Bridge mode i 2 veze-Teaming-How To?

poruka: 17
|
čitano: 2.134
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Doma sam na Amisu i imam svoju vezu i pc je spojen zicom. 

Susjed iznad mene isto ima Amis sa vecom propusnosti brzine,a skoro nikad nije na netu i koristi net iskljucivo za web i FB igrice. 

Ono sta bi ja napravio/htio je sljedece;

Koristiti svoju vezu putem zice naravno+ jos njegovu jer mi je dao password da wifi. 

Znaci trebao bi jos jedan modem. Jedini koji viska imam je od Tcoma. Dali su oni zakljucani ikako i dali se moze Amisova veza/wifi koristiti sa Tcomovim ruterom za bridge? 

Sa novim ruterom se zakaciti na njegov wifi i spojiti svoj ruter na ovaj tcomov i u moj lan ? 

Imam Msi z77 M Power maticnu plocu koja podrzava Teaming Genie. E sada.. Samo je jedan lan ulaz? Dali ce raditi ako koristim splitter (moj ruter i ovaj'novi' pa kabel u pc?

Nije mi jasno ovo na kraju sta pise 'users will have to add in their own network interface cards'?

http://www.anandtech.com/show/6694/msi-z77-mpower-review-the-xpowers-little-brother/3

MSI Teaming Genie.

Using two network ports together in a single system to increase bandwidth between clients has been part of the Ethernet specification for a long while now, and requires a form of software activation to enable it, as well as an applicable router/switch/DHCP client that can handle the settings.  MSI have for a long time included Teaming Genie as part of their package, and allows users to select multiple Ethernet connections to work as one, even if the motherboard (like the MSI Z77 MPower) only has one Ethernet port on board.  In order to take advantage of Teaming Genie, users will have to add in their own network interface cards.

Ako se netko razumije i iz iskustva zna vise o ovakvim stvarima,volio bi kad bi napisao koju recenicu vise jer sam potpuni noob za ovakve stvari.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Itko? Bilo tko? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Bridge mode i 2 veze-Teaming-How To?
drahic kaže...
Imam Msi z77 M Power maticnu plocu koja podrzava Teaming Genie. E sada.. Samo je jedan lan ulaz? Dali ce raditi ako koristim splitter (moj ruter i ovaj'novi' pa kabel u pc?

Ne.

Trebaš ugraditi još jednu mrežnu karticu.

A ovaj ostatak te nisam shvatio kako si zamislio...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina

Aha.Ok.

Ok,ono sto zelim je koristiti svoju vezu/brzinu i od susjeda.

Mozda sam se krivo izrazio u nekim stvarima i krivo objasnio.

Sto mi je potrebno za ovo sta ja zelim?

Dali mi ovaj Teaming genie sa  pomaze samo u slucaju ako imam jos jednu mreznu karticu? (obzirom da nemam 2 ulaza na maticnoj).

Ako nabavim jos jednu mreznu,(koju?) kako onda dalje stvari treba poslozit?

Tcomov ruter stavit u bridge mode i zakacit se na vezu od susjeda i spojit ether. kabel u drugu mreznu,a svoj ruter imat normalno spojen kao i do sada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Pa treba ti neki router koji može hvatati wifi signal i slati ga tebi preko lana (nisam siguran da to taj t-com koji imaš može) i bilo koja novija lan mrežna kartica.

U tom slučaju bi to mogao spojiti, a kako bi radilo - neznam.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
XXX-Man kaže...

Pa treba ti neki router koji može hvatati wifi signal i slati ga tebi preko lana (nisam siguran da to taj t-com koji imaš može) i bilo koja novija lan mrežna kartica.

U tom slučaju bi to mogao spojiti, a kako bi radilo - neznam.

To i mene zanima. Dali ruter koji sam imao od Tcoma kad sam imao njihovu uslugu moze raditi u bridge modu sa Amisovom vezom.

13 godina
neaktivan

Teaming je LAN protokol i ne radi preko interneta. Zamisli da imas gigabitni switch. Ti sebe spajas s jednim kablom na switch i time imas gigabit brzine. Druga kartica i teaming ti daju 2 gigabita brzine prema switchu. Treca tri itd ... Obicno se teaming koristi na serverima koijma pristupa vise korisnika pa da brzina ne bude zagusean, radi se teaming portova (djelomicno i radi redundancije, ne samo radi brzine, ali u tvom slucaju nebitno) ...

Ono sto ti zelis postici je kombiniranje 2 internet veze u jednu iliti po mreznom slengu - WAN link aggregation, load balancing, ....

E sad, moj firewall je Meraki MX60 i link aggregation je podrzan na 2 internet linka. Pretpostavljam da ti se ne trosi 500$ samo radi te opcije pa ti predlazem jeftiniju: pFsense.

Instaliraj pfsense na neki jeftilen p3 komp s 3 mrezne (1 je za tvoj internet, druga je za komsijin wifi a treca za tvoj LAN) i igraj se s load balancingom ...

Vise o temi ovdje :

https://doc.pfsense.org/index.php/Multi-WAN_2.0

Ako imas pitanja ... pucaj

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

-pogrešan naslov.

-oprema kojom se to može (brzina), je skupa. Jeftinije ti je uzeti 100/100 optiku (zapravo ista cijena) i plaćati pretplatu idućih x-godina umjesto load balancing routera. (predpostavka cca 2-5k kn i više).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina

Ok,hvala vam na odgovorima,malo mi je jasnije sada. 

Bastardo,cut cemo se svakako jos preko PP. Dali si negdje na Tsu? Znam da si sa Spelcem bio nekada..

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
drahic kaže...

Ok,hvala vam na odgovorima,malo mi je jasnije sada. 

Bastardo,cut cemo se svakako jos preko PP. Dali si negdje na Tsu? Znam da si sa Spelcem bio nekada..

Hvala

Ne dolazim na TS radi dvoje male djece koji stvaraju uzasno puno buke :)

Ili posalji pp tu ili pp na facebook ...

13 godina
neaktivan
ihush kaže...

-pogrešan naslov.

-oprema kojom se to može (brzina), je skupa. Jeftinije ti je uzeti 100/100 optiku (zapravo ista cijena) i plaćati pretplatu idućih x-godina umjesto load balancing routera. (predpostavka cca 2-5k kn i više).

Ajmo krenuti od najjeftinije opcije:

Bilo kakva krama od pentiuma, amd-a ili stogod vec stoji u podrumu ili na njuskalu za kikiriki lovu. Kontam za da 200-300 kuna mozes uzeti kakav jeftin strojcic s giga rama ... i 512 bi bilo ok za pfsense ... na stroj lupis pored integrirane jos 2 lan kartice. Za ovu svrhu mogu biti i 100Mbps ... dosta ... i imas pfsense :)

Ako hoces trun ekskluzivniju opciju, uzmes kakvu plocicu s pcie slotom i u njega ubacis intelov quad gigabitni adapter. E onda je to vec korak prema finom firewalu.

Ako si ljubitelj ekologije i okolisa - uzmes alix2D3 plocicu. Uz nju uzmes i kuciste, napajanje i 1Gb CF karticu i imas firewall manji od VHS kazete koji trosi oko 5W ... sama ploca je oko 600 kuna, kuciste je 50 kuna, cf kartica 50 kuna i napajanje je 30 kuna.

Ako bas zelis, na alixa mozes staviti i miniPCI wifi karticu, 2 pigtaila i 2 antene, tako da osim 3 LAN adaptera imas i wifi mogucnosti na uredjaju (imam ovu opciju i odlicna je).

Dakle, nije bas 2-5k kn :)

E jos jedna bitna stvar ... drahicu ... tebi internet nece biti "brzi", bar ne onako kako ti mislis. Ruter nikada nece kombinirati obje linije za jedan tip komunikacije. Npr ako pravis speedtest - nikad neces koristiti obje linije nego samo jednu. Pri gledanju youtubea - isto koristis samo jednu. Pri skidanju torrenata takodjer ...

Dakle recimo da ti imas 10Mbps internet a susjed s wifijem ima recimo 5Mpbs ... ti nikada neces imati 15 Mbps nego 10+5 :)

Znaci npr skidas torrente full brzinom od 10Mbps i hoces gledati YT i ruter te baci na susjedov link gdje te ceka nekoristenih 5Mbps ...

Jasnije?

14 godina

Znaci ne zbraja se brzina? 

Onda sam dobio totalno drugacije informacije od drugih...

Kako onda funkcionira to ako se ne zbraja? 

Kada se mojih 10mbps koristi a kada susjedovih 15 ako se ne koristi u isto vrijeme i zbraja?  

EDIT- sad sam procitao tvoje zadnje rijeci. 
Nisam kavu srknuo jos. :)

Hoces reci da se recimo mojih 10mbps iskoristi skroz na downloadu necega,i onda susjedovih 15 se koristi za gledanje YT npr?
Kako zna kada me treba 'prebacit' na drugu vezu? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2014 9:16 (drahic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
drahic kaže...

Znaci ne zbraja se brzina? 

Onda sam dobio totalno drugacije informacije od drugih...

Kako onda funkcionira to ako se ne zbraja? 

Kada se mojih 10mbps koristi a kada susjedovih 15 ako se ne koristi u isto vrijeme i zbraja?  

EDIT- sad sam procitao tvoje zadnje rijeci. 
Nisam kavu srknuo jos. :)

Hoces reci da se recimo mojih 10mbps iskoristi skroz na downloadu necega,i onda susjedovih 15 se koristi za gledanje YT npr?
Kako zna kada me treba 'prebacit' na drugu vezu? 

E to je taj "load balancing" mehanizam. Vidi opterecenje mreze i dijeli ga po dostupnim vezama na net.

14 godina

Onda po ovome svemu mi ovo sve otpada iz razloga jer nije onako kako bi htio . {#}

Da postoji mogucnost da se 2 razlicite veze koriste u isto vrijeme,onda bi to bilo to. 

Hvala svima na odgovorima. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
drahic kaže...

Onda po ovome svemu mi ovo sve otpada iz razloga jer nije onako kako bi htio . {#}

Da postoji mogucnost da se 2 razlicite veze koriste u isto vrijeme,onda bi to bilo to. 

Hvala svima na odgovorima. {#}

Imao sam i takvih projekata nekoc ali se onda kombiniraju dvije xDSL linije na specijalnom ruteru koji onda ima jedan account za dial out ... uglavnom neupotrebljivo u tvom slucaju.

Kao sto rekoh, u tvom slucaju nikada neces imati kombiniranu brzinu tvog i susjedovog linka nego ce ruter random bacati nesto na jedan link a nesto na drugi ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2014 10:07 (Bastardo).
16 godina
Bastardo kaže...
..

..

-zaboravljaš sitnicu, znanje. Koliko bi ti naplatio npr dan posla za to? Uz napomenu da ja-ti i vjerojatno desetak forumaša, ni ne moramo kupovati HW, dovoljno je zaviriti 'ispod tepiha' i nađeš serverćić koji bi mogao odraditi task ili biti akvarij.. ako mene to košta nula kuna, dal je to cijena za ostale? Ili kad u formulu ukalkuliraš struju, tad je možda jeftinije kupiti neki LBruter i kroz godinu ušparati razliku i buku-probleme koje mogu mrdati 'staru kramu' iz ranga 300kn... (koliko je ispao TOC? cca 1000kn?)

Cijene uređaja-kutijice (mada ih ne pratim) su ipak onakve. Pošto ih ugl kupuju firme, cijene su bar dvostruke od realnih, pogotovo ako gore piše Cisco. (a piše i Mile).

drahic kaže...

..Da postoji mogucnost da se 2 razlicite veze koriste u isto vrijeme,onda bi to bilo to. 

..

- pa dobro si shvatio, ovisi što radiš čak bi bio 'brži', tj istovremeno bi mogao par stvari npr igrati i seedati (ping-propustnost..) po dovojenim linijama, ali ne zbrajanjem kao nekom konkretnom formulom, to čak ni na samoj liniji (bez balancinga) nije tako jednostavno.. npr ako više PCa surfa router im daje max koji može, dali će u nekom trenutku biti sporije ili neprimjetno, tu uskače druga linija koja to može eliminirati, ali ne ubrzati same baytove ili ping koji prolaze kroz pojedinu liniju. Nisam 100% siguran, ali npr torrent bi vjerojatno imao dvostruki bandwitht (jer se i  inače paketi šalju-primaju neovisno-peer) dok neka igra ili yt, običan download.. nema koristi osim što nema zagušenja koje preuzme druga linija.

-autoput, nisu auti brži zato jer postoje dvije trake, nego je promet protočniji i time omogućuje autima višu brzinu nego s jednom trakom koja se lako zaštopa. Jednako ako je gužva veća ni dvije trake nisu dovoljne ... kao neki laički opis, svaka sličnost je usporediva.

-dali se isplati? Po meni ne. Vidi npr optiku (npr Amis 100/H1/Tcom..) i tad imaš tu brzinu bez 'skrivenih' troškova, npr samo za struju kroz godinu koji PC potroši ili potreban knowhow.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
Bastardo kaže...
..

..

-zaboravljaš sitnicu, znanje. Koliko bi ti naplatio npr dan posla za to? Uz napomenu da ja-ti i vjerojatno desetak forumaša, ni ne moramo kupovati HW, dovoljno je zaviriti 'ispod tepiha' i nađeš serverćić koji bi mogao odraditi task ili biti akvarij.. ako mene to košta nula kuna, dal je to cijena za ostale? Ili kad u formulu ukalkuliraš struju, tad je možda jeftinije kupiti neki LBruter i kroz godinu ušparati razliku i buku-probleme koje mogu mrdati 'staru kramu' iz ranga 300kn... (koliko je ispao TOC? cca 1000kn?)

Cijene uređaja-kutijice (mada ih ne pratim) su ipak onakve. Pošto ih ugl kupuju firme, cijene su bar dvostruke od realnih, pogotovo ako gore piše Cisco. (a piše i Mile).

Dao sam covjeku varijantu za 300 kuna + 2 lan kartice. Naravno da to za sobom vuce troskove struje, zvrndanje, ciscenje kompa od prasine itd.

Dao sam mu i pcengines warijantu koja trosi 5W ali je 2-3 puta skuplja od onih 300 kuna. Naravno da je u ovoj varijanti potrosnja el. energije mizerija.

Meni, tebi, svima je jasno da vecina zelja ukljucuje trosak. TOC je takav kakav je i skoro uvijek ovisi o pocetnom ulaganju. Sto se znanja tice - moje je ovdje da bih pomogao drugima, pogotovo sto je forumas jos i klanski kolega. Ne pada mi na pamet nikome to od nule postavljati i podesavati, ali nekome pomoci kad zapne - mogu uvijek. A uz to smatram da onaj tko zna postati pitanje na forumu - zna takodjer i naci guide kako nesto podesiti i bar ga poceti slijediti do odredjene tocke kada ja mogu pripomoci.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice