Problem s tipkovnicom

poruka: 3
|
čitano: 1.428
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Problem s tipkovnicom

Pozdrav, imam malih problema s tipkovnicom.

Neki dan sam kupio novu tipkovnicu (Zalman zm-k400g, usb, žičana) i kada sam je zamijenio sa starom (ps2 priključak {#}) radila je normalno... Ali kada sam restartao komp, tipkovnica više ne radi. Piše: channel 1 no 80 conductor cable installed keyboard - keyboard error or no keyboard present.

Znači problem je sljedeći: kada bootam komp sa starom tipkovnicom i kasnije zamijenim tipkovnice, nova tipkovnica normalno radi, ali kada bootam odmah sa spojenom novom tipkovnicom onda ne radi i izbaci gore navedeni problem...

Mozda je neko imao slican problem.

Molio bih pomoć, hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s tipkovnicom

-prvo pravilo, USB je predviđen da ga se može ukapčati-iskapčati za vrijeme rada, PS/2 ne! U vrijeme boota (post) ovisno o postavkama u BIOSu, mora biti priključen.

-u biosu podesi (isključi ps2 možda all errors but key i sl., omogući usb legacy, key support ili koji je već naziv na tovojoj MBO). Do tad bios javlja grešku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Problem s tipkovnicom

USB to PS/2 adapteri su pasivni što znači da ti sama tipkovnica mora podržavati PS/2 protokol.

Vrlo vjerojatno je tipkovnica USB-only. Kako je i rečeno, štekaj u USB i upali USB legacy support.

Edit: Hm sad vidim da si rekao da kad zamjeniš nakon boota da normalno radi... čudno. No svejedno savjet i dalje stoji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.10.2013 23:30 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice