Problem sa paljenjem racunala zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 1.714
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa paljenjem racunala
pitanje

Pozdrav!

U nedjelju mi se PC sam od sebe poceo gasiti, mislio sam da je do temperature pa sam ga ocistio od prasine. Kada sam upiknuo kabl u napajanje, moj komp vise nije davao znakove zivota.

OK, pomislio sam da je stvar u napajanju jer nije bilo neke kvalitete pa sam kupio Corsairovo 650W modularno napajanje no problem je ostao isti. Tada sam istestirao komponente da vidim jesu li ispravne. HDD, RAM, graficka kartica, sve je radilo kod frenda u njegovom kompu.

Pretpostavio sam da je stvar u maticnoj ploci ili procesoru. Nabavio sam novu plocu, sve uredno sastavio no i dalje nema znakova zivota. Ajde da se barem upali pa pocen pistati ili slicno no ne dogada se apsolutno nista.

Trenutna konfiguracfija je:

MB: Gigabyte EP45-DS3R

RAM: Crucial Ballistix 1066 MHZ

PROC: Intel Q6600

Molio bih savjet koje stvari bi bilo dobro provjeriti i pokusati da ustanovim u cemu je vise problem i da ga rijesim.

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa paljenjem racunala

Pa gledaj ne razumijem se bas puno ali i meni se to desavalo pa ako ti se ne pali nakon svega pokusaj promjeniti uticnicu na kojoj ti je spojen komp mozda nemas dovoljan napon u njoj da pokrene racunalo ili ako ti se u sobi mjenja stalno temperatura naprimjer zagrijes ju pa ju ohladis ni to ti nevalja za kompjuter ali po mome da je sve u redu trebalo bi ic jel kazem bilo je i meni tako pa sam napravio isto kao i ti i onda je sve radilo kako treba tako da jedini moj prijedlog je da si ispitas uticnicu mozda je do toga.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma probao sam sve cega sam se mogao sjetiti. Nekoliko uticnica, nista se nije dogodilo...

16 godina
neaktivan

ako je sve ispravno onda provjeri kable od napajanja ATX (široki) i atx 12v 2*4 (mali)

vjerovatno si krivo spojio one žićice sa kučišta koje služe za restart i paljene racunala( PWR LED... ) - pazi na +/- pol

javi rezultate

glavni uzrok gašenja tvog kompa po mojem mišljenj bio je hdd bez obzira na njegovu ispravnost

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice