Pregrijavanje sapphire HD6950 1GB

poruka: 96
|
čitano: 9.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje sapphire HD6950 1GB
$inke kaže...

Pa ne govorim o VRMu nego pogledaj da je hladnjak na mjestu koje sjeda na gpu neravan i tamo stavi neke keramičke (mx-ice ) malo više da popuni prazninu i gotovo,hebiga nije imal sreće s hladnjakom,nije ni prvi ni zadnji a termal pad je zak...c a i nemože ga stavit na GPU,imao sam takv problem s grafom prije dok sam mjenjao pastu na njoj čudio sam se koji k.... je ima pol kile gore i onako nadobudno sam stavio tanki slojček na GPU i tempe za pržit bikova jaja komotno.Stavio sam više paste i rješio problem,temperature su bile u prihvatljivim okvirima.

U tom slučaju čuo sam za ljude koji imaju problema s stavljanjem coolera na gpu jednostavno uguraju pločicu bakra.Ne mora naručivati s ebay-a iako je sića samo ode u najbližu željezariju.Nakon toga će pasati kao saliveno.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 20:48 (Ikarus01).
14 godina
neaktivan

Probaj ti sam stavit više paste,nemaš kaj izgubit i postaj tempe ako to ne pomogne novi kuler i bok.Stavi ko zrno graška i nasjedni kuler gore ak imaš keramičku pastu ili bilo koju samo da nije na bazi srebra i probaj onda pa javi,ako se i razlije okolo malo ,mada sumnjam lako počistiš posle ako nema promjena u temperaturama na bolje.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako ti temperature idu iznad 100C, odi reklamirat grafu tamo di si je kupio i amen.

13 godina

Ništa ne uspijeva... Gdje ima za kupiti accelero twin turbo ii...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jedino sam ga nasao u Unusmedi-i samo je pitanje dali je dostupan ! Inace trenutno nema nikakvih Accelero hladnjaka kod nas osim nekih pasivnih! Treba pricekat da dođu u Links !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bilo ih je u Linksa, valjda se rasprodalo.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
13 godina

evo poslje x puta rastavljanja hladnjaka i nanosenja paste na razne nacine i dalje imam isti problem, ali uocio sam na Cu cjevcicama /tamo gdje su upresane/ da je nesto iscurilo ,e sad da li je moguce da je meni iscurila tekucina ili plin iz njih pa vise neodvode toplinu tako dobro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Moze slika da vidimo ?!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

nemogu sada uslikati jer ako jos jednom rastavim grafu bacit cu je na dvoriste {#} . moze se vidjeti da je iz Cu cjevcica nesto iscurilo (nije mokro) neko se vec osusilo i vidi se na Al dijelu gdje zavrsavaju cijevcice... Evo vrtim vent na 100% vec 5min temperatura se spustila za samo nekih 2C

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

http://postimage.org/image/rvwi53t8d/ trenutno rijesen problem dok ne kupim novi cooler Core clock 500MHz Memory clock 625MHz i napon smanjen za 20% temp ne prelaze 90C u full loadu {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 17:49 (brka911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Očito je a tu nešto nevalja.

14 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Očito je a tu nešto nevalja.

ja nevjerujem da ce mu cooler pomoc

i tolko je smanjio clock samo da neprelazi 90 lool

kod mene 550ti ocana sa stock 900 na 1100mhz, gigabyte windforce 2x u full loadu neprelazi 60, kad igram. jos su i ove vrucine i nemam klimu u sobi

Mišljenje je kao šupak, svi ga imaju!
14 godina
odjavljen
MARKOcVp kaže...

kod mene 550ti ocana sa stock 900 na 1100mhz, gigabyte windforce 2x u full loadu neprelazi 60, kad igram. jos su i ove vrucine i nemam klimu u sobi

Kakve veze ima GTX 550 Ti sa ovom temom molim te ?

I zašto mu cooler nemože pomoći ?! Očito je ovaj izvan funkcije jer vidim da je iscurila tekućina iz cijevi.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
15 godina
neaktivan
brka911 kaže...

http://postimage.org/image/rvwi53t8d/ trenutno rijesen problem dok ne kupim novi cooler Core clock 500MHz Memory clock 625MHz i napon smanjen za 20% temp ne prelaze 90C u full loadu {#}

Nije mi jasno zasto pokreces ista sto bi opterecavalo grafu i patilo je na toliko visokim temperaturama, kada znas da nesto nije u redu... Kupi thermal pad ili novi cooler, a do tada ne pokreci nista sto bi je opteretilo, igre, Kombustor i ostalo. Strpi se malo, jer ovako ces samo shebati karticu.

14 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...
MARKOcVp kaže...

I zašto mu cooler nemože pomoći ?! Očito je ovaj izvan funkcije jer vidim da je iscurila tekućina iz cijevi.

to je bezveze primjer temperatura

al stavio je klimu da puse direkt u kuciste a temperature 90 to mi je bas cudno

EDIT: vidim da je tekucina iscurila, al opet uz klimu nebi trebalo bit 90

sigurno ce mu past temp s hladnjakom, nek proba nabavit accelero, mada je to tesko nabavit

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 13:02 (MARKOcVp).
14 godina
odjavljen

Termal padovi tu neće pomoći, novi cooler mu treba.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...
MARKOZD15 kaže...
MARKOcVp kaže...

to je bezveze primjer temperatura

al stavio je klimu da puse direkt u kuciste a temperature 90 to mi je bas cudno

Nema sta biti cudno, rekao je da nije ravna povrsina coolera.

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Termal padovi tu neće pomoći, novi cooler mu treba.

Neka uzme novi cooler, a do tada neka je ne optrecuje i to je to.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
MARKOcVp kaže...

Mislim da xfx ne koristi nikakav coolant osim vode koja isparava pa se natrag kondenzira u polu-vakuumu koliko mi se čini po opisima onih koji su rezali bakrene cijevi čini mi se da šljaka po VaporX tehnologiji iako nisam ziher jer asus nema nikakvih white papers o tome,ali slažem se s kolegom ako je probijena bakrena cijev onda definitivno treba novi vga cooler samo nešto je nestašica vga coolera u zadnje vrijeme i jedino povoljno što mi pada na pamet je ovo http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050909168 ili Thermalright Shaman koji košta ko suho zlato.Bez nečega što će odvoditi toplinu(dissipate) nije ni čudo da su takve temperature.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 14:56 (Ikarus01).
13 godina

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050909168 citao sam review za taj cooler pa kazu da nije bas nesto...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 16:07 (brka911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da, taj Setsugen 2 mi ne izgleda bas moćno !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Da, taj Setsugen 2 mi ne izgleda bas moćno !

Znam da nije nešto vidim i sam no samo to ima na nabavi http://www.nabava.net/hladnjaci__470?&se=12704 čak sam i gledao na gor info i samo to preostaje još samo neki pasivnjak.Preporučio bi ja xtreme plus no nigdje ga nema jedino da naruči od linksa mislim da oni inače primaju narudžbe.

15 godina

Bio sam nekidan poslao upit Linksu o dostunosti Accelero hladnjaka za GPU ( Extreme Plus , Twin Turbo II ... ) pa evo odgovora :

Pozdrav Anđelko , zasad nemamo nista u dolasku niti u najavi.
Preporucamo ti da pratiš na webu raspoloživost.

S poštovanjem,

Marko Mazanik

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Bio sam nekidan poslao upit Linksu o dostunosti Accelero hladnjaka za GPU ( Extreme Plus , Twin Turbo II ... ) pa evo odgovora :

Pozdrav Anđelko , zasad nemamo nista u dolasku niti u najavi.
Preporucamo ti da pratiš na webu raspoloživost.

S poštovanjem,

Marko Mazanik

Ček malo kaj ni ovo nije u planu pa trebale bi stići bar II i III serije kad je xtreme discontinued.

PS:Vidim da ti imaš neke vezice u Linksu ;).

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 16:45 (Ikarus01).
15 godina

Ma vraga imam vezice , i sam cekam da dobe hladnjake jer si moram jednog kupit !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ma vraga imam vezice , i sam cekam da dobe hladnjake jer si moram jednog kupit !

Ma zafrkavam se ovo s vezicama ;) imao bi i ja veze da nisam lijenčina pisma pisati{#}.Neki dan baš pisao JEDECU i pismo je bilo poprilično dugo.Poslije toga ne pišem pisma bar još par mjeseci.

15 godina

Znam da se zafrkavas :) !

Bio sam poslao upit i Unusmedi-i pošto i oni drže Accelero hladnjake i dobio sam odgovor da hladnjaci nece dolazit naredna 2 mjeseca {#} ! Nemres vjerovat da u cijeloj nasoj zemlji nema nikakvog dobrog GPU hladnjaka !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Znam da se zafrkavas :) !

Bio sam poslao upit i Unusmedi-i pošto i oni drže Accelero hladnjake i dobio sam odgovor da hladnjaci nece dolazit naredna 2 mjeseca {#} ! Nemres vjerovat da u cijeloj nasoj zemlji nema nikakvog dobrog GPU hladnjaka !

A ima jedna dobra vijest a ta je kad konačno uđemu u tu krvavu EU barem ćemo moći naručivati iz austrije i njemačke sve najnovije komponente bez carine.Samo se nadam da nas ni tu EU neće zafrknuti ili još gore naši "sunarodnjaci" na Markovom trgu.

14 godina

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gigabyte-gtx-560-ti-temperature/155329.aspx?page=0&jumpto=2996995&sort=asc&view=flat

Identičan problem, sve isto, samo ja nemam nikakvih vidljivih oštećenja na hladnjaku..

14 godina
protjeran

Ima e-bay

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice