Izgorilo USB sučelje na SE 555

poruka: 13
|
čitano: 3.334
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

E pa ovako!Zanima dali je tko imao ovakvog iskustva!!?!?Naime kako doma imam ruter Siemens SE 555,i na njega spojeno žićno jedno računalo,i preko bežićne mreže spojen laptop,dijelio sam printer koji je spojen na stolno računalo sa laptopom kako nebi morao stalno spajati posebno i neznam šta.Pogledao sam na netu i informirao se da ruter Siemens SE 555 ima mogućnost spajanja eksternog harda ili printera i tako biti printer ili file server pomoću USB sučelja na njemu.Tada se dogodilo nešto što sam najmanje očekival,kada sam spojio printer na USB port rutera,iz rutera se izdimilo a printer je izgorio.Hvala Bogu ruter još uvijek radi ali printer je na žalost "prdnuo na rosu".Mene zanima da li mi itko može reć dali imam pravo na kakvu reklamaciju,naime ja sam zvao ljude u t-com i oni su rekli da oni nisu tehnička potpora i da nazovem u siemens,oni su rekli da je njima jako žao i da ukoliko želim da provjere ruter moram prvo platiti 123 kn!!123 kn da mi oni kažu da mi je izgorio USB port na ruteru i da mi nemogu pomoć?!?Dali je uopće moguće provjerit ruter  dali je možda USB port davao veću struju (veću od 500 mA) !?!?

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Izgorilo USB sučelje na SE 555

Kupi novi printer i zaboravi na sve. Ne vrijedi zivaca.

15 godina
neaktivan

Printer je HP LaserJet 3050 :(,kupio sam novi,ali spalilo mi se 2500 kn i još sam platio novi 2500 kn jer mi treba!!

17 godina
neaktivan

Sto nisi prnter reklamirao? Zasto oni moraju znati zasto je crkao ;)

15 godina
neaktivan

Pa neznam kamo ni da se javim,garancija mi je istekla na printeru,a kada nešto kažeš ovima u t-comu onda se čude ko pura dreku!!kažem im da mi prekida nekad net i max-tv pa kažu da će provjerit ili da mi je veza uredu!!!Neznam koga oni zapošljavaju!!!al to je druga tema... Mene bi zanimalo ako tko slučajno ima kakvih iskustava s tim,i kaj da ja radim uopće?!!?

17 godina
neaktivan

Moje misljenje je da si uradio sve sto se moze. Bacio stari, kupio novi stampac i to je to.

15 godina
neaktivan

nedam se ja tako lako

17 godina
neaktivan

Podrzavam te u tome. I sam sam takav al me surova realnost spusti na zemlju ;)

Samo sto ja tako skup stampac ne bih nikad tako spajao vec bih ga stavio an neki komp i sherao. Routeri jednostavno nisu za to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 7:29 (logic).
16 godina

Postoje i splitteri namijenjeni za takve ljude s više računala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa nije to mikrovalna,zna se čemu služi,i kao svaki normalan čovjek kad nešto imaš doma onda želiš da to radi kako treba.Ima pozitivna vijest u svemu tome.Neki dan je došao čovjek k meni iz t-coma,obilazili su korisnike pa tako i mene,sve sam mu objasnio i on je uzeo sve moje podatke i obećao mi je da će se javit i da ćemo riješit situaciju!

16 godina

-teoretski imaš pravo na reklamaciju... ali kod nas to nije praksa, drugi problem bi bio kome (t-com ili siemens..), mislim t-com.

-btw, bilo je slučajeva kad je HEP plaćao nastalu štetu (grmljavina).. -tako da to ovisi i o (samo)volji sudca.

-da su manje fime u pitanju onda bi oni rješili tako da ti daju printer, u slučaju t-coma, djelatnik nema nikakve ovlasti... a interno nema pravilnik po kojem bi ti uvažio reklamaciju. (jedino da pitaš njihovu pravnu službu po kojoj osnovi se možeš žaliti... oni vjerojatno znaju, ali im nije u interesu da ti to kažu).

-možda korisnije, savjet, prije ukapčanja podesi u opcijama što je na routerovom portu, jer mi se čini da je u ovom slučaju sama postavka odgovorna za pregaranje, jer npr HDD vuće napajanje iz USBa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Sta ima podesavati? SVAKI USB 2.0 bi trebao davati struju od 500 mA bez obzira sta je prikopcano. Kako na kompu ne podesavas nista. Ukopcas i radis. Ako su dali da korisnik podesava sta je na USB i na taj nacin utice na struju koju port daje onda je to totalna debilana.

15 godina
neaktivan

nemoguće je podešavati struju USB-a,on je normiran i takav je kakav je,dobro,žao mi je da nitko odjednom nije odgovoran!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice