Problem sa hdd

poruka: 16
|
čitano: 2.867
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem sa hdd

molio bih ako mi netko moze pomoci.nakon reinstalacije kompjutera i instalacije drivera koje sam dobio s njim na prvi pogled se cinilo sve uredu, a onda jedna sitnica koja mi bode oci. u alatnoj traci se pojavljuje ona zelena strelica o sigurnom iskljucenju nekog hardvera. u mom slucaju je to moj hdd wd800jd.inace on radi sasvim normalno ali nebih htio tu strelicu.u cemu je problem i sto bih trebao uciniti da se ona vise nepojavljuje.

unaprijed hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa hdd

Kod mene je bio problem u driverima, reci koji OS imaš i čipset pa ću probat pomoći

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina

-to je (strelica) za SATA-AHCI plug'n'play, inače nepotrebno za sistemski disk...

najjednostavnije u biosu ,ovisno o opcijama, isključiti ahci...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

evo me sa novim jutrom.sinoc sam vec otisao u krpe. imam xp sp3 i a sto se tice cipseta stvarno neznam vidjet cu kad dodzem s posla.hvala.

16 godina
odjavljen
ihush kaže...

-to je (strelica) za SATA-AHCI plug'n'play, inače nepotrebno za sistemski disk...

Ma prekrasan savjet! Žrtvovati performanse samo zato da bi nestala ikona za remove diska! Možda da spusti brzinu procesora da ga oni pusti gigaherci ne bodu u oči!

Pokušaj u propertiesu od diska viditi je li se što mijenja ako staviš optimize for performance (policies tab). Ima nekih programa kojima možeš sakriti uređaje iz safetly remove-a (kao alternativni SR program), ali ne znam koliko su pouzdani. 
MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
16 godina
MrBlc kaže...
ihush kaže...

Ma prekrasan savjet! Žrtvovati performanse samo zato da bi nestala ikona za remove diska! Možda da spusti brzinu procesora da ga oni pusti gigaherci ne bodu u oči!

Pokušaj u propertiesu od diska viditi je li se što mijenja ako staviš optimize for performance (policies tab). Ima nekih programa kojima možeš sakriti uređaje iz safetly remove-a (kao alternativni SR program), ali ne znam koliko su pouzdani. 
@ MrBlc - Autor postavlja pitanje, njemu se daju savijeti. Ovo je sad naše 'nadmudrivanje'...
U vezi perfomansa, vjerojatno misliš na NCQ? Previđaš generaciju diska/kompijutera -80GB..
NCQ se nije dokazao, više koristi ima od povećanog keša na disku, agresivnog Vistinog fetcha ili RAID0... chipset, CPU, količina RAMa itd. NCQ samo pokušava presložiti redosljed pristupa-dodatno opterećuje CPU, dok sam disk i dalje ima iste perfomanse. Defragili optimizacija sistema daje bolje rezultate. To je danas obićan buzzword, ne navodi se u opisu diska. Testovi (zastarjeli jer su iz 2004) i citat jednog dijela objašnjenja rada NCQ-a:
''...
We'll let you know what we find: I am not completely
convinced that NCQ will NEVER benefit
a high-performance
workstation which accesses the Internet frequently
and which is storing upwards of 20GB of files
at any given moment of time in its browser cache.
...''
-nije uvjeren da jednom neće biti koristi...

btw. underclocking meni ima više smisla od OCa, da 'pusti gigaherci' nisu svima važni, eto čovjeku smeta 'strelica'...

-isprika za polu-offtopic, ali možda autoru/drugima i ovo pomogne
17 godina
neaktivan

Ako imaš intela onda budem mogo pomoći, treba instalirat intelov ahci driver ili kao što kolega iznad kaže isključiti ahci mod u biosu.

Ako Ti se neda prčkati po biosu instaliraj ovaj driver Intel matrix storage manager iliti IATA88ENU.exe, skineš ga s od intela ili sa softpedie

I to bi bilo rješenje, ali samo kod intela

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan

evo me opet za kompjuterom, oprostite ako nisam azuran sa odgovorima to vam je tako kad imate djecu i svakojake druge poslove.ovako nisam na intelu vec na amd, takodjer mislim da do ovoga nebi doslo da moj disk sa drajverima ima sata drivere.u knjizici koju sam dobio s maticnom pise da ima ustvari na slicici koja prikazuje ekran medju ostalim pise da ima sata driver sto u stvarnosti nije tocno ima svakojake ali one koji meni trebaju nemam.molio bih ako netko zna gdje bih mogao download besplatne drivere za sata western digital wd800jd .

16 godina
odjavljen
Problem sa hdd

Skidaš sa stranice od proizvođača matične jer to nisu driveri od diska nego od kontrolera na matičnoj. Koja je matična i koji je Windows u pitanju?

Off-topic @ihush:

Prvo, što se opterečenja procesora tiće, više AHCI rastereti procesor nego ga NCQ optereti, s obzirom da je implementiran na razini AHCI-a. Command Quering je na PATA diskovima pokušan i izbačen zbog opterečenja procesora, zbog drugog načina rada. ŠTo se tiće neučinkovitosti, NCQ pada samo na sintetičkim testovima i u nekim specijalnim namjenama, dok je u svakodnevnom radu brži, a i manje je habanje diska. To da li taj disk ima ili ne NCQ je posebno pitanje.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao što kaže @MrBlc odeš na proizvođačevu stranicu i skineš driver...

Ako nemaš vremena reci model matične i potražit ču za tebe

16 godina
neaktivan

hvala ljudi puno ste pomogli.ja sam ustvari cijelo vrijeme trazio na stranicama western digitala umjesto na asusovoj stranici.ja cu malo potrazit .rekao bi vam maticnu da znam to je na drugom kompjuteru koji trenutno nije tu znam da je nesto kao 8sli sto tocno neznam. na mom kompjuteru na kojem sam isto radio reinstalaciju sve radi ok.kod mene je maticna asus m2n-mx,amdx2,ati 4670 itd.operativni je xp sp3.

16 godina
neaktivan

ili sam prirodno smotan ili treniram ,ali ja nemogu naci te "sata drivere".kako si se vec ponudio za pomoc onda pliz i pomozi. maticna ploca je asus a8n-sli se.

16 godina

-ASUS A8N-SLI SE s939 WinXP driveri (Others/nVidia-CK804).

edit: upravo mi je trebala ista stvar.. za Removable..

pokreni regedit, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvata dodaj ključ 'DWORD', postavi na '1' zatvori i restart.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2009 0:23 (ihush).
16 godina
neaktivan

moj dobri ihush. sve bi bilo ok da ja znam sto je toHKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvata dodaj ključ 'DWORD', postavi na '1' zatvori i restart. gdje stim i sto stim i sto je to regedit. ajde malo pojasni jednom zbunjenom dubrovcaninu.

16 godina

U start meni/RUN... -upiši regedit (enter)
-sad u RegrstryEditoru pronađi - ''HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvata'', dodaj ključ 'DWORD',naziv: DisableRemovable,(double-klik) postavi na '1'
-zatvori, restart i nema strelice.

pozdrav (sunčanom?) DU.

16 godina
neaktivan

sve sto si rekao to sam i pronaso. u nedjelju cu probat ispravit gresku na kompjuteru koji ima taj problem. nemogu sutra jer sam kum na krizmi, ali svakako javim sto sam ucinio i kako je uspjelo.

hvala pa se cujemo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice