Molim pomoć: USB na chipsetu nForce ne radi

poruka: 5
|
čitano: 2.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Molim pomoć: USB na AMD chipsetu nForce430 ne radi

Dakle, računalo je s proserorom AMD (socket 2), 2 GB RAM itd. Instaliran je legalan Win XP SP3 (i ažuriran). radilo se o preformatiranju diska i "čistoj" instalaciji ("od nule"). uz računalo pri tome nisam imao CD s driverima za chipset (nForce 430 MCP), pa sam pokušao iskemijati nešto s neta. uspjelo je sve osim USB 2.0. računalo ima 4 konektora na zadnjoj strani i nijedan ne prepoznaje nikakav USB uređaj. u međuvremenu sam se dočepao originalnog cd-a s driverima za matičnu ploču i instalirao ih. prošlo je ponovo sve osim USB. na cd-u nema posebnih drivera za USB 2.0. skinuo sam i to s neta (link: http://downloads.guru3d.com/nForce-Driver-15.23-XP-32-bit-WHQL-download-2063.html), svaki put uredno restartao računalo, ali USB i dalje ne radi. molim pomoć i hvala za trud.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Molim pomoć: USB na AMD chipsetu nForce430 ne

to nebi trebalo imati veze sa drajverima,najime čim se prvi put upali komp stavi usb i mora raditi,a ako ne onda ga uštekaj i instaliraj windowse ponovo sa uštekanim USB-jem i vidjet češ ono kad te pita za izradu partivija i svoj usb...

15 godina
neaktivan

koja ti je maticna??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Molim pomoć: USB na chipsetu nForce ne radi

matična je Asus M2N. je li problem moguće riješiti bez ponovnog mrcvarenja s instalacijom Win XP (da ne spominjem ostatatk softvera)? usput, USB konektori su uredno spojeni na matičnu, tamo gdje pripadaju. nije to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 17:02 (Ajar).
17 godina
neaktivan

riješeno: kvaka je bila banalna - u BIOS-u. iz neznanih razloga je pri instalaciji drivera za matičnu onemogućen USB. sumanuto. čovjek se zbilja mora svega sjetiti i svugdje njuškati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice