Svi napali na matičnu, a da je možda RAM provjerit? Može bit da se RAM tuče sa grafičkom. Izvadi RAMove va, prebriši kontakte gumicom, pazi na stat. elektricitet, ak i dalje ne radi, nažicaj rama od nekog i isprobaj. Ako ni tada ne radi.... Ošla matična.
Koliko vidim moze uci u BIOS... S druge strane govorim zato sto sam imao slican problem doduse ne bas sa ovako razbacanim slovima nego u manjoj mjeri i nisam mogao uci u Windows nego u safe modu, crte po ekranu , gubitak boje.... Zamjena kabla rjesila problem ;)
Kabel ne bi rušio Windows, a definitivno ne bi monitor prikazivao krivi znak, osim ako se radi o monitoru iz 70 i neke. Može biti grafička (to smo isključili), matična i ram. Da je ram, vjerojatno bi se rušio Win i u safe modu, iako nije pravilo. Može biti greška na konektoru od grafičke, što je opet matična.
Da je matična otišla isto bi se dešavalo i u safe modu.
Izmjeri napon na baterijici od matične ploče kad ju izvadiš.
Bilo bi ti najbolje da to riješiš u servisu jer u većini servisa dijagnostika kvara se ne naplačuje, a poslije možeš kupiti i sam promjeniti ono kaj ne valja...
Kao što je gore napisano, izvadi RAM-ove, prebriši i vrati ih natrag. Ako nije u njima problem onda 99% prosvirala matična.
kako bootati nove xp pise mi da fali ndlr i error loading sistem faild
maticna je problem
Ako ti je to nova maticna, onda upali u safe modu ,pobrisi stare drivere i instaliraj nove