Slažem komp

poruka: 15
|
čitano: 2.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Slažem komp

ej bok

ovako slažem si komp sam jer mi je gosp. htio uzeti 300 kn da on to slozi pa sam ja rekao da cu sam iskustva onak neam baš pa bi molio za savjet koji

kupio sam sve komponente i sad to trebam sve pospojit dali ima koja caka ili jako dobar savjet na što trebam paziti pri slaganju kompa hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slažem komp
It recently became apparent to me that the letters 'T' and 'G' are far too close together on a keyboard. This is why I'll never be ending an e-mail with the phrase 'Regards' ever again.
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Slažem komp

na maticu stavi procesor i hladnjak i stavi u kuciste,
onda stavi ramove, pa onda postavi hdd,dvd pogon,napajanje, onda stavis grafu i onda test

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slažem komp

ockee

0 0 hvala 0
15 godina
Slažem komp

s time da skines foliju sa coolera od proca jer zna biti ako je tvornička pasta. proc gledaj da ti lejpo sjedne nemoj gurat na silu imas oznake kako mora doci.

stavis ramove moras cuti klik. kada udu ako imas 4 utora i dvije razlicite boje npr plava i plava i zuta i zuta. stavis uvijek u dvije iste boje ako imas dvije plocice ne npr plava i žuta.

hdd spojis an sata-0 ili kako god pise przilicu na jedinicu onda.

stavis grafu u utor od pci-e  i zavidas je za kuciste i isto pogledas da ljepo sjedne. nakon toga ustekavas napajanje monitras ga ljepo. spojis sve kablove znaci ne mozes krivo ugurat jer imaju svi zastitu... samo polako i nista ne na silu

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Slažem komp

još di baš trebaš dobro pripaziti (osim procesora i hladnjaka) je spajanje onih malih kablova šta ti iz kućišta vodu na ploču.

Preporučam da uzmeš knjigu od matične i malo po malo spajaš. jednog pa drugog (potrebno ti je praktički samo spojiti power switch) a kasnije i reset, hdd light , power light, usb i ako imaš još koje tipa audio, pc speaker i druge...

kad pališ komp prvo ga upali otvorenog kućišta sa jednom rukom na napajanju, da u slučaju da nešto krene po krivu jednostavno ga isključiš iz struje, ak bude potrebno !!! Valjda neće

Tehnika narodu!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 14:06 (daseparo).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slažem komp

e to me i zeka malo al budem to proučio prvo imam vremena

0 0 hvala 0
15 godina
Slažem komp

e to sam zaboravio xD. i da nove amtične imaju po bojama tako da nemozes fulat i jos ima + nacrtan u boji.. ali svejedno prirucnik i tocno ce ti reci di kako da ustekaš

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slažem komp

hvala puno operacija uspjela :D

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Slažem komp

300 kn?? isusee, u adm-u za besplatno slažu, ako im sve komponente naručiš, mislim preko 3000 kn...

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Slažem komp
Lacko kaže...

s time da skines foliju sa coolera od proca jer zna biti ako je tvornička pasta. proc gledaj da ti lejpo sjedne nemoj gurat na silu imas oznake kako mora doci.

stavis ramove moras cuti klik. kada udu ako imas 4 utora i dvije razlicite boje npr plava i plava i zuta i zuta. stavis uvijek u dvije iste boje ako imas dvije plocice ne npr plava i žuta.

stavis grafu u utor od pci-e  i zavidas je za kuciste i isto pogledas da ljepo sjedne. nakon toga ustekavas napajanje monitras ga ljepo. spojis sve kablove znaci ne mozes krivo ugurat jer imaju svi zastitu... samo polako i nista ne na silu

ja imam crna crna, žuta žuta... neki serviser mi je rekao da se nikad ne stavlja u dvije iste boje, jer bude onda ram sporiji ili tak nekaj...

15 godina
neaktivan
gjurki kaže...

300 kn?? isusee, u adm-u za besplatno slažu, ako im sve komponente naručiš, mislim preko 3000 kn...

Daj malo misli!!

Ne kupuje od te osobe komponente pa da mu onda slaganje naplati kroz komponente!

U ADM-u je besplatno sastavljanje ako kod njih kupiš komp, ako im samo doneseš dijelove i oni će naplatiti slaganje.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
15 godina
protjeran

da čitaš šta sam napiso bi skužio na šta sam mislio, AKO IM SVE KOMPONENTE NARUČIŠ!...to je ključno

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86
17 godina
X19Ranger93 kaže...
Lacko kaže...

ja imam crna crna, žuta žuta... neki serviser mi je rekao da se nikad ne stavlja u dvije iste boje, jer bude onda ram sporiji ili tak nekaj...

To ti je ustvari zbog dobivanja dual ili single channel načina rada memorije. Ponovno te upućujem na knjigicu matične di ćeš pogledati kako spojiti da budu u dual channel modu, pod dijelom di se govori o memoriji, DRAM.

Na zadnjoj GygaByte što sam spajao je mislim bilo različite boje, ali najbolje ćeš provjeriti kod paljenja kompa.

Ako ti u biosu kod samog starta napiše da memorija radi u single channel onda ugasi komp, ištekaj ga iz struje, upali jednom na prazno da isprazniš kondezatore i promjeni kombinaciju boja.

Ako je dual channel to ti je OK.

Tehnika narodu!!!!
16 godina
btw

unganged = single channel
ganged = dual channel
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: