Moguće matične za laptop?

poruka: 2
|
čitano: 1.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Dragi svi, otišla mi je matična na laptopu zbog izlijevanja tekućine. Radi se o modelu Toshiba Satellite A500-1e4 http://www.ekupi.hr/Toshiba-prijenosno-racunalo-Satellite-A500-1E4-35674.aspx?gclid=CL7c4fWY6bkCFUi33godVTAAnQ

Bila je na servisu, ali ona konstantno korodira i treba kupiti novu. Gledao sam po e-bay i drugim stranicama ali ne mogu naći baš taj model PSAR9E (kupljen model u hr, proizveden za EU). Naime, radi se o tome da je redovna proizvodnja cijele linije a500 prestala, a Toshiba je zeznuta sa svojim dijelovima. U službenom servisu za matičnu traže 3000kn što smatram apsolutno ne isplativim, ista je stvar sa ebay uk i sa nekom indijskom stranicom koju sam našao. Ne internetu ima matičnih po 600kn (preračunati okvirni iznos), ali ne znam mogu li staviti onu koja je namijenjena za američko tržište u laptop za EU (znam da nije jednostavno, imaju drugačije napajanje, ne znam je li uopće moguće)? Svi ostali dijelovi su testirani i ispravni (intel procesor, nvidija grafika). A500 serija se proizvodila sa ati dijelovima i svakako, zato naglašavam da se radi baš o modelu a500-1e4 PSAR9E-00C004Y4. Mogu li neku drugu matičnu staviti? Koje su mi uopće opcije? 

0 0 hvala 0
15 godina

- Najbolje, rastavi laptop, prodaj ovo što se prodati može i nametni za novi laptop.

- S interneta možeš kupit i repariranu matičnu koja će radit jedno vrijeme i onda si opet u problemu.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice