Popravak napajanja?

poruka: 9
|
čitano: 4.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Popravak napajanja?

Ima li netko iz zg da popravlja napajanja. Dolazim za vikend tamo, evo krepalo mi je ovo od 1200W chieftec superseries, jednostavno nedaje znakove zivota. Pokusao sam testirati sam, stavio samo ventilator jedan i spojio jumper na ogromni kabel, i nista.

Sljedece sam ga otvorio sam ga posto nema garanciju i nevidim nista da je pregorilo(nije bio otvaran, jer je imao naljepnicu preko vidice), mislim da se neradi o velikom kvaru, railovi(one okrgule zice izgledaju dobro, nema crnila), nevidim da su se kondenzatori napuhali, ali mozda sam debil pa vjerojatno i je do toga . Stvarno neznam u sto gledam, a napajanje je ogromno i tesko, a sumnjam da bi tip koji ga je prodao vratio mi novce nakon mjesec dana koristenja i rekao "nema problema evo ti 600kn nazad...".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Popravak napajanja?
Odi u neki tv servis pa nek ga tamo probaju pregledat
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

Ima li netko iz zg da popravlja napajanja. Dolazim za vikend tamo, evo krepalo mi je ovo od 1200W chieftec superseries, jednostavno nedaje znakove zivota. Pokusao sam testirati sam, stavio samo ventilator jedan i spojio jumper na ogromni kabel, i nista.

Sljedece sam ga otvorio sam ga posto nema garanciju i nevidim nista da je pregorilo(nije bio otvaran, jer je imao naljepnicu preko vidice), mislim da se neradi o velikom kvaru, railovi(one okrgule zice izgledaju dobro, nema crnila), nevidim da su se kondenzatori napuhali, ali mozda sam debil pa vjerojatno i je do toga . Stvarno neznam u sto gledam, a napajanje je ogromno i tesko, a sumnjam da bi tip koji ga je prodao vratio mi novce nakon mjesec dana koristenja i rekao "nema problema evo ti 600kn nazad...".

Pogledaj negdje dali ima osigurač ako ti se desio kratki spoj ,on je pregorio pa ne napon nemože do napajaja

Andrea
14 godina
ABCD1919 kaže...
Luka123 kaže...

Pogledaj negdje dali ima osigurač ako ti se desio kratki spoj ,on je pregorio pa ne napon nemože do napajaja

Pogledao osigurač, odlemio ga i isprobao sve je uredu, ali ispod hrpe kabela 2 kondenzatora napuhana. Nosim ga sutra u tv servis, gdje poznajem covjeka valjda ce mi pomoci.

14 godina
Popravak napajanja?

Napajanje popravljeno :)! Covijek mi je za 30 kuna zamjenio napuhane kondenzatore. jos ga nisam spojio, ali sam ga sklopio nazad, spojio mostic za power switch, i upalio zavrtio se ventilatoric. Sretan sam kao malo dijete !

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Pa nebu ni bilo lijepo da ti više naplati, to je čas posla

Andrea
14 godina
ABCD1919 kaže...

Hmm, nije bas, malo su zeznutiji ovi kondenzatori na 1200W. Rekao je da se nemoze od ispod samo odlemiti, nego ima pistolj neki za vađenje, uglavnom sve radi.
Cak sam dao covijeku 50 kn, jer je rekao da to nitko neradi, a kako mi je tatin prijatelj izasao mi je u susret.

Problem je sad sto izgleda da kad je krepalo da je sprzilo drugi pci-e slot na maticnoj, zvao sam u njemacku jutros... vjerovao ili ne. I 13.03 prestane garancija, ali kao rekao je da se gleda datum kad sam poslao mail za reklamaciju tako da moram cekati ponedjeljak za odgovor,

a poslao sam jucer navecer :P. 11.03. (computeruniverse.net)

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 11:53 (Luka123).
17 godina
neaktivan
Popravak napajanja?

to je to kad ljudi kupuju bijesne komponente, a kad dođe red na napajanje onda se štedi i kupuju stara istrošena napajanja upitne kvalitete.

sva sreća u tvojoj priči da ti budu vjerovatno priznali garanciju...dobra pouka o napajanjima i za ostale.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
3 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
ABCD1919 kaže...

Hmm, nije bas, malo su zeznutiji ovi kondenzatori na 1200W. Rekao je da se nemoze od ispod samo odlemiti, nego ima pistolj neki za vađenje, uglavnom sve radi.
Cak sam dao covijeku 50 kn, jer je rekao da to nitko neradi, a kako mi je tatin prijatelj izasao mi je u susret.

Problem je sad sto izgleda da kad je krepalo da je sprzilo drugi pci-e slot na maticnoj, zvao sam u njemacku jutros... vjerovao ili ne. I 13.03 prestane garancija, ali kao rekao je da se gleda datum kad sam poslao mail za reklamaciju tako da moram cekati ponedjeljak za odgovor,

a poslao sam jucer navecer :P. 11.03. (computeruniverse.net)

Aaaaa

Andrea
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice