Pwr i restart svijetle istodobno, komp se ne pali

poruka: 58
|
čitano: 3.752
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

Pa jel imaš pri ruci kakvi live usb-dvd sa nekim linuxom , tek toliko da otkloniš sumnju na neispravni hardver i kablovinje ?

Naime, ako bi ti ubuntu live uredno radio i prepoznavao sve diskove, onda bi popis krivaca bio daleko suženiji za ove tvoje probleme...

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Probaj sve SATA utore na matičnoj sa samo HDD-om, ili, samo SSD-om. Ako ne ide repair, nove windowse stavi preko usb-a. 

Imao sam sličan problem, i ustanovilo se da je problem u SATA utorima na matičnoj, od 6 utora, 2 su bila ispravna. I radilo je nekom čudnom kombinacijom ako bi išao staviti treći HDD. :) 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pwr i restart svijetle istodobno, komp se ne p
bunkermax kaže...

Pa jel imaš pri ruci kakvi live usb-dvd sa nekim linuxom , tek toliko da otkloniš sumnju na neispravni hardver i kablovinje ?

Naime, ako bi ti ubuntu live uredno radio i prepoznavao sve diskove, onda bi popis krivaca bio daleko suženiji za ove tvoje probleme...

pa u biosu mi ih uredno sve prepoznaje... :-/

El Munjoko kaže...

Probaj sve SATA utore na matičnoj sa samo HDD-om, ili, samo SSD-om. Ako ne ide repair, nove windowse stavi preko usb-a. 

Imao sam sličan problem, i ustanovilo se da je problem u SATA utorima na matičnoj, od 6 utora, 2 su bila ispravna. I radilo je nekom čudnom kombinacijom ako bi išao staviti treći HDD. :) 

a matična je stara 2 mjeseca, bio bi jako ljut da mi već sad ne rade svi sata utori :-D budem i to probao, hvala

10 godina
odjavljen
starvinmarvin kaže...

a matična je stara 2 mjeseca, bio bi jako ljut da mi već sad ne rade svi sata utori :-D budem i to probao, hvala

Tim bolje ako ima garanciju. Opis problema je sličan kao kod mene, zamrzne se na bios ekranu, windowsi se dižu 5-20min (ovisi o raspoloženju valjda:))... Mada nisam imao problema sa recovery-em. Ali znam da je bilo problema sa instalacijom windowsa (select proper disk, error). 

Možda pomogne, možda ne... U svakom slučaju sretno u pronalasku kvara. 

Edit: i kod mene je reset tj. hdd lampica bila upaljena non-stop, kao da se matična mučila sa očitavanjem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 14:30 (El Munjoko).
13 godina
neaktivan

evo i update-a

prva slika je prije namještanja boot opcija, drug je nakon bootanja sa usb-a. sad kužim još manje jbt...

svi uređaji su spojeni i vidljivi u biosu... svi uređaji su spojeni i vidljivi u biosu...
ovo je valjda lan kontroler, ali kakve on ima veze sa ičim nije mi jasno... ovo je valjda lan kontroler, ali kakve on ima veze sa ičim nije mi jasno...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
starvinmarvin kaže...

evo i update-a

prva slika je prije namještanja boot opcija, drug je nakon bootanja sa usb-a. sad kužim još manje jbt...

Koji je od ovih pronuđenih USB stick? 

13 godina
neaktivan

pa piše, uefi generic flash disk. ovo je slika prije nego šta sam ga stavio na prvo mjesto...

15 godina
neaktivan

Meni ovo izgleda kao da ti USB nije bootabilan.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

isti onaj sa kojeg sam instalirao windowse sa kojih upravo tipkam :-/

13 godina
neaktivan

gledam na netu malo i vidim da piše da je možda hard crko. ali meni se taj problem javlja i kad ga odspojim i kad je spojen, a uostalom windowsi su i na ssd-u, a ionako sam morao odspojit hdd kad sam ih instalirao jer je to uobičajen problem kod instaliranja windowsa na ssd

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
starvinmarvin kaže...

evo i update-a

Ova druga slika gdje se pojavi LAN, takav sam problem imao prije nekih 5 godina... Reinstalacija Windowsa je riješila problem. 

Možda je kod tebe neki drugi problem i ne treba reinstalacija... Samo sugeriram.

LP

12 godina

Probaj bootati u legacy modu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Znaci skinuo sam win10, stavio na stick i sad sam ih nekako bootao. Iskljucio sam hdd ali stvar je u tome da u biosu u opcijama sad nisam imao niti ssd u boot orderu, fascinantno. Uglavnom sad sam tu pa pomagajte
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
starvinmarvin kaže...
Znaci skinuo sam win10, stavio na stick i sad sam ih nekako bootao. Iskljucio sam hdd ali stvar je u tome da u biosu u opcijama sad nisam imao niti ssd u boot orderu, fascinantno. Uglavnom sad sam tu pa pomagajte

Startup repair pa ako ne uspije Command Prompt -> sfc /scannow

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 19:15 (Marko :D).
13 godina
neaktivan
Upisao komandu i javlja mi ovu sliku.
Nakon toga sam Upisao i disk C revertpending akciju u cmd, i opet mi javlja istu sliku. Ne kuzim
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Upiši rstrui.exe i stisni Enter te vrati sustav na neku točku vraćanja.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bas ne moze jednostavno jbt...ka-ta-strofa

Pa nemoguce da bas nista od svega sta sam probavao jednoatavno ne funkcionira. Nesto je ocito gadno sjebano. A sta da odem na reset pc opciju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi probao sada (kad si pokrenuo ovo) instalirati Windowse?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pa nece ni sysrem repair ni sfc scannow, niti revertan pending te akcije pa ond scannow, niti pokretanje system restora jer mi javlja ovo na slici iznad...pa sta da radim. Nemam viae izbora. Ili reset pc (to bas ne kuzim sta je) ili clean install...kao zadnja opcija
15 godina
neaktivan
starvinmarvin kaže...
Pa nece ni sysrem repair ni sfc scannow, niti revertan pending te akcije pa ond scannow, niti pokretanje system restora jer mi javlja ovo na slici iznad...pa sta da radim. Nemam viae izbora. Ili reset pc (to bas ne kuzim sta je) ili clean install...kao zadnja opcija

Clean install ti je jedina opcija preostala jer se ovo nikako ne može riješiti. Tebi su izgleda oštećeni važni dijelovi Windowsa, a komanda sfc /scannnow, koja bi ih trebala popraviti ne radi.

Uvijek radi backup, važne datoteke (dokumenti, slike, videi,...) u cloud (pCloud je imao (ili još ima, ne znam) akciju gdje si mogao/možeš uhvatiti 62 GB prostora zauvijek besplatno). Isto tako ne bi bilo loše napraviti backup image jer da ga sad imaš, mogao bi jednostavno vratiti računalo kao što je i bilo. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 20:38 (Marko :D).
13 godina
neaktivan
Da, to mi je lekcija...
Ali me zanima samo jedna stvar. Kako je moguce da windowsi sami od sebe tako crashaju, znaci bez ikakvih simptoma. Jedan dan rade savrseno, drugi dan crknu. Ne razumijem. Pa radim na kompu sigurno vec 17-18 godina i nikad mi se tako nesto nije desilo. Zajebavao sam se sa virusima i slicnim sranjima, ali ovako da crknu sami od sebe, to jos nisam dozivio. Par puta bsod, ali i to sam nekeko rijesio, s ovim se 2 dana zajebavam i nema nikakvog vidljivog rjesenja osim nove instalacije...uzas.
15 godina
neaktivan
starvinmarvin kaže...
Da, to mi je lekcija...
Ali me zanima samo jedna stvar. Kako je moguce da windowsi sami od sebe tako crashaju, znaci bez ikakvih simptoma. Jedan dan rade savrseno, drugi dan crknu. Ne razumijem. Pa radim na kompu sigurno vec 17-18 godina i nikad mi se tako nesto nije desilo. Zajebavao sam se sa virusima i slicnim sranjima, ali ovako da crknu sami od sebe, to jos nisam dozivio. Par puta bsod, ali i to sam nekeko rijesio, s ovim se 2 dana zajebavam i nema nikakvog vidljivog rjesenja osim nove instalacije...uzas.

I meni je to fascinantno, ali nećeš vjerovati i meni se to jednom dogodilo samo što su u mom slučaju bili Windows XP. Jesi li nešto instalirao prije ovog problema?

13 godina
neaktivan
Dvije igre koje nisu htjele pokrenut exe file, project cars i wasteland 2, ali skoro sam siguran da nije u tome problem...ne znam, jako cudno. E, a buduci da mi je sad hdd iskopcan, meni ce ostati oni podaci koje sam tamo imao valjda? :-/
15 godina
neaktivan
starvinmarvin kaže...
Dvije igre koje nisu htjele pokrenut exe file, project cars i wasteland 2, ali skoro sam siguran da nije u tome problem...ne znam, jako cudno. E, a buduci da mi je sad hdd iskopcan, meni ce ostati oni podaci koje sam tamo imao valjda? :-/

Hoće, podaci ostaju na HDD-u i kada je iskopčan.

13 godina
neaktivan
Da pa to sam i mislio. Ali samo ako sva ova strka nije bila zbog harda, sto je isto moguce, a to cemo vidit sad kad mi instalacija zavrsi i kad ga spojim...:-/
13 godina
neaktivan

znači, na kraju sam sinoć instalirao windowse na novo na ssd, i sve normalno radi. a evo sad jutros kad sam probao spojit i hard, opet mi ih ne diže. tako da, hard je.

već sam pomislio da će ovaj slučaj ostati neriješen i da ću proći lišo...dobro ajde, bar znam šta je.

inače, gara mu je istekla prije ravno mjesec dana-wow koja slučajnost. ako se pitate koji je- wd caviar blue.

i da, još jednom hvala svima koji su pomogli i onima koji su se trudili pomoći, lijepo je biti član takve zajednice

i p.s. očito kupujem hard pa ono...ako imate šta u ponudi, šaljite u inbox

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

jesi pokrenuo cmd kao administrator ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa možeš pratit u prethodnim postovima kakvu sam golgotu prolazio znači na svako moguće rješenje koje sam probao dali sa neta ili šta bi mi netko ovdje savjetovao, dolazilo bi na to još 2 veće greške i samo bi se granale, kao korijenje haha. beskrajna petlja greški.

da da, kakav cmd kao admin kad mi se komp niti ne diže ako je hdd spojen....nema se šta tu razmišljat, crko je hard. a opet kažem, bilo bi mi možda čak i gore da je sve opet funkcioniralo kako treba, pa čak i hard, a da na kraju nisam otkrio zašto mi se to desilo i zašto sam morao izbrisat windowse i sve na njima (naravno backup nikad nisam radio ). ovako bar znam i ja, a i za neke buduće potencijalne probleme drugih članova foruma.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice