Je li moguće kreirati RAID na ovoj ploči Asrock G31M-VS2.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-google ne radi?
4 x SATAII 3.0 Gb/s connectors (No support for RAID and "Hot Plug" functions)
i preciznije, ne kreira se RAID na ploči, nego ga kontroler mora podržavati. Ako kupiš RAID kontroler, možeš...
Ma bio sam na forumu a nisam imao kad pretraživat jer sam negdi žurio.Hvala.
evo jos jedno pitanje:
Dali je za raid potrebno imati potpuno iste hdd-ove? (proizvođac, kapacitet)?
evo jos jedno pitanje:
Dali je za raid potrebno imati potpuno iste hdd-ove? (proizvođac, kapacitet)?
Kapacitet da, iako ce npr. Raid 0 raditi na dva diska s razlicitim kapacitetom tako sto ce na vecem disku koristiti onu kolicinu memorije koju ima manji disk.
Za proizvodjaca je svejedno, ali bi trebali imat isti broj obrtaja.
-nije i ovisi koji tip RAIDa. U strip modu RAID0, kapacitet većeg se 'gubi'... dok u JBODu nema nikakve veze...
-Da je 'zabranjeno' tad kontroler nebi dozvolio kreiranje RAID polja tj, nebi dozvolio izbor diskova za RAID.
Ipak, uvijek je preporučljivo imati identične diskove, kao i posebne verzije za tu namjenu (Raid ili Server Edition).
-nije i ovisi koji tip RAIDa. U strip modu RAID0, kapacitet većeg se 'gubi'... dok u JBODu nema nikakve veze...
-Da je 'zabranjeno' tad kontroler nebi dozvolio kreiranje RAID polja tj, nebi dozvolio izbor diskova za RAID.
Ipak, uvijek je preporučljivo imati identične diskove, kao i posebne verzije za tu namjenu (Raid ili Server Edition).
hmm pitam cisto informativno jer ima nekog hitachia od 160 gb i barracudu od 500gb pa sam htio probat ali ko ga *ebe.