Spor rad PC-a

poruka: 9
|
čitano: 1.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Spor rad PC-a

Pozdrav, vec neko vrijeme PC mi totalno lose radi, explorer.exe se rusi i trza kada gledam filmove. Takode i kada slusam muziku i npr. otvorim explorer ili browser muzika stane na sekund pa ponovo nastavi. Windows instalacija je cista i opet isto. Testirao RAM pomocu Windows memory Diagnose i javljala hardware gresku, zatim prebacio memoriju u drugi slot na maticnoj i ponovo testirao i nema greske. Da bi bio siguran odradim memtest86 negdje oko 4 sata i ne izbaci nista. Probao sa drugom grafickom karticom isti problem.

Konfiguracija sledeca: AMD Athlon 3200+, RAM 2 GB DDR2-800, 500 GB HITACHI i 500 GB WD Green, GPU ATI X1050.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spor rad PC-a

Uradi full scan HDD-a sa HDTune. Na taj način ćeš vidjeti imaš li bad sector-e na hard disku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Spor rad PC-a

Vec uradio i nista HDD ispravan 100%.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spor rad PC-a

Jesi li provjeravao temperature? Bilo bi dobro da pokreneš neku Live distru Linux-a kao npr. Ubuntu ili Mint pa vidi kako će se računar ponašati. Usput, prouči u korisničkom priručniku u koje slotove stavljaš RAM kada imaš 1 ili 2 keksa. To je također veoma bitno gdje ti je taj keks RAM-a instaliran. Pregledaj matičnu ploču da se nije koji kondezator napuhao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Spor rad PC-a

Provjeravao temperature i ok su sve, eh budem provjerio kondenzatore.

EDIT: Svi kondenzatori izgledaju uredno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2013 22:28 (ACES).

0 0 hvala 0
13 godina
Spor rad PC-a

prije dosta godina sam imao iste probleme s explorerom na win xp, cak je i konfa bila slicna, problem sam rijesio friskom instalacijom windowsa (prijasnja je bila na kompu skoro 4 god)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Spor rad PC-a

Kod mene nije bas samo explorer ve mi i vedeo trza i muzika, i citav PC. A Windowsi su cisti. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Spor rad PC-a

Bas sam danas provjerio ponovo kondenzatore jeste se jedan napuhao nisam sinoc vido odma, pa javim kad ga zamijenim kako funkcionise PC.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Spor rad PC-a

Zamijenuo sam kondenzator medutim jos uvijek je spor racunar, nesto ga jos koci. Samo da javim.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice