NTVDM-C:\Win\2.exe - problem

poruka: 10
|
čitano: 3.030
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav.
Molio bih one koji su imali sličan problem da mi pomognu inače ću bacit tu kantu kroz prozor. Stavio sam neki stari stick u usb i imao folder "muzika" s nekim starijim pjesmama.Kliknem na njega i odjednom mi se otvorilo 20+ prozora sa onim MSDOS ili kako se to zove grškama. Piše mi ovako: " C:\Win\2.exe config.nt. The system file is not suitable for running MS-DOS and Microsoft Windows applications. Choose Close to terminate the application.

I ja to sve "CLOSE" i kad sve zatvorim, opet se otvori njih 20-30, samo se ove brojke mijenjaju (\Win\3,4,5...36,37,38...)

Moja stara kanta ima Win XP - SP3 - neku ASUS matičnu, Core Duo-2.9GHz - 4GB RAM - GEForce 9600 GT ...

Molim vas da mi pomognete kako da se riješim tih prozora jer svaki put kad upalim računalo se pojavljuju a ja nemam blage veze zbog čega su se pojavili i kako ih ukloniti.

Hvala unaprijed

EDIT: I još piše neki NTVDM.EXE (ako to još išta pomaže)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 12:59 (maksuzija).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imaš crva na računalu. Imao sam isti problem nakon prebacivanja igrica na bratov PSP. 

Preporučujem ti

1. Skeniranje sa Malwarebytesom
  2. Brisanje sa CCleanerom

Ukoliko prvi puta radiš sa Malwarebytesom slijedi ovaj tutorijal u PDF-u. Ništa lakše.

Malwarebytes' Anti-Malware - Download

Malwarebytes' Anti-Malware - Tutorijal (hrv. tutorijal. - http://bit.ly/17oN9MM)

Prilikom instalacije Malwarebytesa odznači da želiš pokrenuti TRIAL.

Imaj na umu da ako se crv razmnožio na važne dijelove sistema, a ti ih kreneš brisati, možeš izazvati nestabilnost sustava. U slučaju da su zaraženi ti važni dijelovi računala, preporučujem ti reinstalaciju Windowsa.

Koji antivirus imaš instaliran na računalu?

Molim te da log koji ti Malwarebytes izbaci zalijepiš na PasteBin i pošalješ link ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 14:08 (Marko :D).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Vajrus.. instaliraj neki antivirus + malware protection i to je to :)

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: NTVDM-C:\Win\2.exe - problem
Imam Kaspersky, CCleaner, Sypbot i Advanced System Care

Skinuo sam Malwarebyte ali mi ga neće pokrenut. Odznačio sam Trial a ostavio označeno ono update (preostale dvije opcije) i sad mi baca : " Run-time error `-2147024769 Automation error ... The specified procedure could not be found " :S
15 godina
neaktivan
maksuzija kaže...
Imam Kaspersky, CCleaner, Sypbot i Advanced System Care

Skinuo sam Malwarebyte ali mi ga neće pokrenut. Odznačio sam Trial a ostavio označeno ono update (preostale dvije opcije) i sad mi baca : " Run-time error `-2147024769 Automation error ... The specified procedure could not be found " :S

Čini se da nisi ažurirao sistem ili ti se crv razmnožio.

Javio sam se kolegi @total da ako ima vremena da ti pomogne jer je on ekspert za čišćenje virusa. Ako ne uspijete nema druge nego formatiranje diska i nova instalacija Windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2013 19:36 (Marko :D).
12 godina
neaktivan
Krasno :S ... A s druge strane, pročitao sam da taj NTVDM .. da to nešto ima veze sa 16bitnim procesom na 32 bitnom, pa onda računalo nemože pokrenuti taj 16bitni proces pa zato izbacuje te MSDOS prozore.. Eh, kad bi se ja kužio u to, bilo bi fantastično :)
15 godina
neaktivan
maksuzija kaže...
Krasno :S ... A s druge strane, pročitao sam da taj NTVDM .. da to nešto ima veze sa 16bitnim procesom na 32 bitnom, pa onda računalo nemože pokrenuti taj 16bitni proces pa zato izbacuje te MSDOS prozore.. Eh, kad bi se ja kužio u to, bilo bi fantastično :)

Kada sam ja bratu na PSP prebacivao igrice sa računala, na C: disku mi se stvorila mapa Win u kojoj je bila neka .txt datoteka i neke .exe datoteke. Nakon što sam restartao računalo počeli su mi iskakati prozori 1.exe, 2.exe, 3.exe... otvarani u prozoru koji podsjeća na Command Prompt. Kada sam ih sve pozatvarao, napravio sam scan sa Malwarebytesom koji je te viruse detektirao kao crve. Neki antivirusi detektiraju taj virus ali se ne mogu obraniti od njega. Kada je Malwarebytes viruse obrisao više se ti prozori nisu palili.

12 godina
neaktivan
Eh bemu mrkve... ja i dalje pokušavam ali nemogu instalirati Malwarebytes.. i dalje mi baca onaj error kao što sam naveo u postu prije.. A problem je i dalje tu.. Pričekat ću još koji dan sa ovom temom, ako se ne nađe neko drugo rješenje morat ću reinstall windowse ( koji začudo, na mom kompu rade od 2008.. a to je ja mislim za win xp punoo punoo :D )

Dal postoji još koja druga opcija osim Malwarebytesa ili zašto ga nemogu instalirati / što znači onaj error / ili da probam preko onoga HKEY ili kako se zove ili msconfig ili se tamo ništa neda?
15 godina
neaktivan
maksuzija kaže...
Eh bemu mrkve... ja i dalje pokušavam ali nemogu instalirati Malwarebytes.. i dalje mi baca onaj error kao što sam naveo u postu prije.. A problem je i dalje tu.. Pričekat ću još koji dan sa ovom temom, ako se ne nađe neko drugo rješenje morat ću reinstall windowse ( koji začudo, na mom kompu rade od 2008.. a to je ja mislim za win xp punoo punoo :D )

Dal postoji još koja druga opcija osim Malwarebytesa ili zašto ga nemogu instalirati / što znači onaj error / ili da probam preko onoga HKEY ili kako se zove ili msconfig ili se tamo ništa neda?

Ima alternativa Malwarebytesu, a zove se Emsisoft Enemergency Kit. Program je portabilni. Skini, otpakiraj, i pokreni. Napravi update i pokreni full scan ili dubinsko skeniranje

12 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
maksuzija kaže...

Ima alternativa Malwarebytesu, a zove se Emsisoft Enemergency Kit. Program je portabilni. Skini, otpakiraj, i pokreni. Napravi update i pokreni full scan ili dubinsko skeniranje

Eto ja sam ovaj problem riješio bez reinstall windowsa, i bilo kakvih programa (jer mi se nisu htjeli pokrenuti :) ) ... dakle ako vam se pojavi sličan problem kao meni prije svega probajte ovo.. To je za one koji nemaju originalan WinXP CD

1. Click Start, Run, type cmd and press enter to open the MS-DOS window.
  2. In the MS-DOS Window, type the below commands.

cd\windows\repair
    copy autoexec.nt c:\windows\system32
    copy config.nt c:\windows\system32

Note: In the above example we use the "windows" directory. If you're using Microsoft Windows 2000 you will likely need to substitute this directory for the "winnt" directory. If you're running Windows XP and get an error when attempting to go into the windows\repair directory it's likely this directory does not exist and you will need to skip to the next section.
  3. Once the above two files have been copied, type "exit" to exit the MS-DOS window.

After following the above instructions this should resolve your issue. If the issue continues to occur, you will need to try the other below suggestions.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice