Kompjuter prebucan

poruka: 10
|
čitano: 2.857
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Kompjuter prebucan

Kada upalim kompjuter prvih 5 min radi OK  i onda postane prebucan.Pogotovo kada igram igre.Znate li do cega bi moglo biti.Da li bi pomogla promjena kucista zato sto je ovo slim i mozda nema dobar protok zraka.

Imam Dell Optiplex GX280 Slim

P4 3.00Ghz

2GB Rama

Intel 915G 128 MB

!-!0P@
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 22:06 (hopa147).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kompjuter prebucan
hopa147 kaže...

Kada upalim kompjuter prvih 5 min radi OK  i onda postane prebucan.Pogotovo kada igram igre.Znate li do cega bi moglo biti.Da li bi pomogla promjena kucista zato sto je ovo slim i mozda nema dobar protok zraka.

Imam Dell Optiplex 280GX Slim

P4 3.00Ghz

2GB Rama

Intel 915G 128 MB

Previše se grije. Skini speccy pa pogledaj temperature LINK

15 godina
hopa147 kaže...

Imam Dell Optiplex GX280 Slim

P4 3.00Ghz

2GB Rama

Intel 915G 128 MB

Možda bi pomoglo i dobro staro čišćenje od prašine. Vjerojatno je unutra ima za pokrpati par ulica u ZG.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
protjeran

Samo mi ocitava temperaturu hard diska 43C.A i prje sam provjeravao i sa everest i jos nekim programima i sa njima mi je isto ocitavalo samo temperaturu hard disk 46C.Da li bi pomogla promjena kucista sa vise mjesta za za ventilatore ,zato sto je ovo slim i ima samo 1.

EDIT:Provjeravao sam i prasine nema nigdje,prebucan mi je otkad sam ga kupio

!-!0P@
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 22:14 (hopa147).
15 godina
hopa147 kaže...

Samo mi ocitava temperaturu hard diska 43C.A i prje sam provjeravao i sa everest i jos nekim programima i sa njima mi je isto ocitavalo samo temperaturu hard disk 46C.Da li bi pomogla promjena kucista sa vise mjesta za za ventilatore ,zato sto je ovo slim i ima samo 1.

Naravno da bi pomoglo prozračnije kućište s više ventilatora. Za početak ga detaljno očisti od prašine i promjeni pastu na procesoru

EDIT: Jesi ga ikad čistio od prašine? Nemoguće je da se ne nakupi ako ga nisi čistio par mjeseci

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 22:16 (bradonja_85).
15 godina
hopa147 kaže...

EDIT:Provjeravao sam i prasine nema nigdje,prebucan mi je otkad sam ga kupio

Ako ti je bučno od početka onda je problem u ventilatorima na procesoru ili grafičkoj. Provjeri što se može ugraditi u tvoje kućište, ako nemaš neki izbor ne gine ti novo kućište+cooler (za bučnu komponentu). Mada ni čepići za uši nisu loš izbor, ostne puno krznatih životinjica u džepu.

14 godina
protjeran

Da cistio sam ga u subotu i nije pomoglo.Probacu sa novim kucistem i promjenicu pastu na prosesoru,a i onako sam htio mjenjati kuciste da bude mjesta za novu grafu.

!-!0P@
15 godina
hopa147 kaže...

Da cistio sam ga u subotu i nije pomoglo.Probacu sa novim kucistem i promjenicu pastu na prosesoru,a i onako sam htio mjenjati kuciste da bude mjesta za novu grafu.

Teško da će kućište riješiti problem (osim ako nemaš ultra bučne ventilatore na istom).

14 godina
neaktivan
Kompjuter prebucan

Prije bi rekao da je problem u disku nego ventilatorima ili kucistu(ne zbog temperatura, vec zbog njegove vrtnje).

Otvori kuciste dok je komp upaljen i poslusaj od kuda dolazi buka.

0 0 hvala 0
15 godina
domagoj05 kaže...

Prije bi rekao da je problem u disku nego ventilatorima ili kucistu(ne zbog temperatura, vec zbog njegove vrtnje).

Otvori kuciste dok je komp upaljen i poslusaj od kuda dolazi buka.

Da je do diska onda bi odma bio bučan a ne nakon 5 minuta rada.

Vjerojatno imaš loš hladnjak na procesoru pa kad se ugrije počne brže vrtiti i od tu buka. Veće kućište bi pomoglo al ne previše, opet bi ti bio glasan kad bi se malo digla temperatura procesora

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice