Mogući problem s napajanjem

poruka: 5
|
čitano: 1.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan

Pozdrav svima od jednog sad već očajnog novog korisnika. 

Povremeno mi se javlja problem da se računalo smrzne i da ga moram ''nasilno'' isključiti ili da se samo restartira. A u zadnjih mjesec dana se više puta javljao BSOD i nakon njega odrađeni su testovi koje računalo prolazi bez ikakvog problema. U postavkama sam stavio da se računalo ne gasi kod greške, no sustav to jednostavno ignorira i ugasi se. BSOD-ovi nisu ostavili nikakve logove, jedino se u Event Vieweru stalno javlja greška Kernell Power 41. Primjetio sam isto da katkad računalo ne ''uhvati'' prvi pritisak na dugme za paljenje nego ga moram dva puta pritisnuti. Kod ovog problema s računalom mi je smiješno to da računalo uspije izdržat igru koja je na very high ili extreme postavkama (iako se i u toj situaciji tu i tamo restartira), a ne može izdržati rad u Excelu/Wordu ili gledanje videa i surfanje na internetu.

Po ovim simptomima mene sve vuće da je problem u napajanju, no zamolio bih nekoga tko je bolji u ovome od mene da mi pomogne detektirati problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2021 0:13 (2062).

0 0 hvala 0
6 godina

Pa trebao si navesti sto imas u kanti. Ako ti se ne pali nekada iz prve, ili je PSU ili MBO.

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

Dodao bih popis komponenti ali trenutno nisam u mogućmosti to napraviti.

0 0 hvala 0
6 godina
Re: Mogući problem s napajanjem
2062 kaže...

Dodao bih popis komponenti ali trenutno nisam u mogućmosti to napraviti.

Znaci znas provjeravati logove u event vieweru, maknuti opciju gasenja racunala kod bsod-a, znas postaviti na extreme ili very high postavke, ali nemas pojma koje komponente imas ?!?!?! Mislim vjerojatno nemas, jer si skoro pola sata tu na forumu i mogao si ih napisati. I to sve sa accounta starog jedan dan ?!?! A i ja sam ludjak koji pokusava pomoci..

14 godina
Re: Mogući problem s napajanjem
SamoPitam3 kaže...

A i ja sam ludjak koji pokusava pomoci..

Nemoj si uništavati živce, fino zaobiđeš temu kako sam to napravio ja i to je to.

ps. ne mora nužno biti napajanje ili matična, možda je pregrijavanje (uzrok gašenja), možda je opcija fast startup u Win (neispravno gašenje-nemogućnost paljenja),

možda je problem u memoriji (pojava plavoga ekrana), dosta toga može tu biti, ako nema druge dijelove kao npr. napajanje, ništa bez servisa ili nekoga tko kuži neke stvari.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice