Problem sa ukljucivanjem racunala

poruka: 12
|
čitano: 1.613
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav

Primjetio sam problem nakon nevremena. Ukljucim kompjuter i on se zgasi nakon 5-10 sekundi. Ja mislim da je mozda problem u napajanju jer se ventilator uopce ne vrti, ali htio bih strucno misljenje u cemu bi mogao biti problem.

Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

posto ventilator na napajanju ne radi, lako je moguce da se napajanje pregrijalo (jos prije kada je ventilator tek prestao radit) te da su se npr kondenzatori napuhali/procurili te sad se komp gasi nakon 5 sec jer napajanje ne daje stabilan napon

edit: promaknulo mi je ovo ...nakon nevremena. otvori komp, rastavi napajanje i vidi sto mu je. poslikaj par slika i stavi tu na forum

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 0:38 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako sad sam napravio slijedece. Stavio sam drugo napajanje koje radi i komp se opet iskljucuje. Zatim sam maknuo procesor i komp je radio bez problema. Mislio sam da je problem u procesoru pa sam stavio drugi. I opet se komp zgasio. U cemu bi mogao biti problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da nisu instalacije??? Pokusaj prikljuciti racunalo na neku drugu uticnicu u kuci

0 0 hvala 0
15 godina

xbox maniac

- Muguće da je problem u matičnoj, posudi nju negdje, ako moraš posudi i drugi procesor, pa isprobaj.

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa ukljucivanjem racunala
Evo stavio sam i novu maticnu i novi procesor sad mi se zgasio za nakon pola sata rada :/
15 godina
xbox maniac kaže...
Evo stavio sam i novu maticnu i novi procesor sad mi se zgasio za nakon pola sata rada :/

- Daj optereti nečime računalo, npr. youtube ili slično, u pozadnini neka se vrti HW monitor, postaj sliku s temp. na forum.

--- Potrebni su ti i prijatelji i neprijatelji da bi te ranili: jedan da te kleveće drugi da ti to javi. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
17 godina

Ni slučajno ne rastavljati napajanje ako nisi dovoljno stručan! Napajanje može imati ubojitu struju na određenim dijelovima i kad je ištekano iz struje. Svatko dovoljno stručan zna da se napajanje prije ikakvog prčkanja po njemu treba isprazniti (isključiti iz struje i par puta pokušati upaliti komp da se iz kondenzatora napajnaja isprazni naboj). Također, pri rastavljanju napajanja obavezno treba biti uzemljen (npr ona narukvica što se zakači na neki metalni dio koji je uzemljen ili na uzemljenje u utičnici) kako bi, u slučaju i da do strujnog udara dođe struja bila odvedena na što kraćoj relaciji s što manjom vjerojatnošću prolaska kroz srćani mišić.

Računalo je možda dobilo prevelik napon i prejaku struju preko utičnice (to bi oštetilo ili uništilo napajanje, a ako je ono neko nekvalitetno onda lako moguće i matičnu i grafičku pa i diskove) ili preko mreže (lan kabel, od routera, dakle telefonskim vodom do routera pa od routera do kompa, u tom slučaju otišla bi mrežna kartica, matična ...).

Dakle valja isprobati novo napajanje + matična. I idući put pamet u glavu što znači koristiti prenaponsku zaštitu i isključivati računalo iz struje i mreže kod nevremena praćenog grmljavinom.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo promjenio sam skoro cijeli sistem znaci nova maticna, napajanje, procesor, kuciste.... i da temperatura procesora kad ukljucim neki video, muziku.... je oko 50-57 stupnjeva. Evo nekad ide i preko 60 stupnjeva. dali bi trebalo termalnu pastu primjeniti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 12:28 (xbox maniac).
15 godina
xbox maniac kaže...

evo promjenio sam skoro cijeli sistem znaci nova maticna, napajanje, procesor, kuciste.... i da temperatura procesora kad ukljucim neki video, muziku.... je oko 50-57 stupnjeva. Evo nekad ide i preko 60 stupnjeva. dali bi trebalo termalnu pastu primjeniti?

- Pa ako skidaš hladnjak sa procesora, moraš mijenjat termalnu, ne možeš to samo tako vraćati natrag.

- Ukloni staru pastu s alkoholom, stavi novu u količini zrna riže na sredinu procesora, vrati hladnjak natrag.

- Javi rezultate.

--- Potrebni su ti i prijatelji i neprijatelji da bi te ranili: jedan da te kleveće drugi da ti to javi. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
15 godina
neaktivan

evo stavio sam pastu i vratio procesor nazad i temperatura neide prek 50 stupnjeva. ali jos javim ak nesta nebu valjalo

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

evo zgasio mi se opet tijekom igre stavio sam termalnu novi hladnjak, procesor.. prakticki sam cijeli komp promjenio. Znaci nakon nekih pola sata igre se komp zgasi, a kad gledam video na youtube i sl. onda se monitor i zvuk zgase a komp radi i moram ga restartati. sve sam zivo promjenio jedino sam ostavio graficku, hdd, dvd uređaj i jednu ram plocicu

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 17:41 (xbox maniac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice