Dakle, najjednostavnije rečeno. Imam ovo : HP Compaq 500B i kupio sam ovo: Kingston 2GB DDR3 i ne šljaka. Imam Radeon 5450 i još jedan hard spojen, ako to ima ikakve veze. Stavim memoriju, upalim i on počne pištat. Maknuo sam onu drugu pločicu isto, stavio sam u drugi utor, opet isto. Ne kužim u čemu je problem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nekada starije matične neće da izbalansiraju frekvencije rama posebno ako se ramovi različite frekvencije, tako da se to treba sve ručno postaviti ali prvo resetuj bios vađenjem baterije
Mislio sam da je to, pa sam uzeo memoriju s istom frekvencijom, i dalje ništa, čak i ako samo nju ostavim a ovu staru izvadim, samo pišti, neće mi ni u bios uć ni ništ. ne kužim koji vrag. Mislio sam da je problem s onim EEC, ali obje su non EEC, pa ak radi stara trebala bi i nova.
Možda ti ovo može pomoći i ovo, također pogledaj kakve su latencije i napon na starom RAMu pa isto tako podesi za novi ram u biosu, ako to ne pomaže onda vjerovatno nije kompatibilna
edit: Ako je moguće naruči sa ebuy gdje piše da je baš za tvoj računar
Hvala na pomoći, ali evo, po svemu ovome na tim linkovima bi mi trebalo pasati. Malo mi je glupo naručivati s ebaya, ako su karakteristike iste, a fora je u tome da ja u BIOSu ne mogu ništa nariktavati po RAMovima. Jel moguće da mi je napajanje pre slabo, jer imam još jedan hard uključen?
Ako je ispravan hdd neće uticati, tako da sad bi trebao uzeti ramove baš od tog računara kao u tebe jer su posebno napravljeni baš za njega, ostali navodno nisu kompatibilni bez obzira što su iste specifikacije
CrashFree BIOS 2
The CrashFree BIOS2 feature now includes the BIOS auto-recovery function in a support CD. Users can reboot their system through the support CD when a bootable disk is not available, and go through the simple BIOS auto-recovery process. ASUS motherboards now enable users to enjoy this protection feature without the need to pay for an optional ROM.
Vjerovatno da je problem sa biosom, javit će ti se neko ko već ima iskustva sa tim
Trebaš čekati osobe koje su imale već problema ili znaju kako riješiti, ja ne znam
možeš i napraviti novu temu gdje ćeš pitati za bios (ako već nije napravljena), prije će ti se javiti nego na ovoj
Evo, kupio sam preko amazona memoriju baš za taj kompjuter i sad sve super radi. Hvala na pomoći. :)