Komp se gasi randomly

poruka: 6
|
čitano: 1.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Komp se gasi randomly

Gigabyte H55N USB3

i3 530

4GB DDR3 Corsair Dominator

OS na SSD Corsair F120

4*WD Green 2TB

Napajanje Corsair TX650W

Komp se gasi randomly neovisno o opterecenju u tom trenutku. Znaci, bilo surfanje, word, mailovi... Temperature ok, promjenjen hladnjak, proban reinstall os-a na razlicitim diskovima (bilo 7-ca 32/64 ili vista), memtest ok, probano sa drugim napajanjem, graficka je integrirana na maticnoj, najnoviji driveri gore, win update zadnji, nema BSOD, nakon rusenja ne pokrece se automatski (al takve su postavke u BIOSU - probano i sa defaultnim), dize se opcija safe mode, start windows normaly anyeay... Stavljen zadnji firmware na maticnu, u event vieweru nema nikakve znacajne greske, i na clean installu se zna desiti da nakon recimo 45min - 3 sata ode u off. Jedino sto nisam provjerio je proc i maticna (i to cu cim nabavnim neku maticnu). Ima netko neku drugu ideju? Osobno sumnjam na maticnu, al nemrem bit siguran. Lud sam vise, zadnjih par dana samo po tome prckam umejsto da ispite spremam...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 22:51 (Floor).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Komp se gasi randomly

napajanje?

Edit: oprosti, nisam vidio. Kako si se potrudio sve lijepo napisati, mogao bi ja i pažljivije pročitati {#}                                                       

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 7:42 (badmad).
15 godina
neaktivan
Re: Komp se gasi randomly

probano vec drugo, pise gore

17 godina
Komp se gasi randomly

Upali komp normalno sa tipkom, pa ju potom iskopčaj sa matične, možda ona dobija kontakt, pa se ponaša kao da si ju pritisnuo i držiš.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp se gasi randomly

Nije pomoglo, probao sam sve staviti u drugo kuciste (da mozda gumb negdje ne cima, reset, ili lampice negdje gube kontakt) ali nula bodova. Danas se ponovilo kad sam poceo kopirat dosta podataka sa jednog diska na drugi i prilikom backupa pa je sumnja krenula prema SATA kontroleru na maticnoj, al nakon blesiranja se opet sve odvilo kako treba. Probat cu preko vikenda negdje nazicat neku 1156 maticnu da provjerim odmah proc i nju pa ce metodom eliminacije neka komponenta na garanciju, u protivnom ide cijela kanta pa neka oni diagnosticiraju.

Skoro zaboravih, eventviewer baca gresku ID:41, a technet je tako opsiran na tu temu za popi... uglavnom moguce da je do napajanja i prekida istog na putu prema jezgrama, al ono je ok jer ovo drugo napajanje uredno radi na drugom kompu 24/7, znaci eventualno konektor na maticnoj, al opet, nekak mislim da bi onda bilo problema i prilikom boota. Ne znam, nisam vise pametan, vidli bumo s drugom maticnom, a onda slijedi rasplet.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 14:11 (Floor).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp se gasi randomly

Koliko je rjesenje moglo biti gluplje? Uglavnom, sve radi, maticna je ok, proc isto. Nakon cca 3-4 brisanja CMOS-a, zadnje brisanje nije bilo odmah provedeno zbog rucka. I tako je baterija ostala vani kojih 30-45 minuta i gle cuda, sad sve radi... Znaci ni ono njihovo par minuta bez baterije za brisanje CMOS-a nije uvijek samo "par" minuta (na maticnoj nema jumpera za CMOS).

U svakom slucaju zahvala na pomoci i ideji gore

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice