Komp se nece upaliti...

poruka: 11
|
čitano: 1.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Komp se nece upaliti...
pitanje

Ovako, imam problem:
kada pritisnem tipku za paljenje racunala, ne pokaze se nikakva slika na ekranu, ni nista, nego samo cujem iz kucista jedan dugacak beep i dva kratka. Maticna ploca je ASUS M2N-E SLI, a nemam pojma koji je BIOS. Ovo se dogodilo nakon sto sam uklonio floppy. Uskoro cu ga probati vratiti, pa se javim ako radi, a za sada me samo zanima sto ovi beepovi znace.

EDIT:

Nije jedan dugi i tri kratka, vec jedan dugi i dva kratka, krivo sam napisao.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2008 21:08 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Komp se nece upaliti...

Mislim da ukazuje na neki problem s grafičkom.

Da nije možda malo ispala iz utora?

17 godina
protjeran
autorov komentar

Znaci, nema veze sa floppy drive-om? Btw, bile su vijesti na BugOnline-u da u NVidii 8500 i 8600 znaju pucati GPU-i, a ja imam XFX8600 GT. I je li moguce da je u tome problem?

P.S.:
Moze li mi netko dati link za neku stranicu na kojoj pise sto znace "poruke pod beepovima"? Jos sam prije vidio da to ima negdje na forumu, ali to ne mogu sad nigdje pronaci.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan

Sumnjam da je puka Gpu.

NIje procesor ni ploča po zvuku...

Iskreno neman ti riješenja...Sorry

Tikviči vladaju svijetom!
17 godina
neaktivan
Komp se nece upaliti...

Možda je uključena neka opcija u BIOS-u koja se tiče floppy-a, a pošto si ga izvadil,prilikom botanja ga nebre najti i daje taj beep.  

0 0 hvala 0
17 godina
Komp se nece upaliti...
prihvaćeno rješenje

Najvjerojatnije ti je grafička (kontakti, neispravna....) . A ostale kodove pogledaj na:

http://www.bioscentral.com/beepcodes/awardbeep.htm

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Komp se nece upaliti...
autorov komentar

Provjerio sam sve kablove, nista se nije promijenilo. Probat cu neku novu graficku. Hvala svima! :) :) :) :) :) :)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
HappyD kaže...

Provjerio sam sve kablove, nista se nije promijenilo. Probat cu neku novu graficku. Hvala svima! :) :) :) :) :) :)

Šta ćeš novu kupiti?
People that think they know it all annoy those of us that do!
17 godina
neaktivan

da netražiš, jedan kratki beep je: detektirao vga, brzi boot nije odabran, nije našao tipkovnicu, jedan dugi beep pa dva kratka: nije našao memoriju, jedan dugi beep pa tri kratka: nije našao grafičku, jedan dugi beep pa četiri kratka: hardver otkazao, nadam se da će ti pomoći.

17 godina
neaktivan
Komp se nece upaliti...

Ako si što radio u računaru vjerovatno si pomjerio grafičku i nema dobar kontakt izvadi je pa ja ponovno postavi imam i ja 8600 gt  naklokanu do kraja i nije pukao čip pokušaj to uraditi najčešće se to dogodi provjereno na svojoj koži

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2008 21:11 (glama).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Komp se nece upaliti...
autorov komentar

Krivo sam napisao u prvom postu, nije tri kratka, nego dva kratka beepa. Ali tako i tako ide na servis, vec je bilo problema sa memorijom, ali je na drugom kompu uredno radilo, dok se na mom rusilo. I sada mi je i ova memorija riknula, ali mislim da ne bi trebala u tako kratkom roku, tako da pretpostavljam da je problem sa utorima na maticnoj.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice