Stariji kompjuter

poruka: 10
|
čitano: 1.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Stariji kompjuter

ovako, sestra mi je dobila jedan stariji komp pa ga pokusavam osposobiti...

problem je u tome sto nece raditi, instalacija windowsa ide skroz normalno te kada se trebaju dignuti windowsi monitor ode u standby i komp prestane ucitavati i ostane upaljen tek svako toliko ko zasvijetli lampica od harda.... ocistio sam ga iz nutra jer je bilo uzasno prasine pa sam mislio da je do toga...nije pomoglo, testiro sam memoriju i ona je ok, hard je bio u mom kompu i radi savrseno, napajanje sam zamjenio sa mojim i isto se desava....

vec sam ocajan....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stariji kompjuter

Da ti nije matična? Možda su ti neke komponente nekompatibilne jedna sa drugom. Malo googlaj.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stariji kompjuter

neznam da nije mozda u hibernaciji tako se meni jednom desilo pa sam se prepao ali isto tako je moguce da je do maticne ili je rijec o nekompatibilnosti.

Adis Vezir
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2008 23:40 (Topnik).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stariji kompjuter

nije nista nekompatibilno jer je taj komp bio kod jedne cure i radio je dosta godina... sada sljede jos cudnije stvari....

ubacio ja cd od mandrive i cim se poceo ucitavati cd odmah je monitor otiso u standby...

izavdim mandrivu, ubacim ubuntu..... instaliram.... i gle cuda.... ubuntu radi ko podmazan, za ne vjerovati, vec sam ga 2 puta restarto i sve radi jos uvijek dobro....?!?!?!?!?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Stariji kompjuter

A da za sada ostaneš na Linuxu? Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 14:15 (70R4N).
17 godina
neaktivan
Stariji kompjuter

hvala svima ali nisam odustao dok nisam rijesio, dobro da nije puno sati:) bilo je do mrezne kartice na maticnoj koja izgleda nije bas ispravna... kada sam je iskljucio u biosu sve radi savrseno....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stariji kompjuter

eh, nakon sto sam pokrenuo windowsw u stavio mu sve drivere ponovo sam ukljucio mreznu karticu i sada sve normalno radi sa njom, spojio se preko nje na net skinuo sve updateove, restarto vise puta i uvijek bez problema.... jedno sto mu zvucna nece raditi, prepozna je uredno, instaliram drivere ali ni zvuka nece da pusti, ko da joj je konektor za zvucnike sjeban... a vjerojatno ce i biti... (duron 850mhz, neka asus-ica nforce2...

0 0 hvala 0
17 godina
Ma sve sami problemi rađe kupi novoga:)
16 godina
neaktivan

moraš ga odvest na popravak tetak mi je rekao jeli je specijelista bilo bi bolje da to napraviš

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice