Pomoc pri slaganju PC-a

poruka: 5
|
čitano: 1.660
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Pomoc pri slaganju PC-a

Lijep pozdrav prije svega :)

Jutros su mi stigli dijelovi PC-a, upalio sam na YT par tutorijala, videoklipova i slicnog, jer nisam sastavljao PC od srednje skole, a to je bilo davno, davno.

Mislim da sam uradio sve kako su uradili i momci preko YT, ali kada prikopcam kabal u napojnu jedinicu i utikac u uticnicu, nista se ne desava. Kompjuter se ne pokrece. Gledao sam i one pinove Power Button i Reset da namjestim na dva-tri nacina, ali se nista ne desava.

Vjerujem da je rijesenje jednostavno, ali mi je mozak toliko zagorio da ne razmisljam kako treba vise.

Evo par slicica sta sam i kako sam uradio, pa vidite da li sam negdje pogrijesio. Ignorisite sto sam napajanje okrenuo naopako (osim ako to nije problem?)

http://imgur.com/a/lcJNX
Uređivanje poruke

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pomoc pri slaganju PC-a
Lingusa kaže...

Bilo bi jako dobro da napišeš o kojim komponentama se radi, da vidimo točno što si ti to složio i da li si možda nešto krivo odabrao.

Sklopka na napajanju je na nuli, provjeri da li su svi konektori napajanja u svoje utore uštekani do kraja, da nešto slučajno nije sjelo kako treba možda,

provjeri da li RAM "sjedi" do kraja u svome utoru, isto tako provjeri u uputama od matične ploče da možda RAM nisi stavio u krivi utor, možeš sve otpojiti

i probati spojiti ponovno.

Napajanje možeš testirati tako da spajalicom kratko spojiš u 24 pin konektoru koji ide na matičnu ploču kratko spojiš zelenu i bilo koju crnu žicu,

prije nego ovo budeš radio napajanje svakako otpoji i izvadi iz računala, nakon što isto uštekaš u struju i otraga sklopku prebaciš na jedan,

ventilator napajanja bi se trebao zavrtjeti, isto tako možeš ako imaš kakav ventilator koji se spaja na molex napajanja i njega spojiti,

pa ako je napajanje u redu, taj ventilator se isto mora zavrtjeti.

Za spajanje tipke za paljenje, restart, onih lampica HDDa i aktivnosti računala pogledaj upute matične ploče jer svaka ploča je drugačija.

Za krajnju probu možeš sve izvaditi iz kućišta i probati spojiti na stolu, ako ne znaš sam, a pozovi nekoga tko se kuži da ti pomogne.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
neaktivan

ASUS H110M-K
EVGA Power Supply 600W
KINGSTON 480GB SSDNow UV400 SATA3 2,5" SUV400S37/480G
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 HX421C14FB/8

MS falcon

http://imgur.com/a/Rw9Cj

Problem je rijesen, pogresan pin od CPU-a spojen. Dva ista, ja bas pogresan spojio.

Sad imam drugi problem, spojiti dva prednja ventilatora. Kuciste je MS Falcon. Ne znam gdje da ih spojim jer na maticnoj ne vidim mjesta za njih.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 22:22 (Lingusa).
5 godina
neaktivan
Pomoc pri slaganju PC-a

Zanime ma imali tko malo slobodnog vremena da mi pomogne sa slaganjem gaming pc-a koji bi kostao oko 5000-6000kn.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Paki_98 kaže...

Zanime ma imali tko malo slobodnog vremena da mi pomogne sa slaganjem gaming pc-a koji bi kostao oko 5000-6000kn.

https://forum.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/sklapanje-pc-konfiguracija-3000-do-5000-kn/170220.aspx?jumpto=5827447&sort=asc&view=flat&page=688

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice