ovim uređajem. U svakom slučaju hvala...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pomoć oko CISCO uređaja
srky333 kaže...

Znači slabe su šanse da ja nešto uradim sa ovim uređajem. U svakom slučaju hvala...

-suprotno. To je 'glupi' switch, spojiš i 99% da radi ono što trebaš. Uz takve uređaje obično ide i njegov soft/utils/web.. koijm se može podesiti 'pamet' pa i osnovne funkcije kao kod routanja. Zapravo, 'pametni' switch podatke šalje na odgovarajući port umjesto na sve portove (time rasterećuje mrežni promet, nasuprot npr HUBa ili glupog switcha). Ugl preko ssh (spomenut putty), određeni port ili COM. Možda postoji i hw-reset... ali google bi trebao znati sve.

btw, ako dobro 'vidim', to je 10/100 Fast.. hmm, rekao bi da je optimalnije baciti ga i uzeti neki GbE za internu mrežu ako ti je brzina bitna. Prema internetu je OK jer je većina modema i dalje 100.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2014 14:54 (ihush).
11 godina
neaktivan
Pomoć oko CISCO uređaja

Znači ipak ima nade. Hvala za informacije. Uglavnom nisam dobio nikakav prateći softver uz njega, ali eto pokušaću preko Putty-a ako bude nekih problema pa se on opameti. Pozdrav!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice