Problemi sa racunalom, smrzava se
- poruka: 26
- |
- čitano: 4.110
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
lako je za HDD provjeri RAM,iskopcaj sve ramove i ustekaji jedan po jedan i testiraj
P.S. ako si minja hardware pozeljno je restartat sustav,pa pokusaj reinstall windowsa mozda upali
lako je za HDD provjeri RAM,iskopcaj sve ramove i ustekaji jedan po jedan i testiraj
Učinio sam što si mi rekao i sad mi je sve crklo, išao sam testirat drugu pločicu rama i kompjuter je počeo beepati nekontrolirano, izgasio sam ga, vratio obadva rama i kada sam pokrenuo ništa nije radilo, nit beep ne čujem, nula.
Učinio sam što si mi rekao i sad mi je sve crklo, išao sam testirat drugu pločicu rama i kompjuter je počeo beepati nekontrolirano, izgasio sam ga, vratio obadva rama i kada sam pokrenuo ništa nije radilo, nit beep ne čujem, nula.
Nadam se da ne koristiš neko smeće od napajanja, probaj sa drugim napajanjem, ako ne proradi sa drugim onda je vjerovatno matična ploča otišla i trebaš drugu.
Možeš probat posudit DDR2 RAM od nekoga pa probat, ali po meni ako nije napajanje onda je matična.
EDIT: Ako je matična onda moraš mijenjat matičnu, procesor, ram, a i napajanje ako je ovo neko no name tipa ono MS.
ja bi probao rastavit cijeli komp, sve dobro ocistit (ako imas kompresor ispuhat svaki dio) i skinut sa maticne bateriju na kratko i sve onda sastavit i probat... :)
Nadam se da ne koristiš neko smeće od napajanja, probaj sa drugim napajanjem, ako ne proradi sa drugim onda je vjerovatno matična ploča otišla i trebaš drugu.
Možeš probat posudit DDR2 RAM od nekoga pa probat, ali po meni ako nije napajanje onda je matična.
EDIT: Ako je matična onda moraš mijenjat matičnu, procesor, ram, a i napajanje ako je ovo neko no name tipa ono MS.
Neko žnj napajanje koristim, ali nezz dal je do toga što je 400 w, a na kutiji od grafičke piše da treba biti min 450, a ja sam mogao normalno igrat neko vrijeme.
Neko žnj napajanje koristim, ali nezz dal je do toga što je 400 w, a na kutiji od grafičke piše da treba biti min 450, a ja sam mogao normalno igrat neko vrijeme.
To sam i mislio, svakako probaj sa drugim napajanjem, ako proradi kupi si min. 450W (preporuka 500W i više zbog budućih nadogradnji procesora, grafičke, rama, matične) napajanje proizvođača SEASONIC, XFX, CORSAIR, OCZ.
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9849
To sam i mislio, svakako probaj sa drugim napajanjem, ako proradi kupi si min. 450W (preporuka 500W i više zbog budućih nadogradnji procesora, grafičke, rama, matične) napajanje proizvođača SEASONIC, XFX, CORSAIR, OCZ.
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9849
Znači sto posto je do napajanja?Dal postoji neko jeftinije napajanje a da može ić na moj komp, tipa za 200-300 kn?
Ma kakvo napajanje. Trebaš ga mijenjati svakako (jer nitko ne treba koristiti šrot napajanje, to je i rizik i opasnost) ali ovaj problem nije poradi napajanja.
Napajanje ako je neispravno ili ne pokreće komp ili se ugasi u radu (rjeđe restarta komp) pogotovo pod opterečenjem. Ili prodimi/provarniči/zasmrdi ali to je druga priča.
Kažeš probao si memoriju, jedan po jedan modul i s drugim modulom su počeli beepovi, nije htjelo bootat i slično? Pa onda taj modul nemoj koristiti s kojim ne radi jer nije ispravan.
Kako si testirao memoriju? Programom memtest86+ nekoliko sati (najmanje) nadam se...
Ma kakvo napajanje. Trebaš ga mijenjati svakako (jer nitko ne treba koristiti šrot napajanje, to je i rizik i opasnost) ali ovaj problem nije poradi napajanja.
Napajanje ako je neispravno ili ne pokreće komp ili se ugasi u radu (rjeđe restarta komp) pogotovo pod opterečenjem. Ili prodimi/provarniči/zasmrdi ali to je druga priča.
Kažeš probao si memoriju, jedan po jedan modul i s drugim modulom su počeli beepovi, nije htjelo bootat i slično? Pa onda taj modul nemoj koristiti s kojim ne radi jer nije ispravan.
Kako si testirao memoriju? Programom memtest86+ nekoliko sati (najmanje) nadam se...
Nisam uspio testirati memoriju jer kad sam prvu pločicu stavio mi se nije htio bootat windows (a radio je prije toga), isao mi je na repair neki, a kad sam drugu pločicu stavio mi je beepat počelo.
Nezz dal ovo pomaže, al tipa prekjučer kad je počeo odlazit, mogao sam lol normalno igrat al ništa drugo nebi radilo, nit internet browseri nit ni jedna aplikacija, samo mi je igru vrtilo normalno.
Pretpostavljam da sada ne pišeš s tog računala.
Vjerojatno ti je radna memorija neispravna (oba modula) ili neispravna matična ploča.
Što se matične tiče, jedino što možeš provjeriti je to da li ima koji napuhan kondenzator.
memoriju možeš provjeriti stavljanjem druge potpuno ispravne same u računalo.
Pretpostavljam da sada ne pišeš s tog računala.
Vjerojatno ti je radna memorija neispravna (oba modula) ili neispravna matična ploča.
Što se matične tiče, jedino što možeš provjeriti je to da li ima koji napuhan kondenzator.
memoriju možeš provjeriti stavljanjem druge potpuno ispravne same u računalo.
Gdje se nalazi taj kondenzator?
Ako memorija ne radi, onda je samo crn monitor, ništa se ne pali?Jer je bar meni tako
Gdje se nalazi taj kondenzator?
Ako memorija ne radi, onda je samo crn monitor, ništa se ne pali?Jer je bar meni tako
Kondenzatori izgledaju kao:
A ako komš uopće ne pali, onda prvo treba provjeriti napajanje.
Ma pali se on, al je monitor crn, samo se ventilatori cuju, nista ne reagira
Kondenzatore si provjerio?
Grafičku karticu možeš probati u drugom računalu?
Kondenzatore si provjerio?
Grafičku karticu možeš probati u drugom računalu?
Ne mogu, ali sam sto posto siguran da radi jer sam je kupio prije tjedan dana i radila je bez greške. Nisam još, ai cu kasnije danas
Uglavnom pregledao sam kondenzatore i sve je u redu, maknuo sam jednu pločicu rama sad i išao renistalirati windows, ali mi neće opće instalirati, 3 različita sam isprobao i izbacuje mi greške uvijek, a hard sam prije tjedan dana kupio
ako se gasi nema ni najmanje veze sa HDD-om,napajanje ili RAM su garant,ali ako si gura jako ili prčka prstima po vodovima moga si i sad matičnu skurit pa pazi!!!!
ako ti beepa bez ijednog RAM štapića,matična je živa,znači štapiće moraš obavezno provjerit
imam problem sa paljenjem racunala..pokrene se sve normalno prikaze se windows XP i onda pocne ocitavati HDD pise
cheching file system on C:
the type of the file system is FAT32
one of your disks needs to be cheched for consistency you may cacel the disk check,but it is strongly recommended thet yout continue
i onda ocitava greske ili nesta nisam siguran i tako ostane u cemu je problem :D
racunalo:
maticna-m2v mx se
HDD-WD1600AAJS 160 gb
napajanje-400 w
procesor-AMD 2.3x2
ram-2GB
graficka-asus ATI radeon EAH2400
Pa pusti ga da odvrti disk check i to je to.
Provjeri si disk, vjerojatno je gotov, pa planiraj novi ako nadjes bad sectore.
cekam cak i do 2 sata i nista se ne desava..da li se moze formatirati ili nesto,a CD za XP ni nece pokrenuti promijenio sam da boota sa cd roma i nista
Vidim dupli post.Znači prekinuo si check,hm.Sad kad ugasiš comp i ponovo ga pokreneš,što ti nudi? Ako ti opet nudi check,možeš ga i zaobiči,u par sek samo pritisneš bilu koju tipku.Dali se sada uopče dižu windowsi?Možeš uči i u "safe mode" pa riješiti probleme,ako kakvih ima.Scan hdd,defragmentacija...
-formatirati disk na kome je OS,ne možeš formatirati,osim u samoj ponovnoj instalaciji windowsa,kad te to traži
kada pokusam preko safe moda ne pokrece se dalje windows neg zablokira..a kad mi provjerava HDD (onih 10 sec sto odbrojava u tom trenutku mi tipkovnica ne radi kada ocita upale se lampice na tipkovnici)
evo skuzio sam u cemu je problem riknila mi je graficka ....