Konektori odumiru

poruka: 3
|
čitano: 947
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Konektori odumiru

Imam laptop hp 4540s i u zadnje vrijeme se jako cudno ponasa u smislu da mi vise samo odjednom ne rade USB konektori na lijevoj strani , probao sam ih povratiti nekako u Device Manageru reinstallanjem drivera , ali i dalje ne rade , i upravo sam shvatio unazad 5 minuta da mi vise ne radi konektor za slusalice , stvarno pazim na laptop , imam win 8.1 i u dual bootu ubuntu 14.04 , s time da ubuntu nisam imao u vrijeme kada su mi USB konektori prestali raditi. U cemu je problem, ? laptop je bio previse skup da bi se poceo kvariti nakon samo 2 godine , redovito ciscen i odrzavan , stvarno nema razloga da mi se to dogada . Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Konektori odumiru

Potpuno identičan konektor nalazi se zalemljen na PCB navedenog ili nekog znatno jeftinijeg modela istog ili drugog branda, konektor je konektor, CPU je CPU...

Razlika? MB kao MB kod navedenog modela upakirana je u kvalitetnije kučište, kvalitetnija je kompletna konstrukcija, ispod haube ista ili slična stvar...

Nigdje ne piše da je model otporan na prašinu, vodu... kvalitetnija konstrukcija ovdje npr. znači da je donja strana kučišta zatvorena dok se zrak za sustav hlađenja uvlači kroz tipkovnicu...

Održavanje, način korištenja, navike korisnika, primarna namjena... uistinu mnogo faktora u igri, velika vjerojatnost da neki od konektora neće nikada biti u uporabi, postoje modeli sa sučeljem za dokove no to je druga priča...

Dakle ukoliko je oštečenje na hardverskoj razini, servis i zamjena istog!

Softverski? problem mogu stvarati driveri za USB 3.0 sučelje, driver za zvuk... metoda eliminacije...

Kako razaznati konfekcijski broj prije kupnje? kvalitetno se informirati!

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 0:44 (Hardwhelper!!!).
17 godina
Re: Konektori odumiru
kix669 kaže...

.. U cemu je problem, ? laptop je bio previse skup da bi se poceo kvariti nakon samo 2 godine , redovito ciscen i odrzavan , stvarno nema razloga da mi se to dogada . Hvala

nepotrebno čuđenje.. jer:

-koliki je rok garancije?

-standard npr USB konektora je atestiran na npr 500 (pa do par tisuća) korištenja, to je za prosječnog usera, 2god. Dali će trajati 5g ili se raspasti za pola godine.. pa to je smisao garancije (za kraće vriejme) dok je smisao biznisa da se raspadne nakon garancije.. Svi brandovi idu na jeftinije komponente, nema bitne razlike, samo možda lošije serije ako ne primjete na vrijeme (npr slab lem).

-već odgovoreno, iste komponente.. ista trajnost. Pa tomu dodaj kako si ga koristio, npr kao punjač, svaki dan više puta prikapčanje.. i sam kontroler-stuja (njegova) odlazi, + temperatutra MBO koja je na noetbooku 'zarobljena' (recimo da je potrebno jednom godišnje čišćenje. Što zači redovno čišćenje? To se ne radi redovno kao što svječice/gume automobila ne mijenjaš svaki čas.. tad je i rizik da nešto nije sjelo, kontakt..). Ako je temp. malo porasla, time je pala efikasnost el. sklopova, itd.. -> brže umiranje.

- sve se kvari, ponekad je stvar kvalitete/cijene, ponekad samo sreće pa i loše periferije npr miš koji možda 'ubija' portove brže.. ..(oso sam izmislio, kao primjer).

- HP je imao 'notornu' seriju od prije par god, (vrijeme GF9800) koja je zbog pregrijavanja crkavala kroz cca 1-2 godine. Ovisno o garanciji (većina je tad davala 1g) puno tužnij korisnika a popravak je ug, 50% cijene novog... Osnovni model (bez GF) je godinama radio bez problema, jači skuplji se kvario, fizika-toplina i ograničenja designa, mada je svaka za sebe komponenta bila OK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice