PC ne radi sa 3 pločice RAM-a

poruka: 6
|
čitano: 858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav svima!
Imam jedan problem koji ne znam kako riješiti.

PC ne radi sa 3 pločice RAM-a, tj. neće dalje od onog splash screena od matične.
Dok sa 2 pločice normalno radi.

Radi se 1x2 GB DDR2 i 2x1 GB DDR2. Naizmjenično sam isprobavao pločice i normalno funkcioniraju, osim kada stavim sve 3.

Sad me zanima, može li se to kako srediti, bez da kupujem pločicu od 2 GB? Ili matična podržava samo Dual Channel?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: PC ne radi sa 3 pločice RAM-a

Može se srediti uz pretpostavku da su pločice međusobno kompatibilne, da je najnoviji bios, na su ispravno podešene latencije i da MBO podržava zahtjeve.

Koja MBO i koje su pločice u pitanju?

Navedi koliko MHz, CL, proizvođač?

15 godina

Pročitaj što o ugradnji 3 modula RAM-a kaže korisnički priručnik tvoje matične ploče.

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Postavke Bios-a

Napiši latencije na koje su memorije postavljene kad uđeš u BIOS. Ovako bez naziva memorija, njihovih latencija i sl. možemo samo nagađati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 14:46 (Karamarko).
15 godina

Prije svega savjetujem ti da nadogradiš BIOS na zadnju verziju. Znači, dva ista modula RAM-a idu u slotove na matičnoj ploči iste boje (žute). Preostali RAM ugradi u prvi slot narandžaste boje.  Ukoliko bude potrebe ručno postavi vrijednosti RAM-a u BIOS-u. U slučaju ugradnje tri modula RAM-a neće ti raditi dual channel mod ali to i onako nije ni bitno spram ugrađenog kapaciteta RAM-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 13:23 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: PC ne radi sa 3 pločice RAM-a

Resetiraj postavke.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice