AirLive 5470AP LAN routing ne radi

poruka: 3
|
čitano: 804
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
AirLive 5470AP LAN routing ne radi

Dakle imam Airlive 5470AP wirelles router koji je konfiguriran u Client mode, te je na njega računalo spojeno LAN kabelom, dakle trenutno ga koristim identično kao i WiFi karticu. Problem nastaje spajanjem drugog računala na LAN port (LAN port 1-4) te to drugo računalo nakon prebacivanja u WISP mode, i dalje ostaje spojen na bežićnu mrežu, no drugo računalo i dalje ne vidi konekciju na internet. DHCP je uključen, i na primarnm i drugom računalu je adapter konfiguriran tako da automatski dobi IP adresu.

Svaka pomoć je dobrodošla. WDS(bridge) nije opcija. Dakle, želim da se ponaša kao router, (LAN portovi jelte) a da Internet vezu sam uređaj dobiva spajanjem na WLAN i distribuira putem LAn portova.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: AirLive 5470AP LAN routing ne radi

ja koliko sam razumio da ti radi samo jedan port u routeru...nemam iskustva sa tim routerom ali mislim da moras uključiti sve portove u postavkama, jewr se to isto desilo meni samo na drugom routeru zte

16 godina
neaktivan
Re: AirLive 5470AP LAN routing ne radi
alankish kaže...

Dakle imam Airlive 5470AP wirelles router koji je konfiguriran u Client mode, te je na njega računalo spojeno LAN kabelom, dakle trenutno ga koristim identično kao i WiFi karticu. Problem nastaje spajanjem drugog računala na LAN port (LAN port 1-4) te to drugo računalo nakon prebacivanja u WISP mode, i dalje ostaje spojen na bežićnu mrežu, no drugo računalo i dalje ne vidi konekciju na internet. DHCP je uključen, i na primarnm i drugom računalu je adapter konfiguriran tako da automatski dobi IP adresu.

Svaka pomoć je dobrodošla. WDS(bridge) nije opcija. Dakle, želim da se ponaša kao router, (LAN portovi jelte) a da Internet vezu sam uređaj dobiva spajanjem na WLAN i distribuira putem LAn portova.

Nisam skužio što točno hoćeš. Tj. skužio sam dio da ti je Airlive AP koji je spojen kao klijent na neki drugi AP (koji je izlaz na internet). Routing koji spominješ .. to misliš na spajanje na Internet ili nešto drugo?

Ovo boldano mi također nije jasno: hoćeš reći da ti je drugo računalo inicijalno spojeno na WiFi mrežu i nakon spajanja na LAN port više ne možeš pristupiti Internetu (ili i dalje Internetu pristupa preko wifi)? Kakve veze ima Wisp u cijeloj priči?

Molio bih da složiš neku skicu (u Paint-u ili slično) sa željenom konfiguracijom, inače možemo spekulirati do besvjesti.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice