Procjena cijene mog PC-a

poruka: 9
|
čitano: 2.200
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Procjena cijene mog PC-a

Pozdrav dragi ljudi,

trebam vašu pomoć. Naime uskoro prelazim na Wii i prodajem svoj kompjutor. Već imam jednog potencijalnog kupca, moga najboljeg prijatelja. Sada od vas tražim sljedeče: procijenite cijelu moju konfu i recite koliko bih trebao naplatiti. ALI imajte na umu da svog prijatelja ne mislim niti prevariti i iskoristiti, a isto tako želim da niti ne podcjenjujete moju konfu! Nabrojati ću vam sve što očitava Everest i sve dodatne kompnente. Dakle konfa je sljedeča:

Matična ploča:

Procesor Intel Pentium 4 524, 3066 MHz (23 x 133)

Naziv matične ploče MSI G31TM-P21/P35 (MS-7529) (2 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Chipset na matičnoj ploči Intel Bearlake G31

Sistemska memorija 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Grafika:

Grafička kartica ATI Radeon HD 3800 Series (512 MB)

Monitor Samsung SyncMaster 788DF/793DF(X)/793MB [17" CRT]

Multimedija:

Zvučna kartica Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

i

Creative SoundBlaster Audigy

Diskovni podsustav:

IDE kontroler Intel(R) 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF

IDE kontroler Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA

Storage Controller - 27C0 Storage kontroler AHM2JSHI IDE Controller

Tvrdi disk ST3250410AS ATA Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II) 

Optički uređaj HL-DT-ST DVDRAM GH20NS10 ATA Device (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Ulazni uređaji:

Tastatura Logitech slim - cca 100 kn bio kada sam ju kupio

Miš Logitech laserski - cca 100 kn kada sam ju kupio

Ostalo:

Windows 7 Ultimate

Tv kartica Gigabyte DVB-T

Joystick Genius

Web kamera Labtec

Zvučnici Labtec

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To je sve. Molim vas sada da ozbiljno odgovorite i da se svi složite. Molim bez šala i svađe i nesporazuma. Ja iskreno nemam pojma za koliko bih ga prodao, ali sam siguran da sa svime ovime sigurno nije za ispod 1000 kn. To je minimalno, jer naime prije samo pola godine serviser me je "odrao" samo na matičnu i procesor 1000 kn, a ja ne želim istu stvar raditi svome najdražem prijatelju. Hvala vam na profesionalnim odgovorima. Živjeli!

Andrija

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Procjena cijene mog PC-a

Ako ne daš ispod 1000 kn, onda za 1000. Sumnjam da će ti iko ovdje kazat da vrijedi više, pogotovo ako frendu prodaješ...

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Procjena cijene mog PC-a

1000 max, inače nekih 700-800 kn

15 godina
neaktivan
Procjena cijene mog PC-a

ako ti je stvarno tako dobar prijatelj onda mu ga u znak prijateljstva pokloni...možda će ti on  jednoga dana trebati ( a takvo nešto sigurno će zapamtiti)

za taj komp bi mogao dobiti oko 1200 kn edit: naravno na njuškalu... ovdje nebi mogao dobiti više od 800-900kn

''Znam da ništa ne znam.''
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 0:24 (ilija2010lukic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Procjena cijene mog PC-a

Pa zar je tako loš? Nemogu ga dati za ispod 1000 kn. A dobro, hvala na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Procjena cijene mog PC-a

Ljudi vi niste normalni! Pa pogledajte ovo:

Računalo - Prodaje za 1200 kn!!! A 3 puta je slabij od mog! Pa dajte ljudi ne mislite da malo podcjenjujete?

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
AlfaDelta kaže...

Računalo - Prodaje za 1200 kn!!! A 3 puta je slabij od mog! Pa dajte ljudi ne mislite da malo podcjenjujete?

Ovo je informatički forum i svatko ovdje zna koliko vrijedi taj komp, a druga stvar je ako neka budala sa njuskala to kupi za 1200 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 12:27 (WindEmperor).
15 godina
protjeran
AlfaDelta kaže...

Cudi me kako u specifikacijama racunala nisi naveo i proizvodjace sarafa, led dioda i sl. mozda bi zvucalo jos skuplje :)

ako ti se 1200 cini premalo, onda daj meni toliko novca za

athlon 64 x2 5000+

geforce 9800 1GB

VX 450

4GB 800Mhz ddr2

640 GB Caviar black 

jer ja to prodajem za 1200

15 godina
neaktivan

ako jos prodajes svoj komp za par dana kad prodam svoj kupujem tvoj sto posto..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice