Problem s HD 5670

poruka: 17
|
čitano: 2.666
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

Pozdrav ljudi , 
Pa kak naslov kaze , kupio sam sapphire radeon hd 5670 pred kojih 2 i pol mj u Linksu. Prethodno sam se raspitao jel ce radit na mojoj staroj konfi na jednom drugom forumu , i rekli mi ljudi da hoce, stigne meni grafa , ja nju uredno pristekam kad ono k***c , pritisnem gumb za paljenje , krene komp i odma nakon 2 sekunde se ugasi... prođe par sec krene on opet sam i nakon 2 sec opet krepa , i tako konstantno. Stavim ja staru grafu (ati radeon x1050  (neka iz biblijskog doba valjda))  al ono , opet ista stvar - ne radi.  Odem svome kumu s tom novom , pristeka je on sebi , pali mali ko iz topa. Nakon par dana zove stari nekog lika koji  popravlja kompove  i navodno kuzi te stvari , dođe on , pa isprobava , pa vadi ovo pa vadi ono , ovaj kabel onaj kabel, sve nesto drka, isprobava komponentu po komponentu , ja gledam ko budala , ne kuzim te metode ispitivanja  , i nakon 2 , 2 i pol sata kaze on meni - to ti je novija graficka -  a ti imas malo slabije napajanje , njoj treba vise i ona je povukla najjace i krepo ti je slot.  (neznam kako , ni na koju foru , ni jel to opce moguce)Imao sam neko stock napajanje od 400W od MS industriala jos kako je cale kupio komp pred 3-4 godine , nista dirano nije. Kaze on imam ja neku maticnu doma, ne koristim je, probat cemo na njoj  da slucjano nije neki sasvim deseti problem . Odemo do njega , prispoji on to, skroz ista stvar, osla i ta maticna. (ima tu jos dogadaja izmedju al nisam doso pisat dnevnik nego svoj problem i da eventualno dobijem kvalitetan odgovor). Neda meni vrag mira , ode ja opet do kuma , prispoji , opet od prve radi normalno , probao je i igricu neku pokrenut i islo je. On isto ima napajanje od MS industriala al 450W.   I buduci da sam u totalnom skripcu s novcem tek se sad prikupilo nesto. Komp mi je skroz zastario da se neki dijelovi duze vrijeme ne koriste. Sad se nesto novca malo prikupilo i uzeo bi po trgovinama narucio netom komponenti pa da profunkcionira normalno.  E sad tu dolazi glavno pitanje... Jel matična stvarno mogla riknut od premalo napajanja , kad bi uzimao nove stvari , uzeo bi neko od 600W napajanje onda (ako je ovo sta mi je lik reko istina).  I kad kupim nove komponente kolko mogu biti siguran da je graficka 100% ispravna i da se nece stvar opet ponovit ista stvar i da nece krepat maticna. Ne bih zelio bas da kupim nove komponente  i onda eventualno sj***m jos vise stvar jer sam siguran da u tom slucaju ne vazi garancija i da sam bacio novac kojeg se ionako nema previse.  

Takodjer ostala su mi 2gb ddr2 rama i ako bi uzimao novu maticnu i ddr3 rame jel bi se osjetila neka znatnija razlika izmedju 800mhz i 1333mhz, tj jel ima opce kakve velike razlike izmedju ddr2 i ddr3? za proc sam mislio uzet amd athlon II x3 450.   Da ne radim novu temu jel bi mi znali preporucit koju maticnu da to moze drzat na sebi , al takodjer i da nije preskupa (s novcima sam stvarno na minimumu).   Unaprijed hvala i molim vas za ozbiljne odgovore, iako znam da ovo sto sam napisao moze  zvucat skroz glupavo (al se ja u to jednostavno ne kuzim bas).    :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

da , znam to sam vidio i ja , pregledavao  razlicite reviewe vise puta. Al opet krepale su 2 maticne s 400W, a kod 450W je radilo. Strah me sad na blef kupovat, zato pitam vas kolka je sansa da je to stvaran problem i da se to dogodi.
Kaj se tice stare konfe bilo je:
MS industrial 400W napajanje
neki stari pata disk od 80gb
intel celeron D 356  proc
ati radeon x1050 graficka
1gb ddr2 rama
I asrock 775xfire raid maticna 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

Ista grafa, isto napajanje, sve radi najnormalnije. Nije ti grafa pokvarila slot, nekaj drugo je u pitanju sigurno

R.I.P. Steve Jobs 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s HD 5670

Da ti taj Radeon x1050 nije famozni Radeon 9600 (driveri noviji od 7,7 mislim da ga prepoznaju kao x1050 series) koji ide u AGP utor?

Lako je moguće da su ti grafičke za različite utore, a PC-E grafička ne može nikako raditi u AGP utoru.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

Ja imam MS 400 W napajanje i tu grafičku i radi ko sat...nije ti to do toga i taj lik sto ti je to testirao nema pojma...

btw aj napisi koju tocno maticnu imas

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 21:51 (slamka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

http://www.broadwaypcs.com/images/weeklysp/weekly/RadeonX1050.jpg  
to definitivno nije agp utor nego pcie 
a i cak mislim da pcie ne moze uc u agp jer je pcie veci od agp-a
a maticna nije imala agp slotova , to sam 100% siguran , nisam tolko glup (barem se nadam)

EDIT:  stara maticna je bila asrock 775xfire raid , ali vise je nemam , tj ni neznam di je zavrsila, kako god okrenes kupujem novu

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 21:54 (Thomzzy).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

Aj mi jos onda recite jel bi to trebalo znacit i da je graficka i dalje u potpunosti ispravna?
I ako imate kakav savjet za neku jeftinu maticnu da drzi tu hd5670 i athlona II x3 450  , svejedno bilo ddr2 ili ddr3....eh da , i kolko napajanja na kraju da uzmem :D ? 

0 0 hvala 0
15 godina
Problem s HD 5670

imam napajanje od 350W konfa pod moj pc radi najnormalnije tako da nije do toga.

Jedino da ne oscilira previse napon na 12v railu i 3.3v railu ali nemoguce opet

razlika izmedu ddr3 i ddr2 se osjeti a i osjeti se i cijena jer ddr3 je brutalno ali doslovno brutlano jeftiniji

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem s HD 5670

Autore teme. Valjda nije previše, ako je stavi x2 proc i 2 gb rama. Grafu imaš, kućište i pržu a hard je pata? Imaš još za 300kn odličan Samsungov F3 500gb hard?

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

Nije , taman sam gledao u tom cjenovnom rangu , jedino sam ja gledao neko drugo napajanje , zahvaljujem na prijedlogu {#}

ps - ta slika - to je adm-ov ducan?

0 0 hvala 0
14 godina
Problem s HD 5670

Da i netreba ti drugo napajanje. Ovo drži 2 ovakve konfe.

EDIT: Da, to je ADM.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 12:03 (r3c0d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

Sorry ljudi , al ja sam jednostavno takav , jos jednom cu pitat za konacno misljenje. Znaci unatoc ovom sto mi se dogodilo (1. post) graficka bi trebala bit jos uvijek 100% ispravna? I planiram uzet ovu konfu 2 posta iznad, a buduci da planiram dost nadaleko i nadam se da bi ta konfa trebala bit ok, imam jos 1 pitanje.  Nekad kasnije , ako izade jos jeb*** igara i ova ne bude dovoljna , htio bih uzet hd 6850, za tu cijenu cini se jako dobra (ako ima koja bolja , uzimam u obzir sve savjete) , hoce li corsair cx od 430W moci nju drzat zajedno s (ako Bog da) unlockanim athlonom x3 450? Vidim da na official page pise da trazi 500W al na nekim videima na you tubeu i cak mislim da sam vidio da i tu netko to drzi bez problema...   Hvala , i ispricavam se ako sam prenaporan :)

0 0 hvala 0
14 godina
Problem s HD 5670

Da 6850 je jako dobra grafa za te pare i da cx430 će to držat bez problema jer ta grafa u full loadu troši oko 125w. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

a sta mislis jel hd 5670 jos ispravna xD ?  strah me kupit sve novo i strgat odma :D

0 0 hvala 0
14 godina
Problem s HD 5670

Neznam, nemaš nigdje drugo ju još provat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

pa bas i nemam, nemam volje nosat okolo i isprobavat po kojekakvim kantama , ujedno me strah da i njima nes ne izgori, a kum mi je otisao u Čakovec na faks i komp zajedno s njim :/

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 21:01 (Thomzzy).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HD 5670

Ima jos netko kakav moguc odgovor? Pliz , dosta mi je to vazno xD

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice