Računalo problem s igrama

poruka: 9
|
čitano: 3.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo imam čudan problem kojem neznam razlog pa da pitam. Uglavnom dao sam curi svoj stari komp, da ga koristi za net i tu i tamo koju stariju igru tipa Noone lives forever 1 i 2, GTA 3, VC., Mini Ninjas... Komp ima godina a dijelovi su AMD Athlon x2, 2 Gb rama,ATI HD 5570, WD Caviar Blue 160 GB i gore je Win Xp sp2. I sad se desilo slijedeće, od prije par dana se ne diže više ni jedna igra skoro. Igre su originali pa nije do lošeg cracka i sl. Uglavnom stisne se ikona od igre ali se ili ništa ne dogodi ili se pokrene na sekundu i vrati na desktop  i opet ništa kao da se nije igra ni pokrenula čak niti ne piše neki error. A prije dok sam ga ja još  koristio prije nego sam kupio novi komp starije igre su radile bez ikakvih problema. I probao sam preko svog steam accounta instalirati Mafiju gore jer je starija igra i radi, ali ni jedna druga igra se neće niti pokrenuti ( ne da se ruše, već nakon instalacije se neće ni pokrenuti). A probao sam ih 7-8. Mislim nije bitan komp za igranje, već samo net, facebook i sl. Ali me zanima da li su to simptomi da je neki dio hardware-a pri kraju ili u nekom kvaru.

Prije nego sam joj ga dao sam promijenio termalnu pastu na procesoru, temp. procesora i grafičke su normalne, grafička u idleu 31 u mafiji 35 stupnjeva.Reinstalirao sam windows-e, instalirao sve drivere i ništa ne pomaže. Pa ako netko zna što bi mogao biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Računalo problem s igrama
Waldhaus kaže...

..

Prije nego sam joj ga dao sam promijenio termalnu pastu na procesoru, temp. procesora i grafičke su normalne, grafička u idleu 31 u mafiji 35 stupnjeva.Reinstalirao sam windows-e, instalirao sve drivere i ništa ne pomaže. Pa ako netko zna što bi mogao biti problem?

Pod predpostavkom da su CD/DVD-i u čitaču dok pokrečeš igru,a ona se ne želi pokrenit,problem je možda u DirectX-u. I to ne samo zbog grafičke, već directX komponente za zvuk. Znači, reinstal DirectX-a!

Pošto si spomenio Ati-jevu kartu, možda pomognu Omega drajveri:

http://www.omegadrivers.net/index.php?option=com_phocadownload&view=section&id=1&Itemid=54

i ATI Tray Tools: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733

15 godina
neaktivan

Direct X sam stavio 9c svaki put odmah nakon instalacije Windows-a, a dvaput sam reinstalirao. Mislim pokrenu se igre s diska na sekundu dvije i sve se vrati na desktop. Isto je i preko steam-a, s GTA 3 i VC piše neki error unhandled exception, dok Mafia radi bez problema niti se ruši niti ništa, i to je jedina igra da radi, a ostale od NFS Most Wanted, Underground, Mini Ninjas, Noone lives forever, Moh Allied Assault svaka se ono pokrene ali se ne dogodi ništa ili se kažem odmah vrati na desktop. Hard je star oko 4 godine pa se nekad glasnije čuje ali sam ga provjerio s WD diagnostic tool-om i sve je prošao. Nisam se nikad susreo s sličnim problemom te uopće neznam razlog ovog

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Waldhaus kaže...

Direct X sam stavio 9c svaki put odmah nakon instalacije Windows-a, a dvaput sam reinstalirao. Mislim pokrenu se igre s diska na sekundu dvije i sve se vrati na desktop. Isto je i preko steam-a, s GTA 3 i VC piše neki error unhandled exception, dok Mafia radi bez problema niti se ruši niti ništa, i to je jedina igra da radi, a ostale od NFS Most Wanted, Underground, Mini Ninjas, Noone lives forever, Moh Allied Assault svaka se ono pokrene ali se ne dogodi ništa ili se kažem odmah vrati na desktop. Hard je star oko 4 godine pa se nekad glasnije čuje ali sam ga provjerio s WD diagnostic tool-om i sve je prošao. Nisam se nikad susreo s sličnim problemom te uopće neznam razlog ovog

Hm,sad kad si spomenuo taj error, posumnjo sam na memoriju...ili čak na napajanje! Gle, probaj "uhvatit" tu grešku, prepisat je i odgooglat ili stavit ovdje, jer se po tome može vidjeti koji elementi,tj. komponenta otkazuje.

15 godina
neaktivan

hmm, meni to sve zvuči ko neki virus.

Iako si reinstalirao windowse, moguće da ti je virus na nekoj usb memoriji ili na nekom CDu zapržen. Ili nisi napravio full HDD format pa je ostao zapisan i pokrene se na nekoj drugoj particiji.

Čim neke stvari rade a neke ne, to upućuje na softverski problem. Ili driveri i Directx ili virus.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Aha, gore je imala Avast i on bi javljao sve sumljive fileove, istina dok sam prvi put reinstalirao jedna particija nije bila još formatirana , tek kasnije sam ju formatirao. Provjerio sam za virus i nema infected fileova, ali mi je čudno za drivere, jer sam svaki put koristio iste i nikad takvih problema nisam imao, koliko vidim sve ostalo radi u redu, osim tih igara. A nisam doma do drugog tjedna da provjerim na svom eventualno da prebacim grafičku i sl. pa usporedim. Čudno mi je da samo jedna igra radi a ostale se odmah ruše, niti se ne pokrenu kak spada

15 godina
neaktivan

Evo da se updateam, bio sam kod cure i reinstalirao Windowse, komplet sve formatirao prije, provjerio nakon instalacije memtestom i nema errora , provjerio HDD i nema bad sectora, ali sam imao problema pri instalaciji drivera s cd diska od matične tj. kao instalirali su se i je restartam kak je pisalo, ali nije ništa radilo niti net niti zvuk, pa sam opet sve formatirao i skinuo drivere za zvuk i ethernet s neta i sad to radi. I surfanje i sve radi ok, ali se dalje igre ruše, nakon pokretanja svake crni ekran na sekundu dvije ko da se loada igra ali odmah nakon toga povratak na desktop ko da se ništ nije dogodilo . Tak da zbilja nemam pojma što može biti problem, dali može biti do matične ili čega?

Jer čini mi se da nije do software-a, pa ne kužim u čemu bi bio problem, ako netko ima ideju

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem nije u hardwareu nego u softwareu pa kreni prvo od drivera za grafičke kartice, windowsa, drivera za matičnu ploču, jave...

15 godina
neaktivan

Evo riješen je problem, koji je bio u tipkovnici Steelseries Shift, pošto imam dvije dao sam curi jednu, i nakon što sam slučajno stavio logitechovu nema više rušenja. Tek sam naknadno saznao da ta tipkovnica na Win XP ima neki bug koji uzrokuje rušenje određenih aplikacija. Na mojem Win 7 radi bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice