Kakve veze tih 1700 kuna ima s uvoznikom? To je između trgovca i kupca.
Problem je što ti ne znaš čitati postove.
Ja tebi objašnjavam proceduru i kako stvari funkcioniraju: kupac>trgovac>uvoznika i obratno kad je reklamacija, uvoznik>trgovac>kupac.
NIGDJE nisam spomenuo da uvoznik vraća novce kupcu, vraća trgovcu koji onda vraća kupcu, nauči se čitati.
Sve što sam napisao su činjenice, za mene je beskorisno sve što ti pišeš, nigdje veze vezom, ne znaš osonve o trgovini, a petljaš se u proceduru.
OPET pišeš nonsens, stvarno ne znam što ti to treba i šta se petljaš, pa uvoznik je i u ovom njegovom slučaju to ponudio, dakle, uvoznik mu ovaj puta nudiji slabiji model, a ne trgovac.
Koliko ti puta treba ponoviti da shvatiš da trgovac nije taj koji nudi bilo kakve zamjene, bilo jače bilo slabije, to radi uvoznik jer je on nositelj jamstva.
Trgovac se dogovara s uvoznikom i onda prenosi kupcu što mu mogu ponuditi.
Oni će ponuditi drugi artikl kupcu preko trgovca, a ako mu se ne sviđa zamjena vratit će mu novce.
Nije to nikakav besmislen komentar, to je komentar koji kao i sve do sada ti ne razumiješ.
Nema rizika prilikom reklamacije preko jamstvenog lista koji izdaje uvoznika, ali ima rizika kad se kupac poziva na materijalni nedostatak koji je EU propisala 2 god. za sve predmete i koji obvezuje isključivo trgovce.
Znači, kupi iPhone ili PlayStation koji imaju jamstvo 1 god., a kad crkne poslije toga ti teretiš trgovca i sav teret je na njemu, o tom riziku pričam.
Čemu sve ovo? Čemu?!
To ja tebe pitam, zašto se moraš petljati u svako područje na ovom forumu? Ako se u nešto ne razumiješ onda zaobiđi temu i raspravu.
Bavim se zakonima, ti očito ne, i nemoj ulazi u polemike kad ne razumiješ ništa.
Budi zahvalan što te učim besplatno, a ne još pametovat.