PC se ruši na stock postavkama

poruka: 9
|
čitano: 1.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Sve komponente su na stocku - voltaže, frekvencije, postavke biosa.

Ovako se otprilike događa:

Pokrenem prime95 u bilo kojem testu - vrti ga bez problema, ali čim pokrenem nešto sa strane, npr browser - restart kompa. Ne dogodi se odmah istoga trena već uglavnom između 2sec i par minuta.

OCCT, IBT ista stvar.

Mislio sam da je do RAMa - memtest - 0 grešaka

Temperature odlične - cpu max 42C pod testom, sve očišćeno od prašine, sve super.

Koji vrag bi mogao biti.

Ista stvar je i sa clockanjem. 4,4 @ +0,025, +0,050, čak i 4,3 na +0,050 - prime95 ne izbacuje greške, ali čim se koristi neka aplikacija uz njega - crash

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: PC se ruši na stock postavkama
mijenjaj biose, probaj update na najnoviju ako nejde, lagano probaj na starije
15 godina

Flashao bios na staru veziju - isto

Gledao da nisam možda neki kabel od napajanja zaboravio spojiti - sve spojeno

Još koja ideja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kakvi su naponi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prema cpu-z pod stresom

min 1,248

max 1,440

uglavnom je 1,368

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo još informacija:

Kad u OCCT-u testiram samo CPU - ruši se

Kad testiram Napajanje (cpu i gpu zajedno) - sve stabilno

EDIT: evo rezultati OOCT-a. Zanemarite ove dipove na sredini i na kraju, to se dogodilo zbog alt-tabanja iz occta

http://imgur.com/a/VkWyb

EDIT2: Da li ove voltaže napajanja trebaju ovako izgledati?

http://imgur.com/QIpCTob

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 20:15 (Griz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jednom davno kad se pojavio win 95 upitah se zašto moj tadašnji computer radi stabilno na win 3.11 & win NT 4.0 a na famoznom win 95 novog lijepog sučelja neprestano se ruši, bilo za par minuta, sat vremena ili par sekundi. Čak sam se pitao s obzirom da sam za to vrijeme imao superioran PC sa Pentium procesorom na 133 Mhz kako uopće Microsoft prodaje taj svoj novi OS kad je tako nestabilan. Nakon nekog vremena imao sam nekakav sasvim nevezan problem sa Windowsima 95 pa sam ga odnio u servis. Inače koristio sam dual boot Win 95 i Win nt 4.0 koliko se sjećam tako da sam u međuvremenu "prihvatio" rušenje Windowsa 95. U servisu su imali viška još jedan Pentium na 133 Mhz koji su ugradili u moj computer iz nekog IBM-ovog servera koji je koristio UNIX, i vidi vraga, odjednom su Win 95 postali super stabilan OS, drugim riječima ponekad jednostavno neki registri u procesoru ne rade, nisu ispravni i tu pomaže samo novi procesor što je teško nekome preporučiti zbog cijene procesora koje ni danas nisu male.  Moguće je da neki primjerci jednostavno ne dozvoljavaju overclocking iako ga podržavaju zbog unutarnjih grešaka u proizvodnji......Ili je matična ploča oštećena u nekom dijelu.. Možda u socketu za procesor.. Neke ploče bez obzira na cijenu i klasu "dožive" neku grešku u proizvodnji..

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 20:21 (W2000).
15 godina
neaktivan
W2000 kaže...

.....U servisu su imali viška još jedan Pentium na 133 Mhz koji su ugradili u moj computer iz nekog IBM-ovog servera koji je koristio UNIX, i vidi vraga, odjednom su Win 95 postali super stabilan OS, ........

Procesor ne zna, niti može znati koji jezik koristi!{#}

15 godina

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice