Konfiguracija repeatera TP-Link WA701ND

poruka: 19
|
čitano: 11.265
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Konfiguracija access pointa TP-Link WA701ND

Znači ovako, imam ovaj access point. Pošto mi je internet nedostupan na 1. katu kuće (router i modem se nalaze na 2.), kupio sam access point u namjeri da ga postavim kao repeater (znači on bi se spojio na wireless mrežu koju emitira moj D-Link DIR-655, i samo taj signal repetirao).

No naime, kako to ide po običaju sa mrežnom opremom, čitajući vodič konfigurarao sam ovaj uređaj kao repeater (preko 192.168.1.254 - default adress), no on mi (prilikom tesitranja mreže) kaže "Adresa nije pronađena" - recimo probam se spojiti na Facebook i prilikom toga "testa mreže" da dotičnu poruku. Onda sam ga probao postaviti kao Universal repeater, no to je dalo isti učinak - "Adresa nije pronađena.".

Može li mi netko objasniti kako bi se ovo trebalo konfigurirati?

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Stvarno nitko ne zna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U biti mi je dobar wireless signal, nego ću ja taj repeater koristiti u svrhu toga da se LAN kabelom spojim na Blu-Ray player. Znači, repeater se spoji na već podešeni wireless i prilikom toga se dobije internetska veza, a onda LAN kabelom spojim repeater i Blu-Ray player. To mogu napraviti jer mi hardver repeatera to omogućava (ima 1 LAN ulaz).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

BUMP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma mozes ti bumpat koliko hoces ali ti oni nemaju pojma ili volje za pomoc.Da si postavio temu o appleu ili neku drugu gdje treba palamuditi i presipati iz supljeg u prazno vec bi ti stiglo rijesejne.Ubuduce nek ti ovaj forum bude slave,dok master forum moras potraziti negdje drugdje.

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Beretta, ovaj forum je super. Nebrojeno puta su mi pomogli forumaši, čak i kad se radilo o routeru DIR-655. Ovaj forum je forum na kojem ćeš dobiti najbrže i najbolje odgovore, tako da ne vidim smisao tvoje poruke.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: Konfiguracija repeatera TP-Link WA701ND

Uputstva za taj uređaj mi djeluju poprilično jasna ali uvijek može negdje zapeti.

Ako spajaš samo Blu-ray player moj prijedlog je da uređaj konfiguriraš kao " Client " ( 34 strana priručnika ), manje je konfiguriranja.

14 godina
neaktivan

@Kristyans, jeste li sigurni da bi radilo? Možete li mi opisati kako bi onda konfigurirao, pošto moj priručnik nema 34 strane, nego sveukupno 12 (Quick Installation Guide).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
TheGh0st kaže...

@Kristyans, jeste li sigurni da bi radilo? Možete li mi opisati kako bi onda konfigurirao, pošto moj priručnik nema 34 strane, nego sveukupno 12 (Quick Installation Guide).

Kompletni priručnik, 76 strana, LINK

14 godina
neaktivan

Samo da Vas još nešto pitam, nije da je bitno, jer je Wi-Fi svejedno dobar, no hoće li mi navedeni uređaj u "Client" modeu boostati Wi-Fi range ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I samo da jos pitam, SSID bi mi trebalo biti ime mreze? Znaci wi-fi mreza se zove "Test", onda je SSID "Test"?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 22:16 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U "Client" modu uređaj Wi-Fi signal primljen sa osnovnog rutera šalje samo na jedan uređaj spojen na LAN kabel.

SSID u tom slučaju stavljaš od svoje osnovne mreže.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 22:30 (Kristyans).
14 godina
neaktivan

A da li je SSID ime wi-fi mreže ili nešto drugo i znate li kako bih mogao napraviti da uređaj daje signal Blu-Ray playeru i istovremeno emitira wireless signal?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 22:25 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako konfiguriraš "Client" način rada unosiš SSID (naziv) postojeće Wi-Fi mreže.

Kod "repetitora" SSID se ne unosi nego MAC adresa postojećeg AP-ija (kod tebe dir-655).

14 godina
neaktivan

Evo ovako, prvo ću probati "Client", a ako bude radilo, neću ništa više dirati! :)

Puno hvala! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nažalost, opet ne radi. Opet dobijem isti error - "Adresa nije pronađena". Zna li netko rješenje?

Možda se nešto treba promijeniti u settingu DIR-655, da možda "prihvaća" TP-Link kao repeater ili tako nešto.

Napomena : Kada sam vidio da ni "Client" ne radi, vratio sam postavke na "Repeater".

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

BUMP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Uspio sam namjestiti da radi na "Client", ali nakon što sam pogledao tutorijal sam namjestio da radi na "Universal repeater" - što je puno bolje, jer si ne samo omogućavam LAN ulaz, nego si i produžujem domet Wi-Fi mreže. 2 stvari nisam napravio, to su bile one pod Network > Gateway i Wireless security > PSK Password (no naime to nije pisalo u vodiču!).

Posebno se zahvaljujem autoru tomo4vk, koji je tutorijal pronašao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice