Komp se nece upaliti

poruka: 14
|
čitano: 3.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Komp se nece upaliti
pitanje

Kod paljenja compa na kratko zasvjetli lampica od procesora,vrte se svi ventilatori ali na monitoru niti bios da pokaze . comp je star 4 godine. dali ko zna sto bi to moglo biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se nece upaliti

Problem sa napajanjem. Ili je crklo ili se neki kontakt izvukao tj. pomaknio, ali više vjerujem u prvi slucaj.

0 0 hvala 0
17 godina
Komp se nece upaliti

Pokusaj istekat sve sta ti ne treba (CD/DVD, HDD, FDD, Modem, druga zvucna i slicno), znaci ostavi samo MBO, CPU i grafu. Pokusaj upalit, ako ne onda ti je najvjerovatnije problem do memorije, maticne, procesora...

Idi sa tim redom...

Znaci pokusaj stavit neku drugu memoriju (od prijatelja ako ima) ili ako imas vise modula pokusaj stavljati po jedan.

Ovo dvoje ces malo teze diagnosticirat, morat ces vadit jedno po jedno...

Jel ima kakvih zvukova? Onih Bipova koji bi ti mogli pomoc diagnosticirat.

E zaboravih, pogledaj jesu ti kablovi dobro ukljuceni i komponente umetnute...

Mozda je i graficka... vadi komad po komad i vidi sta ti je sa njim...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp se nece upaliti
autorov komentar

Kabeli su ok,nema nikakvih zvukova.

17 godina
Komp se nece upaliti

Onda istekaj sve komponente koje ti ne trebaju (sve drajvove, i iz sata/ata kabela i  iz napajanja), eventualne modeme, zvucne kartice jada jada...

Pa pokusaj...

Onda kreni sa memorijom... ono sta sam ti napisa

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se nece upaliti

Hm, ako se maticna pokrene i zavrte hladnjaci, napajanje sigurno radi, također i matična radi jer radi testiranje, bez proca ne bi se ni pokrenilo -- provjeri grafu i rame. ali moja preporuka je da sve povadis, ocistis prasinu i zatim vidis sto se događa. Svakako ako imaš 2-3 modula rama probaj sa svakim zasebno.

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
17 godina
thp kaže...

Hm, ako se maticna pokrene i zavrte hladnjaci, napajanje sigurno radi, također i matična radi jer radi testiranje, bez proca ne bi se ni pokrenilo -- provjeri grafu i rame. ali moja preporuka je da sve povadis, ocistis prasinu i zatim vidis sto se događa. Svakako ako imaš 2-3 modula rama probaj sa svakim zasebno.

Ma nemora znacit da maticna radi... jer imas odvojena napajanja za ventilatore, procesor bla bla... Mozda je koji sklop otisa. A sta se tice procesora... prijatelju grom osinio po kompu, procesoru mu je radio samo jedan core... od dva. LoL... to nisan moga virovat da se uopce moze dogodit hehehe...

Memorije prve i grafu pogledaj...
I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
Komp se nece upaliti

Zanima me jedna sitnica:

Nije mi jasno sad dal se vrte ventilatori na maticnoj ili se samo zavrte, ako se samo zavrte onda je sigurno napajanje ali ako se vrte onda je problem   malo veci , ovisno o   maticnoj treba gledat kakve znakove daje jer mora imat neki sistem prikaza errora(led sedam segmentni indikator- slovo broj, lampica . zvucnik...) pa po pistanju ili vec cemu zakljucit sto je. a ako ne daje nikake znakove lako je moguce da su rikli mosfeti... odnosno maticna

0 0 hvala 0
16 godina

Probaj resetirat bios!

Intel q6600, 4gb 1066Mhz Corsair, Seagate 500GB, HD4870 512mb, Gigabyte EP35-DS3, THERMALTAKE Soprano, Silverstone 500W, Logitech Wave + MX 518
17 godina
neaktivan
Komp se nece upaliti

Da nije možda monitor crko???

Jel se vide bilošta prije bootanja OS-a?

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj ga malo lupit ili ritnut nogom.

Mala šala ako imaš garanciju od kompa samo ga odnesi na servis ako ne onda češ se morat mučit osposobiti ga.

PRLJAVI IGRAJU PRLJAVO !!!
17 godina
Komp se nece upaliti

I da se salis... ja tako TV sprecavam da ode na servis dvi godine... malo je "pogladis" i radi ko curica...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se nece upaliti
autorov komentar

Ipak je bila maticna. Sad sam je zamjenio i sve radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp se nece upaliti

Weeeeeeee... napokon! Good luck this time!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice