Problem s zvukom

poruka: 24
|
čitano: 2.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

Evo uzeo nove komponente, sve to lijepo montirao, instalirao friško nove winse i nema zvuka. Znači uđem u Realtek i sve javlja da je uredu i postavljeni Speakeri na default al ja ništa ne čujem, oni kao sviraju al ja zvuka nemam.

Ovo je komp:

Phenom II X4 955

ASUS M5A97

4GB RAM

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem s zvukom
damn kaže...

Evo uzeo nove komponente, sve to lijepo montirao, instalirao friško nove winse i nema zvuka. Znači uđem u Realtek i sve javlja da je uredu i postavljeni Speakeri na default al ja ništa ne čujem, oni kao sviraju al ja zvuka nemam.

Ovo je komp:

Phenom II X4 955

ASUS M5A97

4GB RAM

reinstalliraj drivere...

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

Jesam više puta, s CD-a matične, s njihovih stranica i ništa, otišao u Device Manager i imam sljedeće:

AMD High Definition Audio Device

Realtek High Definition Audio

Probao disableat jedan i ostavit drugi i obrnuto i ništa.

Oni sound bar kao ide gore dolje kad puštam nešto na Youtube/s nekog playera al zvuka nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

smao dva moguća odgovora.

-instalirati driver

-postaviti defalut audio na zvučnu. (preko VGA je za HDMI, ako imaš neki TV u blizini provjeri..)

ovisno o driveru, neki zvučnici mogu biti mutani, odspoji jack i ponovo spoji, Win-driver mora reagirati i upaliti speaker out..

-playaj test u driveru (ne u playerima jer imaju svoje postavke...).

i treći odgovor (kao dokaz slavenske trilogije), nešto je neispravno, npr zvučna, kabel, zvučnici.. pa sve do pogrešne utičnice.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Problem s zvukom

Ja se uopće ne bih trudio pomagati nekome tko je na takav komp stavio 32-bitni OS.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

Daj marijanoviću odi na PCP ako ne želiš pomoć.

Što se tiće ovoga sve sam navedeno radio, osim toga sa TV-om.

Odspajao spajao, puštao testove i ništa. Drivere kao šta sam naveo više puta reinstalirao (one s CD-a matične i s Weba) i ništa. Promjenio dva zvučnika i direktno sluše uštekavao isto nikakve razlike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
damn kaže...

Daj marijanoviću odi na PCP ako ne želiš pomoć.

Što se tiće ovoga sve sam navedeno radio, osim toga sa TV-om.

Odspajao spajao, puštao testove i ništa. Drivere kao šta sam naveo više puta reinstalirao (one s CD-a matične i s Weba) i ništa. Promjenio dva zvučnika i direktno sluše uštekavao isto nikakve razlike.

Pa, išao bih do te mjere da ti i prekontroliram preko teamviewera postavke (jer vrlo vjerojatno znam što ti je krivo podešeno) samo da imaš gore Windowse dostojne takvog kompa, a ne OS koji ti ograničava da možeš najviše koristiti 2GB memorije po aplikaciji, koji ne dopušta procesoru korištenje 64-bit adresnih prostora i koji radi sporije...

17 godina

nisi naveo koji win, ako je XP mora imati patch za HDA, male šanse ali spomenuto je 32bita..

-priovjeriti u BIOSu (ali tad nebi bio u devicesu nit bi se išta instaliralo)

-bootati livemedij npr ArtistX ili sl. pa eliminirati soft kao uzrok (ako ne radi tad ostaje kvar komponente).

nastavi eliminacijom soft uzroka... npr verzija win se skiselila (yogurt) ili slipstreamana verzija koja na drugoj platformi možda radi OK. Treba instalirati čisti OS i konkretan driver ako ništa drugo ne pomogne.

17 godina

7 je, 32-bit. Nemam pojma koja inačica.

12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

Zanima me ako možeš pojasniti ovo: "-bootati livemedij npr ArtistX ili sl. pa eliminirati soft kao uzrok (ako ne radi tad ostaje kvar komponente)."

EDIT: I kao što je on gore naveo: 7 Ultimate 32bit

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 13:46 (damn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s zvukom

Pa, preporuča ti neki Linux kojeg možeš diči s CD/DVD bez instalacije. Taj neki što ti preporuča je distribucija neka.

Ja pak preporučam Ubuntu, Mint ili Fedoru ako već mora biti neki Linux.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

A ništa javim se kasnije, probat ću sad opet reinstalirat Winse pa vidjet, al ovog puta 64bitne kad već marijanović toliko navaljiva.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
damn kaže...

A ništa javim se kasnije, probat ću sad opet reinstalirat Winse pa vidjet, al ovog puta 64bitne kad već marijanović toliko navaljiva.

Dobra odluka. Btw nema potrebe da stavljaš Ultimate, sve što trebaš ima i obični Home Premium a na disku zauzima skoro upola manje.

Naravno, staviš Windowse, service pack ako nije u startu unutar windowsa, sve nadogradnje, sve rajvere najnovije s stranica pojedinih proizvođača, programe (preporučam preko www.ninite.com jer drastično smanji vrijeme instalacije aplikacija nakon reinstalacije windowsa pošto sam instalira sve što si prethodno odabrao da instalira, ...) itd.

12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

Ok, samo jel ima kakvog utjecaja (pretežito na igre mislim) to što stavljam 64bitne na 4GB RAM-a ili nije bitno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
damn kaže...

Ok, samo jel ima kakvog utjecaja (pretežito na igre mislim) to što stavljam 64bitne na 4GB RAM-a ili nije bitno?

Pa naravno da ima, samo će bolje raditi. Igre koje mogu povući više od 2GB (npr Battlefield 3 i mnoge druge) drastično bolje rade na x64 Windowsima.

Zašto? Zato što bolje rade kada koriste memorije koliko trebaju, a to je najčešće 3-4 GB. Napisao sam da 32-bit Windowsi imaju ograničenje od max 2GB po aplikaciji, na x64 toga nema.

Da imaš 2GB ili manje RAM onda bi s 64-bit windowsima bilo mrvicu lošije nego s 32-bit jer 64-bitni sami traže malo više RAM.

12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

Evo nanovo instalirao Win7 Ultimate SP1 64bit, opet isto, jel može bit možda do matične?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
damn kaže...

Evo nanovo instalirao Win7 Ultimate SP1 64bit, opet isto, jel može bit možda do matične?

Hm, daš mi podatke da se spojim teamviewerom i pogledam?

14 godina
Problem s zvukom

A da ti zvucnici nisu u banani?

Cudi me da to nitko nije spomenuo!

Mozes provjeriti spajajuci ih na obicnu bateriju iz daljinskog,spji zicama na jack i ako se cuju, ok su!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

S obzirom da su 5min prije spajanje nove konfe radili na prastarom P4, 512MB RAM i Ati9600 na WinXP sumnjam da je u tome stvar. A i uostalom za svaki slučaj sam spoijo na mob i uredno sve radi. Marijanoviću u PM ti se javim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
damn kaže...

Marijanoviću u PM ti se javim.

Ok, može.

12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

Evo da javim, vratio se iz linksa, uzeo neku najjeftiniju zvučnu (koja je btw 75kn a ne 59 kao što piše) i sve sad radi ko podmazano, čini se da je do matične bilo iako ostatak funkcija ide sve ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

odnesi onda matičnu na reklamaciju jer je po meni glupo platit matičnu kojoj zvučna ne radi....

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problem s zvukom

A s njuške sam je uzeo.

E i da hvala svima svejdeno na savjetima {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 11:21 (damn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
damn kaže...

Zanima me ako možeš pojasniti ovo: "-bootati livemedij npr ArtistX ili sl. pa eliminirati soft kao uzrok (ako ne radi tad ostaje kvar komponente)."

EDIT: I kao što je on gore naveo: 7 Ultimate 32bit

-live medij, CD-DVD-USB.. većinom linux distre, može i win-miniPE. To je najbrži način eliminacije software uzroka, odnosno ako tad ne radi 99% da je kvar (preostali 1%, novi ili stari hardware možda nema odgovarajući driver outofbox).

-razne distre, razni nazivi, ArtistX je jedna ubuntu based, kao mint ali bolja :)

-sve odgovore na nepoznate termine zna google u jedom kliku.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice