Ovo vam slike pa pogledajte. Što da radim. Kućište je otvoreno, ima samo dlađenje procesor i grafička. Šta je ovo koji dio gdje je temp. 90+. Da nije koja greška senzora sve radi u najboljem redu.
Kompjuter je tek sastavljen.
Ovo vam slike pa pogledajte. Što da radim. Kućište je otvoreno, ima samo dlađenje procesor i grafička. Šta je ovo koji dio gdje je temp. 90+. Da nije koja greška senzora sve radi u najboljem redu.
Kompjuter je tek sastavljen.
to je najvisa temp do koje moze doc , probaj prstom jel jako vruce?
southbridge mozda?
southbridge mozda?
ako je southbridge, onda ostavi kako je.
To definitivno nije normalno a s obzirom na moj primjer sa fotke ta temperatura 90 je od maticne ploce ili chipset dobro provjeri cijeli komp prstom samo pazi gdje diras!!!
Znači ako ostavim tako kako je neću imati nikakvih problema. Ima li koji program s kojim mogu točno znati koji je dio.
Na dobir ni jedna komponenta nema 90°. Kućište mi je otvoreno ako ga zatvorim doći će do 120°sigurno.
moze bit da senzori zezaju , koju plocu imas , imao je frend problema sa abitovom plocom , rijesio ih je updateom BIOS-a
komp. mi ovako radi već 2h sve radi dobro, ali nebi htio ostaviti ovako
Ploča je nova. sve je spojeno novo.
GA-MA78G-DS3H unutra je athlon. Instaliran je windows i instalirao sam sve chipset drivere
Cuj a moze bit da je krivo ocitanje i toga ima na dosta maticnih ploca recimo meni Speedfan kaze da mi je proc na -49 no to ne treba komentar, najbolji programi za ocitavanje temperatura su Speedfan, Hardware Monitor i Everest Ultimate tj ovi sa kojih sam ti ja poslao sliku svog stanja boljih programa nema za takvu namjenu!!!
ak imaš AMD sa Brisbane jezgrom, onda ti i BIOS i sav software pogrešno očitavaju temperaturu. moja zna narast do 110C prema Speedfan-u, i to kod kodiranja, inače se kreće do 40-45C kod normalnog rada. isto tak, po mojem iskustvu, tak visoka temp se može odnosit na iščitavanje temp jezgri, jer mi istodobno drugo očitanje CPU temp sa Speedfan-a javlja da se ista kreće u granicama koje je AMD naveo za tu jezgru. i samo jednom dosad mi se desilo da se komp sam ugasio, ostavio sam ga da nekaj kodira tijekom noći, ali nisam siguran da li se to desilo zbog pregrijavanja jer sam isključio tu opciju u BIOS-u, postoji šansa da bi mi onemogućavala normalni rad (par puta sam pokrenul neke igre pa je znala narast do 70C).
ako se ta temperatura odnosi na matičnu, već bi ti odavno pregorjela, jer mislim da je gornja granica kod čipseta oko 80C. imaš još uvijek garanciju na komp? jer u tom slučaju se možeš poigrat, stavit da se nekaj kodira, pratit, pa i ako se skuri, daš na reklamaciju. eventualno prije toga odnesi na servis, pa prijavi da ti senzor javlja abnormalnu temperaturu, tak da imaš pokriće u tom istom servisu ako se svejedno CPU il matična skure
EDIT: vidio sam na fotki da imaš Athlona X2 5400+. dakle, imaš reviziju sa zaribanim senzorom
EDIT: još jedna stvar, koliko sam našao informacija na netu, i AMD i Intel daju informacije o maksimalnoj ambijentalnoj temperaturi za svoje procesore, a ne o maksimalnoj temperaturi koju svaki procesor može izdržat. ako netko ima svježiju informaciju, neka me slobodno demantira
nemoras se previse opterecivat sa time. ako ti je dva tjedna radilo normalo onda mislim da je sve uredu. nije ti se komp gasio? bsod?
procesor mi je amd athlon x2 processo2 5400
nemoras se previse opterecivat sa time. ako ti je dva tjedna radilo normalo onda mislim da je sve uredu. nije ti se komp gasio? bsod?
inače, meni u Speedfan-u kao Temp3 javlja previsoku, Temp2 se drži unutar granica. možda je ovaj ITxxxx senzor kod tebe drukčije dodijelio adrese za očitanja. moja matična je Gigabyte-ova GA-MA69G-S3H
obzirom da je fiksiran na samo dvije tocke moze "luftat" ako ga diras! kad ga ne diras on stoji kako treba.
neznam šta je, ali mora da je neka greška jer kad sam sad upalio comp. nakon 3h mirovanja i odmah očitao temperaturne vrijednosti (znači nije radio više od 3 min) temperatura je bila 89° što je po meni nemoguće da se za tako malo vremena ugrije to šta je.
Tako da ću ostaviti kako je pa ćemo viditi
Najvjerojatnije ti program ne prepoznaje dobro senzore pa javlja krive vrijednosti,najbolje skini najnoviju verziju Everesta i pogledaj tamo!
Neznam kaj upoće gledaš temperature.Ako ti komp radi normalno onda ti temperature uopće nisu važne,pogotovo ako je komp novi.RAđe si uzmi neku zahtjevnu igru i igraj ju oko 6 do 8 sati,te stavi da ti se u pozadini prati podaci računala,te ako nemaš nikakvih problema onda se ne brini.Ako se problem javi,pa imaš garanciju,vračaj neispravnu komponentu i to ti je to.
Jer ponekad ti neki driveri rade problema se određenim programom pa ti on ne kaže normalno,je recimo sa novim driverima od grafičke ne mogu ocerclockati grafu i mjeriti podatke.