Postovanje svima.
Imam pomalo humoristican problem oko paljenja PC/a .
Naime,samo u slucaju kada izvadim bateriju i vratim je nakon par sekundi dodje malo struje i uspijem upaliti racunar.
Dolazi pocetni okvir gdje ono izbacuju podatke i trebam pretisnuti tipku F1 radi boot/a...sto i uradim kao i obicno,racunar se upali ali prvo izbaci gresku oko @date and time@ i ocitava RAM memoriju.
Racunar upalim radi bez ikakvih problema,ali kad ga pokusam restartovati ,opet nista,ili kad ga ugasim.
Ponovo moram da vadim bateriju i opet ispocetka.
Sistam sam ponovo digao ali sve je isto.
Molim Vas lijepo ima li neko savjet.
Hvala lijepo i sve najbolje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Postovanje svima.
Imam pomalo humoristican problem oko paljenja PC/a .
Naime,samo u slucaju kada izvadim bateriju i vratim je nakon par sekundi dodje malo struje i uspijem upaliti racunar.
Dolazi pocetni okvir gdje ono izbacuju podatke i trebam pretisnuti tipku F1 radi boot/a...sto i uradim kao i obicno,racunar se upali ali prvo izbaci gresku oko @date and time@ i ocitava RAM memoriju.
Racunar upalim radi bez ikakvih problema,ali kad ga pokusam restartovati ,opet nista,ili kad ga ugasim.
Ponovo moram da vadim bateriju i opet ispocetka.
Sistam sam ponovo digao ali sve je isto.
Molim Vas lijepo ima li neko savjet.
Hvala lijepo i sve najbolje.
Ovako moze biti svasta meni ovaj tvoj slucaj mirisi na napajanje ili plocu,ovako napisi konfiguraciju prvo,sad po ovome meni se cini da je ploca al necu jamcit 100% probaj sa drugim napajanjem i sve ce ti bit jasnije!
- Probaj si zamjenit bateriju na matičnoj ploči, nije skupa.
- Moguće je da je problem u matičnoj ploči, napajanje nije sigurno, da je u njemu problem, ne bi ga uspio upalit na ovaj način.
- Provjeri da li su svi kabeli na mjestu.
mijenjaj bateriju od matične
Ma ljudi probao sam sve ...
nova baterija...drugo napajanje....RAM ...
Kazu neki da je do BIOS/a
HP dc 7700 je maticna,za koju govore da ima taj problem oko up/date BIOS,da se sve poremeti ako dodje do up/date/a.
D 915 2.8 je procesor.
Znaci samo u slc. da izvadim bateriju i vratim je mogu ukresat,ovako nema teorije.