Pozdrav..Imam problem sa gore navedenom grafickom...znaci dok igram igrice samo odjednom mi dođu neke crte u 2 nijanse na ekran i komp mi se freeza i radi onaj zvuk kao da je sve mrtvo..probao sam instalirat vise drivera i stare i nove ali ista prica..cak sam i komp nosio na servis i rekli su mi da je do graficke i dobio sam novu novcatu i opet isto..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hmm
mogu reći da sam provjeriš ispravnost ostalih komponenti: ram memoriju -> memtest. Temperaturu procesora. Čudno da se problem ponavlja ako si dobio novu, (i ako je do grafičke)
Ajd kod igranja provjeri temp. s HW Monitorom da se slucajno nebi pregrijavala , iako mi je cudno da ti se i s drugom novom grafom to dogaša !
Koje kuciste imas ? mozda ti je slab airflow u kucistu !
Probaj s drugim DVI kablom !
Hmm
mogu reći da sam provjeriš ispravnost ostalih komponenti: ram memoriju -> memtest. Temperaturu procesora. Čudno da se problem ponavlja ako si dobio novu, (i ako je do grafičke)
sve je to testirano kad je komp bio na servisu,i samo se graficka pokazala kao neispravna..
Ajd kod igranja provjeri temp. s HW Monitorom da se slucajno nebi pregrijavala , iako mi je cudno da ti se i s drugom novom grafom to dogaša !
Koje kuciste imas ? mozda ti je slab airflow u kucistu !
Probaj s drugim DVI kablom !
temperatura graficke je od 45 do 50 stupnja..
temperatura cpu oko 50 stupnja
probao sam i sa otvorenim i sa zatvorenim kucistem..
a to za kabal je nemoguce jer sam dobio novi monitor u međuvremenu..
To nije pregrijavanje, ne bih znao do čega je.
Ako imaš garanciju nosi je opet. (bilo bi dobro sa drugom grafičkom provjeriti da li tvoj pc radi kako treba)
nije pregrijavanje
dok mi je ova bila na testiranju,tj ova prva imao sam zamjensku,koristio sam radoen x1950xt i nije bilo nikakvih problema a i prije sam koristio radeon x550xtx i isto sve normalno,samo sta je ta graficka x1950tx puno starija pa nisam mogao igrati ovakve igre..ali one koje sam igrao tipa PES 2012,DIRT i to funkcioniralo je odlicno...
Ne mogu ti otvoriti "moj pc" koje napajanje imaš? možda je slabo za tu grafičku.
Ne mogu ti otvoriti "moj pc" koje napajanje imaš? možda je slabo za tu grafičku.
uzeo sam EVC 500W prije jedno 2 tjedna,procitao sam da je jako dobro napajanje za te novce i da vrti sve te graficke jace..
nije napajanje 100% ,, pogledaj testove potrosnje za tu graficku sa ostatkom sustava i nikad neprelazi 300w, cudno je doista obzirom da si dobio novu grafu, jesi siguran da grafa koju si dobio nije ista ona za koju su tu rekli da nevalja pa ju "kao" zamjenili drugom "istim modelom"
nije napajanje 100% ,, pogledaj testove potrosnje za tu graficku sa ostatkom sustava i nikad neprelazi 300w, cudno je doista obzirom da si dobio novu grafu, jesi siguran da grafa koju si dobio nije ista ona za koju su tu rekli da nevalja pa ju "kao" zamjenili drugom
pa nije do napajanjaa..
da 100% siguran jer sam dobio novu novcatu,zapakiranu..
svasta, mozda je neto do biosa, tj nekompatibilnosti nekakve između maticne i grafe, ja sutra dobivam bas tu grafu vtx 3d 6770 hd pa me zato ovo zainteresiralo
Grafa je kriva. nosi na servis..
Napajanje nije sigurno jer je takvo napajanje drzalo moju konfu sa oc-anim cpu.
Memtest ti nebi isto skodio...iako sam siguran da grafa zeza...nosi na servis i trazi novu
Zasto svi tupite da napajanje nije? Moze i napajanje imati gresku ili se pokvariti..
Grafa je kriva. nosi na servis..
Napajanje nije sigurno jer je takvo napajanje drzalo moju konfu sa oc-anim cpu.
Memtest ti nebi isto skodio...iako sam siguran da grafa zeza...nosi na servis i trazi novu
da ali tip je vec nosio i dobio novu zapakiranu i ta neradi - kolika je vjerovatnost da dvije grafe nerade nove zapakirane
Ili napajanje ili grafa.....jedno od to dvoje sigurno.Nosi grafu kod frenda i probaj tu igru kod njega igrati.Ako isto zašteka znaš na čemu si.
Ili napajanje ili grafa.....jedno od to dvoje sigurno.Nosi grafu kod frenda i probaj tu igru kod njega igrati.Ako isto zašteka znaš na čemu si.
da to nije losa ideja, tako ce sigurno znati, na kraju moze pokusati svjezu instalaciju Windowsa jer je rekao da je i drivere i sve probao, windowsi se instaliraju za pol sata, onda ce u dual bootu vidjeti jel ima razlike - to mi je mozda najbezbolnije za pocetak
Ma grafa 100%.Ja sam nedavno vratio dvije nove HD 4850 1Gb gddr5.Jedna uopće nije valjala a druga mi je nakon sat vremena frizala komp.
Proizvođač je isto bio VTX.
Prije dok sam imao HD 5670 isto od VTX nije bilo nikakvih problema.
Izgleda da su ove zadnje serije problematične
- neznam, bas sam malo progooglao i nevidim da je itko pisao o problemima sa tom grafom, mao sam pogledao na neweggu itd i nevidim da je itko prijavio ovakav problem, neznam stvarno
ja sam cak i nove windowse stavio..kad je komp bio na servisu,sve je testirano znaci i maticna,graficka,napajanje (probali su sa raptoxom msm od 500w) ,ram,procesor ama bas sve je testirano..bios je pregledan isto sve funkcionira,maticna podrzava tu graficku.. ali mi je ful cudno kako 2 graficke mogu biti neispravne..ako se to i vama događalo nosit cu ja to opet na servis i vidit cu sta kazu..
Ima EVC 500 koje je sasvim dovoljno da drži HD 6770.
znaci igram igricu i sad odjednom samo dođu te crte,tj nekad kada igram 5 minuta dođe,nekad kada igram 1h a nekad uopce ne dođe..prije mi se to stalno desavalo,tj sa proslom mi se freezao dok sam i filmove gledao ali sa ovom puno manje ali opet me živcira kad mi to dođe..
znaci igram igricu i sad odjednom samo dođu te crte,tj nekad kada igram 5 minuta dođe,nekad kada igram 1h a nekad uopce ne dođe..prije mi se to stalno desavalo,tj sa proslom mi se freezao dok sam i filmove gledao ali sa ovom puno manje ali opet me živcira kad mi to dođe..
Artefakti. Definitivno graficka....kolko god cudno bilo da se 2 grafe zaredom ovo su simptomi neispravne/poluispravne graficke. novi na servis
a nema mi druge..samo nece oni meni vjerovat..pa opet oko 3 tjedna bez kompaa..to me najvise zivcira od svega.. xD
hvala svima na pomoci.. :)
Da ne otvaram drugu temu pitati cu ovdje jer je ista graficka u pitanju. Naime, do sinoc je sve radilo normalno i kako treba bez ikakvih problema i OC, znaci sve defaultne postavke su bile. ODgledan je jedan film i komp je pusten na miru. Kada sam htio opet nakon 2-3h malo ''na'' komp, isti vise nije reagovao. Ekran je bio crn a pomijeranje misa ili tipkovnice nije davalo nikakve rezultate ( u podesavanjima sam imao da se samo monitor ugasi nakon 10 min). Ugasio sam ga na P-UP i od tad kad bi ga upalio svi ventovi bi radili (proc., kuc., graf.), zelena led, crvena hdd, przilica ali podizanja sistema nema, pa ni u bios. Culi su se samo 1 kratki i jedan dugi beep. Izvadio sve osim proc., i krenuo testirati jednu po jednu komponentu. NISTA. Izvadio bateriju drzao 1 min, poceo opet jednu po jednu komponentu i kad sam startao komp upalio je bez graficke, normalno kao da nista nije bilo. Pokusao opet vratiti grafu medjutim nece ni da cuje, pa sam morao opet zaverglati bez nje. Mene sad interesuje, posto nemam gdje isprobati na drugom kompu, da li je ona otisla u vjecna lovista ili je nesto drugo u pitanju. Malo mi je cudno da se nesto takvo dogodilo jer taj dan nikakvog opterecenja nije bilo, samo film i to dvdrip. Hvala.
NIko ni da pogleda?