Upravo sam ugradio nov cpu Phenom II 960T na matičnu Asus M5A88V EVO am3+ međutim nerade memory slots na MB 1 i 2 ,opšte neće ni u BIOS ako je memorija utaknuta u slot1 ili slot2(ili oba). Tako sad imam ušteakane 2 x4GB u sot 3 i 4 ito single !Radi ok ako je 1 pločica u 3. ili 4. slotu , ili obe u 3. i 4. Šta mi je raditi , izgleda da je do matične ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Glupo pitanje jesi li pročitao uputstva od matične?
Koliko vidim ramovi bi trebali biti u 1 i 3 ili 2 i 4 gledaj po bojama a ne po slotovima.
Znači dva plava ili dva crna.
Naravno da sam pogledao upustva , dva pla i dva crna slota , 1.i 3. su plavi a 2 . i 4. crni. Za dual channel memorija treba biti u plavim odnosno crnim slotovima , ali 1. i 2. slot uopšte ne rade ! Kada je mem u 1. ili 2. slotu tada neće da boota niti bios ,ništa , samo se vrte ventovi i diodice , crvena je upaljena na DRAM i tada neće!
Pa valjda sam jasno opisao!
reklamiraj matičnu jer ako je i bios bagovit moralo bi raditi makar u single chanelu kad su 1 i 2 slot popunjeni.
reklamiraj matičnu jer ako je i bios bagovit moralo bi raditi makar u single chanelu kad su 1 i 2 slot popunjeni.
...pa da moralo bi raditi u single , ali 1 i 2 slot upšte nerade !
reklamacija će biti !
Izgleda ovaj 960T potuno stabilan kad je kao X6 , LoL , ali ploča me ...eba
Dobio novu zamjensku ploču !
Fazon je bio da prijašnji (očito ...ban PII 965BE) svaku ploču pokvari (najčešće lan i mem slotovi odu) , sad sam valjda miran !
Memorija se ukapča u svaki drugi slot od procesora. Znači 2. i 4. slot. Tebi kao što si i saznao je maatična stvarala probleme. Dobro da si ju reklamirao i dobio novu.