Problem sa podizanjem Windowsa

poruka: 27
|
čitano: 8.801
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

događa mi se sve češće,skoro svaki put kod paljenja kompa, da nikako ne mogu  normalno  upaliti komp.

Pojavi mi se nešto tipa: 

Safe mode

Safe mode with networking

Last  known  good  configuration

Start  Windows  normally

I onda moram odabrati  nešto od toga.

I  ako odabarem opet  mi se  Windowsi  neće  dignuti ,nego ispočetka  tako to 1000 puta stiskam,ali bezuspješno.

Jedino pomaže  reinstalacija windowsa,ali  u zadnje vrijeme to traje  par dana dok ne dođe  do toga istog problema, dok je prije znalo biti bez problema  mjesec-dva.

Neznam što da više napravim,izluđuje me to  i neznam od čega je to.

Komp je  Windows  xp  sp2, 1.2 procesor, matična  asus, grafička integrirana, 40 gb hard,  ram  256 mb,.....znam,jad i bijeda.

Ima li pomoći?

Unaprijed  zahvaljujem :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa podizanjem Windowsa

Probaj reinstall.

Neznam se potpisat..xDD
14 godina
neaktivan

256mb rama? To je minimum minimuma za XP. Preporučio bi ti testiranje rama pomoću memtest-a za početak

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel tebi prije radio xp?

Neznam se potpisat..xDD
14 godina
odjavljen

Ako se tako zeznu Windowsi onda prvo pitanje je da li imaš kakav antivirusni program koji ti štiti Windowse, i jesi li si siguran da su svi programi koje instaliraš čisti bez virusa. Druga stvar kad ti se svaki put prije paljenja pojavi boot meni, to znači da ti se Windowsi nisu normalno ugasili, pa provjeri da li ti je disk ispravan, tj. da li nema bad sectora. I da testiraj memoriju kako ti je kolega ispred predložio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 21:20 (formula1live).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Immartu kaže...

256mb rama? To je minimum minimuma za XP. Preporučio bi ti testiranje rama pomoću memtest-a za početak

...dovoljno je to rama, microsoftov službeni zahtjev je bio 64 mb minimum, preporučeno 128 mb...{#}

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 22:41 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jurra kaže...
Immartu kaže...

...dovoljno je to rama, microsoftov službeni zahtjev je bio 64 mb minimum, preporučeno 128 mb...{#}

Ne, bio je minimum 128 ali si mogao pokrenuti eventualno programe koji su došli s njima. Zato su se predomislili za minimum 256 i nije vrhunski doživljaj.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 21:41 (Immartu).
16 godina
neaktivan

...a ovo sam valjda ja izmislio

ili lupetam na pamet...{#}

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 23:05 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jurra kaže...

...a ovo sam valjda ja izmislio ili lupetam na pamet...{#}

Ma može wikipedija pisat što hoće, praksa je nešto sasvim drugo.

ali da se držimo teme, testiraj memoriju jer može biti u njoj problem

16 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Jel tebi prije radio xp?

da,ali isto se  za mjesec -dva znao desiti ovo  isto

16 godina
neaktivan
formula1live kaže...

Ako se tako zeznu Windowsi onda prvo pitanje je da li imaš kakav antivirusni program koji ti štiti Windowse, i jesi li si siguran da su svi programi koje instaliraš čisti bez virusa. Druga stvar kad ti se svaki put prije paljenja pojavi boot meni, to znači da ti se Windowsi nisu normalno ugasili, pa provjeri da li ti je disk ispravan, tj. da li nema bad sectora. I da testiraj memoriju kako ti je kolega ispred predložio.

Nema virusa,imala sam antivirusni  i sve je ok.  

Evo par dana  kako sam instalirala  Windowse  i odmah opet ono  sa podizanjem,   a što mi se sad dogodilo?

Jučer mi je radio  Word  i evo sad pokušavam ga otvorit, i piše mi da mi  Office nije instaliran,a to sam prvo  instalirala nakon WIndowsa,a jučer je radilo,danas ne. Stavim  cd, nešto piše da greška  system xxx , i nemogu ništa.

Ma najbolje da bacim u smeće ovaj komp.  

A da ne govorim da mi se svako malo internet  zablokira  ,prvo sam mislila da je zbog  Mozille,ali  nakon što sam probala  sve  browsere,na svima je jednako

16 godina
neaktivan

Ja neznam gdje da napravim taj test  memorije i provjerim jeli disk ispravan.

Jel mi može  netko pomoći?

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skini hdtune(obicni, ne trial) i pokreni error test
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan

...možeš najprije probati sa običnim windows alatom, my computer, desni klik na particiju, properties

označi najprije automatically..., start... a kasnije prema potrebi, scan for and attempt recovery of bad sectors

iako bi se iz svega napisanog najprije dalo zaključiti da ti matična pomalo odlazi...{#}

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 10:00 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

piše mi  damaged  blocks  0.3 %

8  je crvenih

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...onda je hard disk, označi ovo drugo pa probaj...ako ne ide trebat će ti bolji alat ili novi disk...

edit...pod novi disk, mislim na ispravni stari sa ide ata 100/133 kablom...  

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 12:10 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

To će ti riješiti eventualno problem sa startanjem windowsa. Privremeno. Jednom kad se loši sektori pojave, it's all downhill from there. Taj disk nemoj koristit osim eventualno za pohranu nekih manje bitnih podataka, nabavi novi.

A problem sa browserima je nažalost do količine memorije koju imaš

edit: kao što jura reče, tražiš stari novi disk.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 12:15 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...heh da...za današnje browsere je 256 mb ram stvarno premalo, btw a nekad sam sa tim ramom

igrao bez problema diablo 2, dungeon siege, warcraft III itd...

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala  svima  na odgovorima

Neznam, kupiti  rabljeni  hard  mi nije baš neka solucija,a može bit isto kao i sa ovim.

A  vidim da  u inf.dućanima nema   ovog  ata  diska,a ak bi uzela htjela bi da je novi.

Niš kupit ću za početak memoriju  512 mb,vidim da košta 140 kn.  

A za disk ću vidjet jel ima gdje, tj. imam ja  jedan  na starom kompu,ali je samo 20 gb....budem njega skinula ,pa ću vidjet jel ispravan

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 20:09 (Atomic-7).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

512 mb 140 kn?

tako se danas kreću cijene? užas

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Atomic-7 kaže...

A za disk ću vidjet jel ima gdje, tj. imam ja  jedan  na starom kompu,ali je samo 20 gb....budem njega skinula ,pa ću vidjet jel ispravan

...pa niti dvadeset gb nije baš malo, bitno je da radi, a s obzirom na starost valjda ti treba ddr 1 ram ili...{#}

...kaos...
17 godina

P3 .. = SDRAM. Danas skoro nedobavljiv, velika šansa da modul od 512MB ne može radit, tj da neće biti prepoznat od MBO.

-zbog cijene je neisplativo (osim polovno-oglasnik), jer nova MBO+CPU+DDR3-4GB košta koliko bi koštalo npr 2GB SDRAMa.

btw, minimum za instalaciju XPa je 64MB. S tom količinom se nisu ni pokretali svi servisi, to je minimum samo da bi install prošao. Realni minimum je bio 128MB, ali je tad intenet sve promijenio... sad je relani minimum 256, recomended 512MB i više, pogotovo ako se želi na internet (browser+flash+java+AV...).

Stari CPU je jednostavno preslab za to, max za MBO je 256 (možda kasnije serije do 512 ovisno o chipsetu). .. minimum je neka P4 generacija i lakše dobavljiv DDR (1-2-3) RAM.

btw-cijena info: SDRAMa je bila cca 2x viša od DDR, po cjenicima više nema, pa ispada da je 1GB cca 500-600kn. Najveći moduli su bili 512MB-cca 300kn.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 18:23 (ihush).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odine, pa da, to čak nije ni ddr2 XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jurra kaže...
Atomic-7 kaže...

...pa niti dvadeset gb nije baš malo, bitno je da radi, a s obzirom na starost valjda ti treba ddr 1 ram ili...{#}

da, ddr1 ram  400mhz

jedino  stvarno je to preskupo za  ram iz   početka ovog stoljeća, ovi svi noviji  ramovi  su   preko 1 ili 2 gb,a koštaju  3 puta  jeftinije. 

Ispada da mi se više isplati kupiti novu kantu 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 19:50 (Atomic-7).
16 godina
neaktivan
Atomic-7 kaže...

da, ddr1 ram  400mhz

...onda je u redu, pomislio sam na mogućnost o kojoj govori ihush pa da ne trošiš bez potrebe...

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 7:17 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kupiš najjeftiniju ASROCK matičnu, semprona + 2x1 GB DDR3 (najjeftiniji) i neki rabljeni hard koji radi 200gb za 200 kn i imaš za 1000 kn+ Sve novo i piči još 5 godina, ja sam staroj tak slozio. Pozz- preporučam ADM imaju većinu toga na zalihi, matična ti ima integriranu grafiku, mrežu i to je to.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11055 matična 320 kn

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10156 procesor 270kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=5696 memorija 2gb ddr3 90kn - bolje uzet 2 da imaš dual channel.

680 kn s 2 gb ram

768kn s 4gb

Rabljeni SATA disk si uzmeš, možeš čak i USB, sve nove ploče ti mogu bootati s vanjskog diska (ne isplati se novi jer su skočile cijene diskova).

jasno napajanje vjerojatno isto tebaš atx2 ali to ti je oko 100 kn, kučište nemoraš mjenjat.

680+200+100=980kn potpuno novi komp koji vrti win7 odlično (4 gb rama preporučam ali nije obavezno)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 8:28 (ivex'08).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ivex'08 kaže...

Kupiš najjeftiniju ASROCK matičnu, semprona + 2x1 GB DDR3 (najjeftiniji) i neki rabljeni hard koji radi 200gb za 200 kn i imaš za 1000 kn+ Sve novo i piči još 5 godina, ja sam staroj tak slozio. Pozz- preporučam ADM imaju većinu toga na zalihi, matična ti ima integriranu grafiku, mrežu i to je to.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11055 matična 320 kn

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10156 procesor 270kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=5696 memorija 2gb ddr3 90kn - bolje uzet 2 da imaš dual channel.

680 kn s 2 gb ram

768kn s 4gb

Rabljeni SATA disk si uzmeš, možeš čak i USB, sve nove ploče ti mogu bootati s vanjskog diska (ne isplati se novi jer su skočile cijene diskova).

jasno napajanje vjerojatno isto tebaš atx2 ali to ti je oko 100 kn, kučište nemoraš mjenjat.

680+200+100=980kn potpuno novi komp koji vrti win7 odlično (4 gb rama preporučam ali nije obavezno)

S ovim se potpuno slažem, danas kad su vremena takva kakva jesu se ovako nešto potpuno isplati, imaš skoro pa novi komp za neke male novce. Bravo.

Valentin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice