Problem s memorijom

poruka: 11
|
čitano: 1.348
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Problem s memorijom

Dakle, najjednostavnije rečeno. Imam ovo : HP Compaq 500B i kupio sam ovo: Kingston 2GB DDR3 i ne šljaka. Imam Radeon 5450 i još jedan hard spojen, ako to ima ikakve veze. Stavim memoriju, upalim i on počne pištat. Maknuo sam onu drugu pločicu isto, stavio sam u drugi utor, opet isto. Ne kužim u čemu je problem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s memorijom

Nekada starije matične neće da izbalansiraju frekvencije rama posebno ako se ramovi različite frekvencije, tako da se to treba sve ručno postaviti ali prvo resetuj bios vađenjem baterije

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 18:13 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Problem s memorijom

Mislio sam da je to, pa sam uzeo memoriju s istom frekvencijom, i dalje ništa, čak i ako samo nju ostavim a ovu staru izvadim, samo pišti, neće mi ni u bios uć ni ništ. ne kužim koji vrag. Mislio sam da je problem s onim EEC, ali obje su non EEC, pa ak radi stara trebala bi i nova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 17:19 (Tom Traubert).
15 godina
neaktivan
Problem s memorijom

Možda ti ovo može pomoći i ovo, također pogledaj kakve su latencije i napon na starom RAMu pa isto tako podesi za novi ram u biosu, ako to ne pomaže onda vjerovatno nije kompatibilna

edit: Ako je moguće naruči sa ebuy gdje piše da je baš za tvoj računar

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 17:56 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hvala na pomoći, ali evo, po svemu ovome na tim linkovima bi mi trebalo pasati. Malo mi je glupo naručivati s ebaya, ako su karakteristike iste, a fora je u tome da ja u BIOSu ne mogu ništa nariktavati po RAMovima. Jel moguće da mi je napajanje pre slabo, jer imam još jedan hard uključen?

15 godina
neaktivan
Problem s memorijom

Ako je ispravan hdd neće uticati, tako da sad bi trebao uzeti ramove baš od tog računara kao u tebe jer su posebno napravljeni baš za njega, ostali navodno nisu kompatibilni bez obzira što su iste specifikacije

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 0:57 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
poštovani imamo asus p5sd2/fm/2.Instalirani su novi Windowsi 7.Nakon toga su bili problemi sa biosom i komp je rastavljen,stavljena termalna,provjerena napajanja i grafička,sve osim ramova i napravljen je cmos.Sada nemogu niti u bios niti jedna tipka ne reagira i pokazuje da ne može naći cd rom niti floppy(kojeg nemam)...kad premjestim cmos onda pokazuje cmos wrong i usb controles... Maknuti su dva prednja usb-a jer je jedan bio oštećen.Neznam šta napraviti više.Komp je Fujitsu Siemens asus P5SD2-fm matična,grafička x1330/1550series, x1330/1550secundary.Puno hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Taja30 kaže...
poštovani imamo asus p5sd2/fm/2.Instalirani su novi Windowsi 7.Nakon toga su bili problemi sa biosom i komp je rastavljen,stavljena termalna,provjerena napajanja i grafička,sve osim ramova i napravljen je cmos.Sada nemogu niti u bios niti jedna tipka ne reagira i pokazuje da ne može naći cd rom niti floppy(kojeg nemam)...kad premjestim cmos onda pokazuje cmos wrong i usb controles... Maknuti su dva prednja usb-a jer je jedan bio oštećen.Neznam šta napraviti više.Komp je Fujitsu Siemens asus P5SD2-fm matična,grafička x1330/1550series, x1330/1550secundary.Puno hvala

CrashFree BIOS 2
The CrashFree BIOS2 feature now includes the BIOS auto-recovery function in a support CD. Users can reboot their system through the support CD when a bootable disk is not available, and go through the simple BIOS auto-recovery process. ASUS motherboards now enable users to enjoy this protection feature without the need to pay for an optional ROM.

Vjerovatno da je problem sa biosom, javit će ti se neko ko već ima iskustva sa tim

9 godina
neaktivan
Hvala,znam da je bios u pitanju ali zaista neznam sta napraviti?popravak bi došao kod naših servisera kao i sama vrijednost računala. Nitko od njih ne želi da im platim samo dijagnostiku jer nije problem sastaviti pc tj komponente,tu je taj bios u koji nažalost nisam u stanju ući...Molim svakog za pomoć. hvala unaprijed
15 godina
neaktivan
Taja30 kaže...
Hvala,znam da je bios u pitanju ali zaista neznam sta napraviti?popravak bi došao kod naših servisera kao i sama vrijednost računala. Nitko od njih ne želi da im platim samo dijagnostiku jer nije problem sastaviti pc tj komponente,tu je taj bios u koji nažalost nisam u stanju ući...Molim svakog za pomoć. hvala unaprijed

Trebaš čekati osobe koje su imale već problema ili znaju kako riješiti, ja ne znam
možeš i napraviti novu temu gdje ćeš pitati za bios (ako već nije napravljena), prije će ti se javiti nego na ovoj

10 godina
neaktivan
Problem s memorijom

Evo, kupio sam preko amazona memoriju baš za taj kompjuter i sad sve super radi. Hvala na pomoći. :)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice