Pozdrav svima!
Imam jedan problem koji ne znam kako riješiti.
PC ne radi sa 3 pločice RAM-a, tj. neće dalje od onog splash screena od matične.
Dok sa 2 pločice normalno radi.
Radi se 1x2 GB DDR2 i 2x1 GB DDR2. Naizmjenično sam isprobavao pločice i normalno funkcioniraju, osim kada stavim sve 3.
Sad me zanima, može li se to kako srediti, bez da kupujem pločicu od 2 GB? Ili matična podržava samo Dual Channel?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može se srediti uz pretpostavku da su pločice međusobno kompatibilne, da je najnoviji bios, na su ispravno podešene latencije i da MBO podržava zahtjeve.
Koja MBO i koje su pločice u pitanju?
Navedi koliko MHz, CL, proizvođač?
Pročitaj što o ugradnji 3 modula RAM-a kaže korisnički priručnik tvoje matične ploče.
Napiši latencije na koje su memorije postavljene kad uđeš u BIOS. Ovako bez naziva memorija, njihovih latencija i sl. možemo samo nagađati.
Prije svega savjetujem ti da nadogradiš BIOS na zadnju verziju. Znači, dva ista modula RAM-a idu u slotove na matičnoj ploči iste boje (žute). Preostali RAM ugradi u prvi slot narandžaste boje. Ukoliko bude potrebe ručno postavi vrijednosti RAM-a u BIOS-u. U slučaju ugradnje tri modula RAM-a neće ti raditi dual channel mod ali to i onako nije ni bitno spram ugrađenog kapaciteta RAM-a.
Resetiraj postavke.