Danas sam kupio novu matičnu (GIGABYTE M720-US3) i novu grafičku (Sapphire HD 4870), zamjenio sam staru matičnu (GIGABYTE M68SM-S2L) i stavi novu, i sve sam priključio, i napajanje na sve djelove i ventilatore i ostalo, no komp jednostavno neće da se upali, ventilator na procesoru i grafičkoj su u puno load-u, no ništa se ne dešava, odndosno monitor se ne pali, i a nakon 10 sekundi, čuje se zvuk da sa komp opet pokreće i tako svakihi 10 sekundi!? Glavna sumnja mi je na grafičku, jer ja na mom napajanju imam samo jedan 6-pin-ski priključak, a na grafičkoj imam dva, i sa grafičkom sam dobio takav priključak za koji mislim da nevalja, jer mu je na jednom kraju 6-pinski priključak a na drugom samo jedan 4-pin-ski priključak od kojeg se koriste sam 3 pin-a, iz kojih idu kablovi u 4 rupice na 6 pin-skom, a dvije rupice su kratko spojene, i mislim da taj kabal ne valja, jer sam vidio 6-pin-ski koji s druge strane ima dva 4-pin-ska priključka, i dali mi baš takav kabal treba, ili je problem u nečem drugom?! Imam i 4GB rama (kingmax 2x2GB) i procesor (AMD 64 X2 4000+) i napajanje od 500 watt-i!? Hvala na pomoći
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koje ti je to napajanje? Uzmi neko kvalitetno napajanje i problem rješen
Napajanje je na listi koje podržava grafička, i platio sam ga oko 500 kuna, tak da mislim da nije do tog!?
Napajanje je na listi koje podržava grafička, i platio sam ga oko 500 kuna, tak da mislim da nije do tog!?
jesi li prikljucio kabl za napajanje u grafičku?
Piše i u prvom post-u, da obadva, ali mi je jedan direktno iz napajanjam a drugi je preko MOLEX u 6-PIN-SKI pretvarača, no taj mi kablić sumnjiv, kad mi nije tu fotoapart, pa ne mogu sad uslikat al ću ga uslikat, a i objasnio sam u prvom postu kako izgleda, a ja sam vidio drukčije!?
Probaj napravit reset BIOS-a, ako si taj kabl dobio uz grafičku onda je ok kabl.
NI ne dođe do tog djela, ono kad bi se trebao upaliti monitor, kao da ponovo zavergla i tak stalno!?
PS: probo sam reset BIOS-a i nije pomoglo!?
Piše i u prvom post-u, da obadva, ali mi je jedan direktno iz napajanjam a drugi je preko MOLEX u 6-PIN-SKI pretvarača, no taj mi kablić sumnjiv, kad mi nije tu fotoapart, pa ne mogu sad uslikat al ću ga uslikat, a i objasnio sam u prvom postu kako izgleda, a ja sam vidio drukčije!?
probaj s ovim iskalkulirat napajanje ali ja sumjan na proc jednostavno star za tu ploču ili čak rami ako grafa i nema dovoljno napajanje nebi se smija sam od sebe restartat
http://www.corsair.com/psufinder/default.aspx
Ok, al već sam radio takve neke testove i izađe negdi oko 400 watt-i da sve troši, tak da mislim da nije napajanje, a i mislim da bi grafička pišta ili nešto da nema dovoljno npajanje!? A i moja druga sumnja je procesor, ali mislim da bi se makar trebalo upalit, evo sad ću probat sve na staru matičnu pa javim!?
NI ne dođe do tog djela, ono kad bi se trebao upaliti monitor, kao da ponovo zavergla i tak stalno!?
PS: probo sam reset BIOS-a i nije pomoglo!?
znaci probo si reset bios-a preko jumper-a na MBO. probaj izvadit jednu plocicu rama...
Probo sam dio po dio, i ne znam, il je grafička, što je lako moguće, zbog tog kabla, ili je procesor, ali nemam od koga uzet procesor pa probat, tak da ne znam!?
Probo sam dio po dio, i ne znam, il je grafička, što je lako moguće, zbog tog kabla, ili je procesor, ali nemam od koga uzet procesor pa probat, tak da ne znam!?
pa probaj stavit neku drugu grafu cisto da vidiš je ploča proc i rami ok
ta mbo bi trebala podrzavat taj tvoj CPU, al daj mi reci zasto si isao uopce mjenjat maticnu?? pa neces nista bolje performanse imat nego s starom maticnom..., da sam ja na tvom mjestu stavio bi cpu i grafičku na staru mbo i sve super.
PA upravu si, ali planiram kupit i novi procesor za za koji mjesec dana, tak da sam prvo promjenio matičnu, i sad sam bio stavio na staru matičnu i upalilo se, i šta sad?!
PA upravu si, ali planiram kupit i novi procesor za za koji mjesec dana, tak da sam prvo promjenio matičnu, i sad sam bio stavio na staru matičnu i upalilo se, i šta sad?!
onda imaj staru mbo dok nekupis novi CPU, do tada ce ti posluziti stara maticna sasvim dobro.