Problem s monitorima

poruka: 8
|
čitano: 977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem s monitorima

Nadam se da ovakva tema već ne postoji, ukoliko sam u krivu molim da me se ispravi, hvala.

Evo ovako kolega ima jedno staro računalo koje je bilo u jako lošem stanju. Grafička uopće nije davala znakove života. Nju sam promjenio, stavio svoju Radeon 9200 koja je provjereno ispravna. Osim toga windowse je trebalo reinstalirati, a sam postupak je završio bez ikakvih problema. Čak je i nakon prvog restarta sve bilo u redu, ali onda se pojavio problem.  Monitor(i) odbijaju raditi osim u safe mode-u. Probao sam spojiti to računalo na 2 monitora, na stari crt preko vga i na novi lcd preko dvi i u oba slučaja ista priča. Sve normalno dok ne dođe do prozora za odabir korisnika. Tu se jednostavno monitor(i) prebace u sleep mode. Probao sam iz safe mode-a pobrisati drivere koje su si windowsi sami instalirali i instalirati s amd-ove stranice baš za ovu grafičku, ali i s njima se ista stvar događa. Zna li tko o čemu bi mogla biti riječ. Ostatak konfiguracije je: Neki AMD procesor iz 2001., matična neka bezimena stara isto toliko sa 320mb radne memorije, a hdd je neki seagate od 40gb.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s monitorima

Monitori nisu problem,možeš probati drugu karticu ako imaš, a najvjerojatnije problem je u Windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 9:49 (martanbj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Problem s monitorima

hm... u safe mode-u stavit na najmanju rezoluciju pa onda probati? Možda je prevelika rezolucija namještena?

17 godina
martanbj kaže...

Monitori nisu broblem,možeš probati drugu karticu ako imaš, a najvjerojatnije problem je u Windowsima.

Broblem nisu sigurno. Nemam drugu karticu, ova je do nekidan radila u mom računalu bez problema [i broblema]. Kakav problem s windowsima bi mogao biti? Pokoja informacija više ne bi škodila.

edit: Sabbathian, rezolucija je namještena na 800x600

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 9:41 (mind_challenge).
15 godina
neaktivan
Problem s monitorima

da li su ti windowsi radili normalno na drugom PC-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Problem s monitorima

Probaj sljedeće... kada se vindoze krenu bootat, sa F8 odaberi VGA mod, da vidimo da li će se onda podići. Ako se dignu, onda je problem u driverima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
martanbj kaže...

da li su ti windowsi radili normalno na drugom PC-u?

da, na više njih

Sabbathian kaže...

Probaj sljedeće... kada se vindoze krenu bootat, sa F8 odaberi VGA mod, da vidimo da li će se onda podići. Ako se dignu, onda je problem u driverima.

Ništa ne pomaže, i dalje ista stvar. A ako je u driverima problem, neznam kako ga rješiti jer je problem isti i s generic driverima od windowsa i s onima instaliranima s amd-ove stranice.

17 godina
Problem s monitorima

Nadam se da jedan mali bump neće nikome smetati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice