Problematična instalacija WD Caviar Blue diskova

poruka: 14
|
čitano: 4.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, prije svega.

Imam problem koji me izluđuje s već drugim WesternDigital diskom po redu. Prvoga sam vratio u HG-spot misleći da je neispravan, primili su ga natrag. Ali - drugi mi sad pokazuje iste simptome kao i onaj vraćeni.

Tijekom instalacije WinXP-a, već nakon prvog restarta setup se više NE diže (smrzava). Ako ga "silujem" resetiranjima, gašenjem/paljenjem, mogu ga nekako dobiti da nastavi instalaciju, no pri svakom restartu dogodi se isto. Kada je avantura napokon gotova, imam Windowse, hura!

Ali - totalno nestabilne, "Not responding" je gotovo stalna pojava.

Dakle, radi se već o drugom disku s istim simptomima, a i dva kompa su u igri, pa je moguće eksperimentirati, jedan je s DFI infinity NF4X matičnom, drugi je s abitovom, ali s dodatnim PCI SATA/RAID kontrolerom (VIA).

Diskovi su WD3200AAKS (sada) i isti takav od 500 Gb (onaj vraćeni).

Problemi koji meni padaju na pamet:

1. "Prekompilirao" sam inst. WinXP CD driverima (ubacio previše različitih SATA drivera putem NLite-a)

2. Ipak je i drugi WD HDD za redom ŠROT

3. Nešto treće (vi ćete mi reći, nadam se)

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 3:30 (blues_mack).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokusaj instalirati cistu verziju xp-a ili sedmice pa vidi da li se problem nastavlja.

ako tad bude sve u redu onda znas sto je problem.. {#}

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problematična instalacija WD Caviar Blue disko

ajde odvrti memtest prvo nekako mi ta nestabilnost smrdi na memoriju a moze biti i do drivera pa ce trebati windows reinstal ako nije memorija! ako si spajao i drugi disk na isti kabel mozda je i u tome problem probaj ga zmajeniti kao i utor!

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina

100% je ram u pitanju. Imao sam istih problema dok nisam procesom analize izvadio jednu pločicu rama i sve je profunkcioniralo...samo provjeri koja pločica ima problema...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

sigurno ti je samo jedno,da su ti oba disca ispravna.

cemu nlite verziju stavljat na tek sastavljeno racunalo, koje bas zbog toga iziskuje clean install i test od par dana.

- ako nemas cd sa driverima od maticne, onda taj nlite samo napravis sa tim jednim driverom,da nebi morao ici na onu opciju f6

- vidis koji je chipset i skines taj sata driver

- sve kabele nanovo istikat i ponovo ubost

- memoriju malo provuc kroz prste i pocistit

- ovo sto ti navode ostali.izvrtit memtest ili prije probat sa po jednim keksom rama

- mozes instalirat i bez sata sucelja, u biosu prebaci na ahci ,ata.

uzmes prva dva slova od rijeci malware i dodas na Maorskom rijec stop...sto dobijes ???
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/koji-500-gb-hdd-iz-linksa/73263.aspx?page=0&jumpto=1525627&sort=asc&view=flat

skrolaj moj odgovor{#}

dobio sam za odgovor 4 palca dolje; hebiga ipak ima onih koji se više razumiju..{#}

on: još stojim kod toga da je blue škart!

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 15:07 (buggie).

0 5 hvala 0
18 godina

uber hladni i tihi..super je plava serija,jos kada pise AAKS. {#}

uzmes prva dva slova od rijeci malware i dodas na Maorskom rijec stop...sto dobijes ???
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

uber hladni i tihi..super je plava serija,jos kada pise AAKS. {#}

to je najbitnije

{#}

18 godina
neaktivan
blues_mack kaže...

1. "Prekompilirao" sam inst. WinXP CD driverima (ubacio previše različitih SATA drivera putem NLite-a)

2. Ipak je i drugi WD HDD za redom ŠROT

3. Nešto treće (vi ćete mi reći, nadam se)

Hvala!

Za pocetak namjesti BIOS na compatability mode da bi otklonio sumnju na disk i drivere za chipset. Ako instalacija prode onda driver koji "kompajliras" ne valja. Ono nVidia chipset me uopce ne veseli....

Ako i sa compatability modeom imas problme vidi da li mozda maticna odnosno njen kontroler podrzavaju SATA2 diskove. Moguce je da ces morati mjestiti jumper da bi prisilio disk da radi na SATA 1 kontroleru

A programmer is just a tool which converts caffeine into code
18 godina
neaktivan
buggie kaže...

dobio sam za odgovor 4 palca dolje

Evo ti i moj 5-ti. Zasto mislis da su skart? Imao si losa iskustva? Spodeli sa nama

BTW

Imam ih hrpetinu (WD500 AAKS model) i nisam ih cuo kako rade, nemam problema sa njima, ne griju se a neki (4 komada) rade 24/7 iako su to diskovi namjenjeni za kucnu uporabu.

Ovo je prvi put da procitam da WD 500 blue ne valja. Mislim... ti si prvi na netu....

18 godina

sjecam se scenarija...

kupim prvi AAKS..pa za 5 dana jos jedan.

nakon pola godine..."bog te ,jos ce nestat ovih discova..ne zelim kasnije opet ic na slijepo"..

pa udri jos 2 komada od 640gb.

AAKS je najbolje prodavani model wd-a.

eno ih po ajsiboxovima i chieftec 3,5 kucistima.

jedan mi je  i sistemski lol

pise u moj pc

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 15:57 (torrente).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
buggie kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/koji-500-gb-hdd-iz-linksa/73263.aspx?page=0&jumpto=1525627&sort=asc&view=flat

skrolaj moj odgovor{#}

dobio sam za odgovor 4 palca dolje; hebiga ipak ima onih koji se više razumiju..{#}

on: još stojim kod toga da je blue škart!

5 td...

15 godina
neaktivan

Ajd 'vako... :))

Budući da sam noćas odradio noćnu smjenu zbog tog diska, nisam se nakon pisanja topic-startera još dugo njime bavio, nemam snage.

Tek sam jutros još dvije-tri stvari uočio: nije do n-lite windowsa, jer se prvi komp i s najoriginalnijim mogućim windowsima (genuine winxp, s naljepnicom:)) ) isto ponaša.

Kabel i utor sam mijenjao, ni to nije napravilo nikakvu razliku.

Test memorije odradit ću sutra, kad skupim snage.

Drugospomenuti komp mi je još zanimljiviji... Setup preko PCI SATA-kontrolera očita disk, ali ga nikako ne uspijeva formatirati (formatira ga do kraja i onda izbaci obavijest da nije uspjelo).

A bez tog kontrolera NEMA TRIKA da WinXP setup prepozna disk. Frend serviser mi reče da je vjerojatno matična dobila po fenjeru, no to ne stoji jer setup prepoznaje npr. moj stari Hitachi iz laptopa.

Inače, matična ploča drugog je Abit KV8PRO.

Inače, nikad baš nisam volio WD. Svi drugi su mi trajali duže. Počevši od nekadašnjeg Quantuma, pa Seagate i Hitachi. Jedino mi je još jedan Maxtor trajao dovoljno kratko da bih ga mogao staviti u istu ladicu s WD-om.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 1:40 (blues_mack).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Stavio si jumpere za ogranicenje kapaciteta ili za nacin rada (SATA/SATA2) ?

Zasto nisu bootao sa WD utilityem i formatiras odatle. Tako ces otkloniti sumnju na disk.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice