Phenom ii 555 oc problem

poruka: 7
|
čitano: 1.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Phenom ii 555 oc problem

otkljuca sam ga na 4 jezgre,stavia da radi na 4.0...zna se restartirat,pojavi blue scren,fortron raider 650 w napajanje,moze te li mi rec sta da jos podesim i dali ASRock M3A770DE moze izdrzat ovo klokanje,cpu pod vodom temp 55 pod opterecenjem,i zna izbacit prilikom paljenja mrtve pixele

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Phenom ii 555 oc problem

pomoc? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Phenom ii 555 oc problem

Jednostavno procesor ne može izdržati toliki overclock, nije stabilan pa se crasha i dobivas bsod. Ploca moze izdrzat 4ghz, ali ne i procesor. Budi sretan da uopce boota otkljucan na 4.0ghz. Napon je vec velik, tako da ne bih dizao vise na tvom mjestu jer ploca ima samo 5 faza. Spustaj tak i trazi kad ce bit stabilan

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Phenom ii 555 oc problem

Hvala na infu,kolko da stavin max napon,neki sigurni da ne riskiran izgaranje mbo il cpua

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Phenom ii 555 oc problem

Ja sam isti procesor također imao otključan na x4 i na 4.0 GHz 5 godina bez ikakvih problema. Ploča je bila ASRock N68 GS3 UCC, dakle valjda najjeftinija koju sam mogao uzeti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 11:31 (Kiky877).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Phenom ii 555 oc problem

mozes pogledat u prvom postu triba li jos sta iskljucit il ukljucit i na koju voltazu da stavin

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Phenom ii 555 oc problem

Da, dobro su ti rekli - nije stabilan overclock. Inače, kada overclockaš, testiraš stabilnost sa Prime95 ili sličnim programom.

Što se napona tiče, dosad još nisam clockao AMD (tj jesam ali na default naponu), tako da za njega ne mogu ništa reći, malo sam potražio po internetu i 1.48V izgleda sigurno. Inače za intel sličnog ranga (775 Core2, 45nm) je već i 1.4V puno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice